מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לסעד הצהרתי בדבר קיום תנאים בהסכם גישור

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בשנת 2011 הגיש מר כהן תביעה לבית המשפט המחוזי בתל אביב כנגד התובעים, במסגרתה עתר למתן סעד הצהרתי בדבר בעלותו בדירה ביחד עם הנתבעת (ת.א. 39002-11-11) (להלן: "התביעה הקודמת").
בסופו של יום פנו הצדדים בתביעה הקודמת להליך גישור אשר בסופו נחתם הסכם, עליו חתומים התובעים, הנתבעת והצדדים השלישיים, ובמסגרתו הוסכם, על דעתם של הצדדים השלישיים, כי על ה"ה כהן להפקיד בקופת בית המשפט הסך של 150,000 ₪ (להלן: "כספי הנאמנות") אשר ישוחררו לטובת הצדדים השלישיים ככל שיתקיימו התנאים המפורטים בהסכם, הכוללים ביטול העיקולים הרשומים לטובתם על הזכויות בדירה וקבלת הסכם חכירה חתום על ידי רשות מקרקעי ישראל (להלן: "רמ"י"), אשר היה על הנתבעת לדאוג לחתימתו לאחר המצאת האישורים בדבר ביטול העיקולים (להלן: "הסכם הגישור", צורף כנספח א' לכתב התביעה).
לעניין זה מקובלת עלי טענת התובעים, שלפיה הגם שלא היתקיים התנאי של קבלת חוזה חכירה חתום מאת רמ"י אין בכך כדי למנוע את שיחרור כספי הנאמנות, שעה שמדובר בחובה שהוטלה על הנתבעת עצמה, ואין להלום מצב בו מחד גיסא היא אינה פועלת לשם קיום חובתה על פי הסכם הגישור ומאידך גיסא מונעת את שיחרור כספי הנאמנות תוך גרימת נזקים לתובעים ולצדדים השלישיים.
חובת הנאמנות של הנתבעת כאמור, הסכם הגישור אשר קיבל תוקף של פסק דין בתביעה הקודמת קבע כי יינתן פסק דין הצהרתי הקובע כי ה"ה כהן הם הבעלים של כלל הזכויות בדירה לפי הסכם המכר ורשאים להרשם כבעלי הזכויות בה בפנקס הבתים המשותפים ובפנקסי רמ"י, זאת בכפוף להפקדת הסך של 150,000 ₪ על ידם, אשר נועדו להסרת העיקולים הרובצים על הזכויות בדירה לטובת הצדדים השלישיים.
לאחר מספר החלטות במסגרתן נתבקש נסח טאבו מעודכן הגישו התובעים דכאן ביום 4.3.2019 היתנגדות לחתימה על הפסיקתא בטענה כי "לא היתקיימו מלוא התנאים המתלים בפסק הדין", שכן: התובעים הבהירו כי בכוונתם להגיש תובענה לאכיפת הסכם הגישור אשר קיבל תוקף של פסק דין, היא התובענה שלפני.
...
הנה כי כן, בהינתן מסקנותיו של המומחה שלפיהן בהתאם לתשריטים השונים אין כל מחסן הצמוד לדירה, כמו גם בהינתן טענות מר כהן בהליך מקביל ובהינתן טענות הנתבעת שהועלו בפני המומחה, אין בידי לקבל את טענת הנתבעת שלפיה קיימת אי התאמה בין הממכר לבין הסכם המכר, בשל היעדר המחסן, ומשכך לא התקיימו התנאים לשחרור כספי הנאמנות.
בניגוד לטענת הנתבעת, לטענה זו אין כל זכר במסגרת כתב הגנתה ומשכך מהווה היא הרחבת חזית אסורה ואין בידי לקבלה.
סוף דבר נוכח כל האמור לעיל, ובפרט בהינתן הסכמות הצדדים בדבר מינוי המומחה שלהן ניתן תוקף של החלטה ביום 7.6.2020, ובהינתן מסקנותיו של המומחה, אשר לא נסתרו, התביעה מתקבלת.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עילות התביעה אשר פורטו בבקשת האישור כללו הפרת חוזה; הפרת הוראות חוק המכר, תשכ"ח-1968; הפרת חובת תום הלב במו"מ ובקיום החוזה; הפרת הוראות חוק הגנת הצרכן, תשמ"א-1981; הפרת חובת גילוי; הטעה; רשלנות; הפרת חובה חקוקה; עשיית עושר ולא במשפט.
המבקש ביקש לייצג את "כל מי שרכש ו/או ירכוש מהמשיבות, ו/או כל מי שמחזיק, בכלי רכב מסוג איסוזו D-MAX שקיים בו הפגם המובנה של חדירת סולר לאגן שמן המנוע". המבקש עתר לסעד הצהרתי בדבר קיומו של הפגם המובנה, צו עשה המורה למשיבות לבצע קריאת שירות (recall) לטפול בפגם המובנה וכן פיצוי לחברי הקבוצה התובעים בגין הנזקים הממוניים, לרבות ירידת ערך, והנזקים הלא ממוניים שנגרמו למבקש ולחברי הקבוצה בשל מעשי ומחדלי המשיבות.
