מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לסעד זמני לתשלום חשבוניות שוטפות ללא אישור סגל

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הסעד הכספי שהתבקש במסגרת תביעה זו היא בגין עיסקאות שבוצעו על ידי דוד עם 7 לקוחות של החברה שהבריח אליו; כספים שהוציא מהחברה שלא כדין וכספים שהתקבלו מלקוחות נוספים וכן השבת הפרשים בגין חלוקת הרווחים הזמנית.
אין מקום לעמוד על כך כי תוגש בהכרח בקשה לאישור תביעה נגזרת, שהיא בגדר הליך מורכב יותר, כאשר בעל המניות טוען לנזק שניגרם לחברה ונתבעים גם סעדים מכוח עילות תביעה אישיות (ת.א 53375-06-14 אפרתי נ' כסיף יועצים לשירות מעליות בע"מ (פורסם בנבו); תנ"ג 51021-02-13 אפרתי נ' כסיף יועצים לשירות מעליות בע"מ (פורסם בנבו)).
ראה לעניין זה א. חביב סגל ז"ל דיני חברות (2007) עמ' 681: "הדין מכיר בחובות הדדיות מיוחדות של בעלי המניות, כאשר מדובר בחברות פרטיות הדומות לשותפות. במקרים מסוג זה, שוב יהא בעל המניות הנפגע זכאי להגיש את התביעה האישית בגין ההפרה, למרות שייתכן שניגרם נזק גם לחברה עצמה.". לכן, במקרה שלפניי, בו מדובר בחברת מעטים בה שני בעלי מניות וכאשר הסיכסוך במהותו הנו סיכסוך בין בעלי מניות, יש לאפשר דיון כולל בתביעות הצדדים - בין שהן תביעות אישיות ובין שהן תביעות המוקנות, לכאורה, לחברה.
מהראיות שהוצגו במהלך הדיון עולה כי דוד שימש כמנכ"ל החברה ויורי כסמנכ"ל החברה, כאשר חלוקת העבודה בין דוד לבין יורי בחברה הייתה כך: דוד היה אחראי על גיוס לקוחות והקשר השוטף עימם ויורי היה אחראי על הטיפול בנושאים הטכניים וניהולם של המתכנתים מאוקראינה.
אולם, בהמשך חקירתו, אישר דוד כי החל מחודשים מאי-יוני 2012, סיפק שירות ללקוחות באופן פרטי (עמ' 42, שורה 22 - עמ' 44, שורה 15 לפרוטוקול הדיון): "ש. תוכל להסביר לי בבקשה, אם בחודש יוני 2012 אתה לא עובד בשום [צ.ל מקום - ד.ק] אחר למה אין רצף בחשבוניות שאתה מנפיק לג'יני סולושינס?
לראיה, הציג דוד התכתבות עם ניק (נספח 16ב לתצהירו) בה נאמר על ידי ניק כי לא יוכל לבצע את הוראותיו של דוד ללא אישורו של יורי: "but I can't do anything without Yuri approve…" עם זאת, דוד נהג כאמור באותו אופן כאשר פנה בחודש ספטמבר 2012 למתכנתים באוקראינה, ציין בפניהם את דבר קיומו של הסיכסוך ובקש כי לא יקבלו את הוראותיו של יורי ללא אישורו (נספח ח' לתצהיר יורי).
מאחר ולא הוצגו על ידי מי מהצדדים ראיות לגבי הסכומים שהתקבלו אצל דוד בפועל, אין צורך בשלב זה למתן סעד כספי בעיניין, אלא סעד הצהרתי בלבד: - על דוד לגלות את מלוא המידע והמסמכים אודות הלקוחות שהיו לקוחות החברה ועברו להיות לקוחות של עסקו הפרטי, לרבות הסכמי ההיתקשרות עמם; מועד ההיתקשרות ביניהם לבין דוד או עסקו הפרטי; התמורה ששולמה לעסקו הפרטי של דוד או לו באופן אישי מלקוחות אלו וכן התמורה העתידית הצפויה מלקוחות אלו.
...
מהאמור לעיל עולה כי אף דין תביעתו של דוד בגין אובדן רווחים מהחברה עבור העבר ועבור העתיד - להידחות.
כמו כן, כפי שכבר נקבע לעיל, נדחית תביעתו של דוד להורות ליורי להשיב לחברה את הכספים בהם עשה לכאורה שימוש לצרכיו האישיים.
