בפתח הדברים דחה בית משפט קמא את טענת המבקשת בדבר היותה דיירת מוגנת בדירה הישנה או בדירה החדשה, בקובעו, כי "משהוברר, כי הסכמי השכירות קבעו מפורשות כי קלדרון לא הייתה דיירת מוגנת בשום שלב, ממילא ניתן לקבוע כי לקלדרון אין זכות לדיירות מוגנת בדירה הישנה ובודאי שלא בדירה החדשה".
בהמשך, עמד בית משפט קמא על השאלה האם זכאית המבקשת לרכוש את הדירה הישנה, בהנתן נוהלי הדיור הצבורי, ובכלל זה, חוק הדיור הצבורי (זכויות רכישה), התשנ"ט - 1998.
ביום 15.2.2017, דחה בית משפט לעניינים מינהליים את עתירתה של המבקשת, וקבע, כי "החלטתה של חלמיש שלא להתיר לעותרת לשוב ולהתגורר במסגרת הדיור הצבורי בדירה החדשה היא החלטה המצויה במיתחם הסבירות, ואין יסוד להתערב בה" ביום 16.3.2017, הגישה המבקשת ערעור לבית משפט זה על פסק הדין שניתן בעת"מ 13620-10-16, שעודנו תלוי ועומד (עע"מ 2414/17).
הבקשה לסעד זמני
ביום 26.10.2016, הגישה המבקשת ערעור על פסק דינו של בית משפט קמא לבית משפט זה. ביום 1.8.2017, כתשעה חודשים לאחר הגשת העירעור, הוגשה הבקשה המונחת לפניי למתן סעד זמני אשר יורה למשיבה להמנע מלמכור ו/או לאכלס דירה אחת מבין הדירות ברח' הרמה 8 תל אביב, עד להכרעה בעירעור.
לפיכך, ומבלי לנקוט עמדה לגבי סכויי העירעור, נראה כי מאזן הנוחות מטה את הכף לעבר דחיית הבקשה למתן סעד זמני המעכב איכלוס ו/או מכירת הדירה החדשה, עד להכרעה בעירעור.
...
אשר לתביעה שכנגד, הרי שבית משפט קמא לא מצא מקום ליתן את הסעדים ההצהרתיים שנתבקשו על-ידי חלמיש, שכן "מדובר בסעדים תאורטיים בלבד". יחד עם זאת, "וכיוון שהנושא הכספי לא מוצא בתובענות", נעתר בית משפט קמא לבקשת חלמיש לפיצול סעדים.
מעבר לכך, טענה המשיבה, כי דין הבקשה למתן סעד זמני להידחות, הן מחמת שיהוי, והן בשל העדר ניקיון כפיים, זאת משום שהמבקשת "נזכרה" להגיש את הבקשה למתן סעד זמני כתשעה חודשים לאחר שהוגש הערעור, מבלי לגולל את המצב העובדתי והמשפטי בכללותו.
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בבקשה, בתגובת המשיבה ובצרופותיהן, הגעתי לכלל מסקנה, כי דין הבקשה למתן סעד זמני להידחות.
סיכומו של דבר – הנני דוחה את הבקשה למתן סעד זמני.