הוסכם כי קבוצת התובעים עליה יחול הסדר הפשרה הנה כאמור בבקשת האישור בלבד: "כל מי שרכש ו/או ירכוש מאיזוסו ו/או מ-UMI את הרכב (משנת הייצור 2016-2012), ו/או כל מי שהחזיק ו/או מחזיק ו/או יחזיק את הרכב". עקרי ההסדר המשיבות יעניקו לכל חברי הקבוצה חלפים המייצגים תקופת אחריות נוספת (בהתאם לתנאי כתב האחריות), וכן יישאו בעלות מלוא החלפים שיידרשו לצורך טפול בתקלה הנטענת, לרבות עלות ביצוע ההחלפה והחלקים הנלווים לה (להלן: "ההטבה").
שכר הטירחה והגמול: נטען כי ההמלצה בדבר שיעור הגמול למבקש ושכר הטירחה לבאי כוחו סבירים, בהיתחשב בתועלת שהניבה התביעה לציבור חברי הקבוצה, ההקף המשוער של ההטבה, הסיכון שבו נשאו המבקש ובאי כוחו, המאמץ והטרחה בהם נשאו ב"כ המבקש במסגרת ההליכים ובמסגרת הליך הגישור והמשא ומתן, וכן מורכבותו של התיק ובכלל השאלות שבמומחיות שהתעוררו בו ואשר חייבו הגשת חוות דעת של מומחים.
...
ככל שחל חיוב באגרה הרי שבהינתן ההסדר על תוצאותיו אני מורה כי חיוב זה יחול על המשיבות.
סוף דבר לאור האמור לעיל, אני מאשרת את הסדר הפשרה, בכפוף לתיקונים כמפורט לעיל, וקובעת כדלקמן: שיעור הגמול ושכ"ט מאושר וישולם כמפורט לעיל.
אני קובעת לתזפ ליום 15.3.25.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המבקש הגיש תביעה לסעד הצהרתי (ביום 16.11.17 ) הקובע כי במסגרת ההסכם שנחתם בין המבקש למשיבים (הסדר גישור שנכרת ביום 21.8.139}, וקיבל תוקף של פסק דין מבית המשפט המחוזי בירושלים -ההסכם צורף כנספח 2 לבקשה ) התנאים המפורטים בהסכם בסעיפים 3.3-3.4 היתקיימו וכפועל יוצא המבקש זכאי לקבלת יתרת הסכום שנקבע פסק הדין ואשר עדיין לא שולם, שכן מועד תשלומו תלוי בהתקיים התנאים שפורטו לעיל.
דיון והכרעה: כאמור, התובענה שבפניי עניינה מתן צו הצהרתי על קיומו של תנאי בהסכם הגישור שבין הצדדים.
סוף דבר: לאור האמור לעיל , כאמור, אני קובעת שאכן היתקיים התנאי הקבוע בהסכם הגישור בסעיף 3.4.3.2.
...
הנתבעים טוענים שיש לדחות את התביעה הן עקב כשלים שפרוצדורה והן לגופו של ענין עקב אי התקיימותו של אף אחד המתנאים בהסכם הגישור.
הנתבע כאמור כופר בטענה זו. לאחר שבחנתי את חומר הראיות ולאחר עיון בטענות הצדדים מצאתי כי לאור מכלול הראיות אכן נחתם הסכם בין עמרם לשלי במסגרת הסדר הגישור שבין הצדדים בתיק 34290-03-13.
" לאור האמור לעיל אני קובעת שאכן התקיים התנאי הקבוע בהסכם הגישור בסעיף 3.4.3.2.
סוף דבר: לאור האמור לעיל , כאמור, אני קובעת שאכן התקיים התנאי הקבוע בהסכם הגישור בסעיף 3.4.3.2.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

כמו כן, לאור העובדה שלצורך ביצועו של הסכם הגישור נידרש "רשיון על פי חיקוק" מועדת התיכנון והבניה של עריית ראש העין, המדובר בהסכם על תנאי לפי סעיף 27 (ב) לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973 (להלן: חוק החוזים) שכן לצורך קיומו נידרשת קבלת היתר המאפשר בניית 8 יח"ד על המקרקעין.
לחילופין, התבקש להורות על קיום הסכם הגישור בקירוב, כך שימונה שמאי מטעם בית המשפט שיישום את שווי המקרקעין ואת חלקו היחסי של כל אחד מהצדדים בהתאם להסכם הגישור ובכפוף להתאמה להוראות הדין הרלוואנטיות.
במצב דברים זה - מקום בו המצב התיכנוני עמד במועד כריתת ההסכם ועודנו עומד כ'אבן נגף' להגשמת הסכם הגישור והחלוקה שבמרכזו ומשעה שבמשך כל אותה התקופה מאז לא עלה בידי הצדדים ו/או הכונסים שמונו לשנות את המצב - הרי שנסיבות אלה מקיימות אחר הסכמה שאינה עולה בקנה אחד עם הוראות הדין (במישור התיכנוני) ויש בכך כדי לגבש פגם בפן ההסכמי של פסק הדין - המצדיק העתרות לסעד של ביטולו.
סוף-דבר: לאור כל האמור, הסעד ההצהרתי להורות על ביטול הסכם הגישור - מתקבל.
...
דיון והכרעה: לאחר שעיינתי במכלול טענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי יש להיעתר לסעד ההצהרתי המבוקש ולהורות בהתאם על ביטולו של הסכם הגישור.
בכל הקשור לבקשה הנוספת שנכללה בכתב התביעה באשר למינויו של בא כוחם של התובעים ככונס נכסים, לא מצאתי להיעתר לבקשה זו כמו גם לבקשה הנוספת אודות שחרורו של עו"ד אבי גפן מתפקידו.
סוף-דבר: לאור כל האמור, הסעד ההצהרתי להורות על ביטול הסכם הגישור - מתקבל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה: תקנה 131 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 (להלן – תקנות סד"א), שעניינה "ביטול החלטה לפי צד אחד", קובעת: "נתן בית המשפט החלטה לפי צד אחד והגיש בעל הדין שנגדו ניתנה ההחלטה בקשת ביטול בתוך 30 ימים מיום שהומצאה לו ההחלטה, רשאי בית המשפט לבטלה בתנאים שייראו לו.
אין להיתעלם גם מן העובדה כי עו"ד שאוקי, שהנו גיסם של הצדדים, שימש כעורך דינו של המשיב בהסכם המכר, כמו גם כמגשר שהביא להסדר הפשרה בינו לבין סמיר.
עוד צוין באותה החלטה, כי "לשם קיום ראיות מספקות לכאורה לצורך הסעד הזמני, לא נידרשות ראיות כבדות משקל, בשים לב לשלב בו עסקינן". אלא שעל אף רף הראיה הנידרש לצורך הסעד של עיקול זמני, שאינו מצריך כאמור – ראיות כבדות משקל, אלא די בכך שיוכח כי התביעה אינה טרדנית, וכי קיימת שאלה רצינית שיש מקום לידון בה, כפי עמדת הפסיקה והספרות המשפטית - מצא כבוד השופט פרידמן כי המבקש לא עמד ברף הראייתי הנידרש – ראו פיסקה 26 להחלטה בבקשה לעיקול זמני: "אתייחס בקצרה לסכויי התביעה הלכאוריים: גרסת המשיב בתגובתו הינה שאותה עסקת הלוואה מוסווית לה טוען המבקש - לא הייתה ולא נבראה. מדובר היה אכן על עסקת רכישת מקרקעין אותנטית לכל דבר וענין, ממש כמו שמופיע בהסכם הרכישה. הסכם שהמבקש לא היה צד לו. אמת שהצדדים רכשו בעבר מקרקעין במשותף בחלק מן העיסקאות – אך לא תמיד. פעמים שכל צד רכש מקרקעין עבור עצמו בלבד. המחזיק ניסה להיתנער מאותה עסקת מקרקעין בהמשך, בטענה כוזבת שמדובר בעסקת הלוואה עם בטוחת מקרקעין, כאשר אותו ניסיון היתנערות שכשל (בתביעה שנדונה בפני כב' השופטת נתנאל שרון), בא לעולם אך לאור עליית ערך המקרקעין. בקצרה – טעות בכדאיות העסקה שהתחוורה למחזיק, היא שהניעה אותו לבדות "סיפור ההלוואה" בו נאחז כעת גם המבקש.
נתתי משקל בהחלטתי לדחות את הבקשה לביטול פס"ד גם לעובדה כי קיים הליך משפטי שיזם המבקש נגד המשיב בבית המשפט לעינייני מישפחה, בו עותר המבקש לקבל סעד הצהרתי בדבר בעלותו בחמישים אחוז ממניות חברת מרום הצפון.
...
ראו לעניין זה דנ"א 464/12 עיזבון המנוחה בועז בתיה נ' בנק אוצר החייל בע"מ (23.4.2012): "אין טעם להיעתר לבקשה לביטול פסק דין שניתן בהיעדר התייצבות... אכן, אמת המידה לביטול פסק הדין שניתן בהיעדר התייצבות, ובנסיבות בהן הוכח כי הצד הנעדר היה מודע למועד הדיון, היא כי קיים סיכוי טוב כי תשתנה התוצאה אם ינוהל דיון לגופה של התביעה". לטעמי, ההתנהלות הדיונית של המבקש – רחוקה מלהניח את הדעת.
אוסיף ואומר, כי לאחר עיון בכתבי הטענות – סבורני כי ממילא סיכויי התביעה הינם נמוכים ביותר.
סוף דבר: הבקשה לביטול פסק הדין – נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו