לפנינו תביעת התובע לתשלום הזכויות המגיעות לו לטענתו בגין תקופת עבודתו אצל הנתבע וסיומה.
לאחר הגשת תצהיר עדות ראשית מטעם התובע, הוגשה מטעם הנתבע ביום 21.6.2017 בקשה לסילוק התביעה על הסף לאור חתימת הסכם פשרה בין התובע לנתבע בסך של 7,000 ₪, זאת ללא היתערבות באי כוחם.
בע"ע ארצי 49974-90-12 חברת מעונות הורים חל"צ נ' איזאבלה פלקוביץ ובלה שטרן, ניתן ביום 19.9.2017, חזרה כבוד השופטת רימון קפלן על ההלכה בדבר מתן תוקף לכתב ויתור עליו חתום העובד, וכך סיכמה :
אשר לטענה בדבר אי מתן תוקף לכתב הויתור עליו חתמו המשיבות – כתבי הויתור עליהם חתמו המשיבות, הנם טפסים סטנדרטיים בהם מולאו שמות המשיבות ותקופת עבודתן, מבלי שצוין אפילו, לא כל שכן פורט, הסכום ששולם למשיבות.
...
משכך, שעה שמדובר ברכיב שצוין ב "'רחל ביתך הקטנה" בכתב הקבלה, ואף כי ערים אנו לכך כי אף גרסתו של הנתבע באשר למהות הסכומים ששולמו לתובע בכתב הויתור אף היא אינה נקיה מספקות, סבורים אנו כי יש להפחית סכום זה מזכאותו הכללית לדמי חג, כך שהתובע נותר זכאי לסך של 1,455 ₪ בגין רכיב זה.
החזר הוצאות נסיעה
לטענת התובע, לא קיבל החזר נסיעות משך תקופת עבודתו.
לאור האמור ושמלא עמדה לפנינו כל גרסה ברורה מטעם התובע לעניין הנסיעות, לא שוכנענו כי זכאי התובע להחזר הוצאות נסיעה, כפי שנתבעו על ידו, מעבר לאלו ששולמו לו בפועל ובשים לב לכך כי הועמדה לרשותו הסעה מהמחסום למקום העבודה.
סוף דבר
הנתבע ישלם לתובע סך של 1,455 ₪ בגין דמי חגים, תוך 30 יום מיום מתן פסק הדין.