תביעתו של דוד נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

מסכת הראיות: בתיק היתקיימו שלוש ישיבות הוכחות: בישיבת ההוכחות הראשונה מיום 20.3.17, העידו מטעם התובעת, איציק סגל שהתקשר יחד עם רעייתו בהסכם הלוואה ומשכון דירה עם התובעת (על תצהירו שניתן בתמיכה בבקשה, ת/1); מטאנס קזמוז, שהועסק אצל התובעת בעבודות כלליות, לרבות שליחויות (על תצהירו, ת/2); עזיז הלון, מנהל משרד בתובעת שעסק גם בתקשורת השוטפת עם הנתבע (על תצהירו, ת/3; על שובר ניכיון/קבלה המתייחס לשיק שנמשך על ידי רודינה סעיד, ת/6; על טופס 'הכר את הלקוח', ת/7; על טופס הצהרת מבקש שרות קבוע, ת/8; על תעודות מזהות של איוב חנין, ת/9; על שתי תעודות של השליח, ת/10; על כתב היתייחסות וערבות של חנין איוב, ת/11; ועל תעודת רישום נותן מטבע לשנים 2017-2016, ת/12); ומרואן מועדי, מנהל התובעת (על תצהירו הראשון מיום 25.9.16 שצורף בתמיכה בבקשה לסעד זמני, ת/4; על תצהירו השני מיום 22.11.16 שצורף בתמיכה בתשובת התובעת לתגובת הנתבע לבקשה למתן סעד זמני, ת/5; על שיק, נ/1; על שיק לפקודת ח'ורי דאוד, נ/2; על מסמכים, נ/3; ועל מכתב מאת הבנק, נ/4).
מר עזיז הלון בעדותו ציין כי התובעת עובדת עם נש"מים שהם לקוחות הנתבע, כאשר לדבריו: "לתובעת יש כרטיס לקוח אצלם, אנו שולחים עסקה בשיקים, מנפיקים חשבונית של התובעת ומבקשים שיעבירו לנו בנתיים סכומים של 400,000 או 500,000 ₪" (פרו', עמ' 31, ש' 6-4); ובתשובה לשאלות בית המשפט, באיזה סדר גודל של שיקים מדובר, השיב: "זה לא קבוע, זה משתנה. זה יכול להיות מאות אלפי שקלים וגם מעל מיליון ₪" (פרו', עמ' 31, ש' 7-6); ובהמשך עדותו: "את רוצה לראות העברה היום של עשר בלילה של מיליון שקל לבנק לאומי?" (פרו', עמ' 33, ש' 8-7).
ואולם, מאז משלוח הודעת הסגירה הראשונה, ובטח לאחר שהחלו ההליכים בפני כב' השופטת נאות-פרי, ולאחר שהוגשה תגובת הבנק ביחס לבקשה למתן סעדים זמניים, בהליך הנ"ל, היה לתובעת זמן רב די והותר להכיר את דרישות ונהלי הבנק, להמציא את המסמכים שנתבקשה להמציא, לשנות את דפוסי היתנהלותה, לעמוד בדרישות הבנק ולתקן את דרכיה.
השמוש בחשבון התובעת כחשבון "צנור" והפקדת סכומים 'עגולים' בחשבונה של התובעת, אף אפשר לתובעת לעשות מניפולציות באשר לזהות השיקים המוצגים על ידה בפני הבנק, בכדי לקבל את אישור הבנק לבצוע ההפקדה, באופן שאם שיקים מסוימים לא אושרו על ידי הבנק, הציגה התובעת על דרך של 'נסוי וטעייה', שיקים אחרים במקומם: "ש. מפנה לעמ' 18 לתצהירך, סעיף 58יב' אתה מאשים את התובעת בהמצאת מסמכים חסרים.
כפי שציין שובה בסעיף 79 לתצהירו: "עוד זיהה הבנק, כי בחשבון המבקשת מופקדים שיקים המשורטטים "למוטב בלבד, המשולמים לכאורה לפקודת המבקשת (כאשר המבקשת רשומה כמוטב השיק), ואולם עיון בפני השיק ובגב השיק, מלמד בנגוד לשרטוט "למוטב בלבד" כי השיק כבר הוחזק על ידי אוחז אחר שאינו המבקשת והועבר למבקשת בהסבה.
...
