המבקש ניכנס בשנת 1999 להליכי פשיטת רגל, וכל ההליכים כנגדו בגין חובותיו נכון ליום מתן צו הכנוס, עוכבו.
ביום 24.2.19 ניתנה החלטה על ידי ביהמ"ש המחוזי בתל- אביב, במסגרת הליך הפש"ר של המבקש, לפיה בוטל הליך הפש"ר של המבקש וזאת עקב חוסר תום לב קצוני בהתנהלותו במהלך הליך הפש"ר. עוד הוחלט כי המבקש לא יוכל לחזור להליכי פש"ר, אלא בחלוף שלוש שנים ממועד מתן ההחלטה.
בהמרצת הפתיחה עותר המבקש לסעדים הבאים:
(1) פסק דין הצהרתי הקובע כי אינו חייב למשיבה סכום כלשהוא, בין באמצעות תיקי הוצל"פ ובין באמצעות פקודת המיסים גבייה;
(2) צו עשה המורה למשיבה להפסיק לאלתר בפעילות גבייה כנגד המבקש לגביית החוב עבור הנכסים מרחוב מויאל אהרון 2א' ורומינלי 4, אשר שולמו במסגרת הסכם הפשרה של אישתו מול המשיבה.
כך, טען המבקש כי "לימים, בשנת 2007 וליתר דיוק ביום 6.8.07 הגעתי אני ואישתי יפה סרור להסדר פשרה המשיבה וב"כ המשיבה דאז עו"ד טל בסכס הגיש בקשה לסגירת תיק ההוצאה לפועל. תיק זה ניסגר ביום 6.8.07 וזאת לאחר שאני ו/או הגב' יפה סרור שילמנו סכום נכבד למשיבה בפשרה" (ס' 10); בסעיף 12 לתצהירו מזכיר המבקש את טענת אישתו בדבר ביצוע התשלום הנ"ל במסגרת היתנגדותה לפתיחת תיק ההוצל"פ מחדש וכן מזכיר הוא את טענותיה הנ"ל שהועלו גם בהמרצת הפתיחה שהגישה.
...
המשיבה דוחה מכל וכל את מרבית טענות המבקש וטוענת כי דין התביעה להידחות, בין היתר, משום שמעולם לא שולם הסכום הנטען של 150,000 ש"ח והדבר אף לא הוכח על ידי המבקש, כי ההסדר עם אשתו לא רלוונטי, שכן אינו חל עליו, כפי שהוא עצמו מודה, כי בכל מקרה, אשתו של המבקש עצמה לא עמדה בהסדר ולא שילמה את סכום הפשרה ועל כן גם היא עצמה לא פטורה מהחובות בגין הנכסים מושא הפשרה וכי חובו של המבקש נקבע בהליך הפש"ר בתביעות חוב של המשיבה, אשר המבקש לא התנגד לה כלל.
המצהירה מטעם המשיבה ציינה בעדותה כי לא באה כל דרישה בעניין זה.
למסקנה זו נגיע כי גם מכוח העובדה שהמבקש לא התנגד כלל לתביעת החוב שהגישה המשיבה במסגרת הליכי הפש"ר, כפי שבא כוחו הודה בסיכומיו (עמ' 13 ש' 27 – 29).
סוף דבר
אשר על כן, אני דוחה את המרצת הפתיחה.
בנסיבות, ישלם המבקש למשיבה את הוצאות התובענה בסך של 10,000 ₪.