סיכומו של דבר, שוכנעתי כי הודעת הסגירה השנייה נשלחה כדין, וכי עלה בידי הבנק להוכיח שסירובו להמשיך ולהעניק שירותים לתובעת הוא סירוב סביר, בין משום שהתובעת הפרה חובתה להמצאת מסמכים, בין משום שהתובעת פעלה בניגוד לכללי הבנק ונהליו אשר נועדו לאפשר לבנק לבצע את חובות הפיקוח שהוטלו עליו, בין משום שהתנהלות חשבון התובעת הקימה חשש סביר לקיומה של פעילות הלבנת הון אסורה בחשבון, בין בשל חוסר נכונותה של התובעת לתקן את דרכיה ואת דפוסי התנהגותה, בין בשל חוסר שיתוף הפעולה של התובעת עם הבנק והתנהלותה הכוחנית מולו תוך ניצול הסעדים הזמניים שניתנו לתובעת בחסות ההליכים שנוהלו בינה לבין הבנק, ובין בשל חוסר האמון שנוצר בין התובעת לבנק על רקע התנהלותה זו. נסיונות התובעת לטעון כאילו הנימוקים שהובאו בהודעת הסגירה השניה הם כלליים, וכי ביקשה "אין ספור פעמים" שהבנק ימציא פירוט לטענותיו, היא טענה שראוי היה לה שלא תיטען על רקע ההליכים המשפטיים שהתנהלו בין הצדדים עובר למשלוח הודעת הסגירה השנייה, ובהתחשב בראיות שהונחו בפניי שמהן עולה כי התובעת קראה תיגר על כללי הבנק ונהליו, 'צפצפה' על פניות התובעת ודרישותיה להמצאת מסמכים, ביזתה את החלטת בית המשפט שנתנה תוקף להסדר הדיוני שגובש ביום 25.7.2016, והכל תוך ניצול לרעה של הסעדים הזמניים שתחת כנפיהם המשיכה את פעילותה בחשבון.
לפיכך, התביעה נדחית.
התובעת תשלם לבנק שכר טרחת עו"ד בסך של 30,000 ₪ בתוספת מע"מ. בקביעת סכום זה נתתי דעתי, הן להיקף ההשקעה שנדרשה לניהול התיק, והן לסחבת אשר בה נקטה התובעת בניהולו.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המנהל המיוחד ניהל כנגדן הליכים "מוגזמים ומופרכים", כשהוא נקט "פעולות אגרסיביות ודרסטיות, המתעלמות מהנזקים שפעולות אלו גורמות למבקשות, לשמן הטוב וליכולת תיפקודן". המנהל המיוחד הטיל עיקול על חשבון בנק שוטף, על כספים שהמבקשות היו צריכות לקבל מצד ג' ועל דירות רבות, ולא היה צורך לפעול בצורה כה "דראסטית". המבקשות צרפו הסכם שכר טירחה שלפיו הן צריכות לשלם לבאת כוחן סך של 60,000 ₪ בתוספת מע"מ בגין ההליכים הקשורים לביטול העיקולים וצוי המניעה וצורפה אף חשבונית בגין התשלום שכבר שולם לעורכת הדין, בסך של 29,500 ₪.
המנהל המיוחד ניצל לרעה את היתרון שיש לו כבעל תפקיד, אשר רשאי להגיש בקשות לסעדים זמניים ללא הפקדת ערובה.
כפי שנקבע בפס"ד מוניק, הטעם לכך הוא "בין היתר בשל חשש מהרתעת יתר של בעל תפקיד, הכבדה על הליכי חידלות פרעון, הצפה בתביעות נגד בעל תפקיד וכן בשל החשש מפני עוות שיקול דעתו" (ראה גם: ע"א 4042/08 עוזי סגל נ' גיורא גרינברג (22.4.09)).
...
המנהל המיוחד הסכים לצמצום העיקולים כשבסופו של דבר, נותר עיקול על דירה אחת עד לגובה של 400,000 ₪ בלבד.
הסיבה שבגינה העיקול הוסר, נבעה מכך שהמנהל המיוחד הגיע למסקנה כי אין הצדקה כלכלית בניהול הליך להשבת המניות, שעה שלמניות אין שווי.
החלטתי כי המנהל המיוחד יבצע הערכת שווי לחברה, ניתנה ביום 7.3.17 וחוות הדעת של המומחה שבצידה הבקשה למחיקת הבקשה, הוגשה רק כעבור יותר מאחד עשר חודשים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בבקשה לסעד זמני שלפני עותרת המבקשת להורות כי סרבאיט בע"מ (להלן: "החברה") רשאית לשלם, ללא צורך באישורו של משיב 1 (להלן: "המשיב" או "סגל") את החשבוניות השוטפות בגין שעות עבודה של עובדי יוניטסק, בגין שירותי פיתוח ויישום שניתנו ללקוחות החברה, וזאת כל עוד החברה, באמצעות מנכ"להּ, תיזדקק לשירותים שוטפים אלה.
...
נוכח מסקנותיי שלעיל, ומשאיני נדרש לקבוע מסמרות באשר לטענות הצדדים במסגרת ההליך כאן, איני רואה מקום להתייחס לטענות נוספות שהעלו הצדדים ואשר אין בהן כדי לשנות ממסקנתי לפיה אין להיעתר לבקשה.
סוף דבר הבקשה נדחית.
המבקשת תשלם למשיב את הוצאות הבקשה, ושכ"ט עו"ד בסך 18,500 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בטבריה ת"א 44583-08-19 פנדי עוף בע"מ ואח' נ' מיכאל תורגמן בע"מ ואח' תיק חצוני: לפני כבוד השופט סאמר ח'טיב התובעת/הנתבעת שכנגד המודיעה לצד השלישי פנדי עוף בע"מ ח.פ. 514816735 ע"י ב"כ עו"ד נידאל עואודה הנתבעת/התובעת שכנגד מיכאל תורגמן בע"מ ח.פ. 514383496 ע"י ב"כ עו"ד יונתן מוגל הצד השלישי מילובר אגודה שיתופית חקלאית בע"מ א.ג. 570049403 ע"י ב"כ עו"ד ל.סגל פסק דין
טענות התובעת על פי הנטען בכתב התביעה, בתחילת שנת 2013 נכרת בין הצדדים הסכם בעל פה (להלן: ההסכם) ולפיו הנתבעת תמכור את כל המדגרים שלה לתובעת, כאשר האחרונה תפעל, בין היתר, למימון השוטף של כל מדגר ולמתן כל עזרה אפשרית לנתבעת (כל מחזור גידול אפרוחים מכונה בעגה המקצועית "מדגר", הערה שלי – ס.ח').
לאור האמור, עתרה התובעת בכתב התביעה לסעדים הבאים: לחייב את הנתבעת לשלם לתובעת את יתרת החוב, על סך של 1,642,101.69 ₪, נכון ליום 30.07.19, וזאת מכוח התחייבויותיה המפורשות של הנתבעת, דיני החוזים ודיני עשיית עושר ולא במשפט.
לאור הסכמות הצדדים הנוגעות לשיווק המדגר האחרון מהנתבעת לתובעת, כפי שפורטו בפרוטוקול הדיון שהתקיים ביום 25.08.19 לפני כב' השופט **** קירס, בבקשת התובעת למתן צו מניעה זמני, ואשר קיבלו תוקף של החלטה, התייתר הדיון בסעד זה. טענות הנתבעת הנתבעת הגישה כתב הגנה וכתב תביעה שכנגד (להלן: כתב ההגנה או התביעה שכנגד) לפצוי כספי בסך של 629,292 ₪ בגין הנזקים שנגרמו לה, לטענתה, מאחר שהתובעת אלצה אותה לרכוש תערובת לקויה ממילובר.
בשל נורמות עבודה אשר מטרתן, בין היתר, לשחרר מגדלים מטרחה, אשראים והתחייבויות, ועל מנת שהדבר אף יתאים לתכניות השחיטה והשיווק, ביקשה התובעת מהמגדלים עימם היא עובדת לרכוש אפרוחים ממדגרת "משמר העמק" ותערובת ממילובר, כאשר התובעת תפעל לתאם מועדי אספקה שנתיים מול גורמים אלה, בהתאם לתכניות גידול ושיווק העופות.
בסיכומיה, היתעלמה התובעת לחלוטין מטענה זו. · בחשבונית מס' 194678 של התובעת, מיום 31.03.18 (נ/30), אשר אושרה על ידי איאד, נרשם כי יתרת חובה של הנתבעת עומדת על סך של 60,864 ₪.
...
סוף דבר על יסוד האמור לעיל, הריני מורה כדלקמן: התביעה העיקרית והתביעה שכנגד – נדחות.
ההודעה לצד השלישי (מילובר) – נדחית.
בנסיבות העניין, תשלם התובעת לצד השלישי הוצאות משפט בסך של 40,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו