מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למתן צווי מניעה למניעת הטרדה מאיימת

בהליך הטרדה מאיימת וצו הגנה (ה"ט) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

המשיב 1 ציין בפני בית המשפט כי בעקבות היתנהלות הבן רועי, הוגשה בקשה למתן צו למניעת הטרדה מאיימת בתיק ה''ט 32357-04-23 וביום 18.04.2023 ניתן על ידי כב' השופט צבי כוחן צו זמני למניעת הטרדה מאיימת ונקבע דיון בבקשה ליום 23.05.2023.
...
הסירוב של המבקש בוודאי אינו נזקף לחובתו, אך לאחר ששמעתי את הצדדים שוכנעתי כי שני הצדדים, בשני התיקים, נקטו בהטרדה מאיימת צד כלפי משנהו, וכי אי מתן צו הדדי בשלב זה, עלול להביא להסלמה ואף לאלימות מילולית ופיזית הדדית בין הצדדים.
לסיכום - שוכנעתי מהראיות אשר הוגשו לעיוני, ובכלל זה מקבצי הקול שהושמעו בדיון ומהסרטונים אשר הוצגו, כי כל הצדדים המעורבים אינם מצליחים לשמור על מרחק ואין בידם להימנע מביטוי הכעס או הסלמה בתגובותיהם צד כלפי הצד שכנגד.
לאור כל האמור לעיל, באתי לכלל מסקנה כי הצדדים נקטו האחד כלפי השני הטרדה מאיימת באופן המצדיק מתן צווים הדדיים על פי החוק למניעת הטרדה מאיימת והכל על מנת למנוע הסלמה עתידית ביחסים ולשמור על שלוות רוחם של הצדדים, שלום גופם ואיכות חייהם.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

יובהר כי בהתאם לאמור בסעיף 7(ב) לחוק מניעת הטרדה מאיימת, על בית המשפט לקיים דיון בנוכחות שני הצדדים "בהקדם האפשרי ולא יאוחר משבעה ימים מיום מתן הצוו (הזמני שניתן –לא במקור – ע.ב)". כאמור, המועד הראשון שקבע בית המשפט קמא נקבע 7 ימים לאחר מתן הצוו, אולם מועד זה, והמועד שנקבע אחריו נדחו לבקשותיה של המערערת, על אף היתנגדות המשיב ביחס למועד האחרון שנידחה.
...
ביום 19/6/23 הגישה המערערת בקשה לדחיית הדיון בטענה כי במועד שנקבע היא צפויה להיות בחו"ל. בית המשפט נעתר לבקשה והדיון נדחה ליום 29/6/23 בשעה 14:00.
יחד עם זאת, קבע בית המשפט קמא, כי המערערת הגישה מספר רב של בקשות לדחיית דיונים, שלחלקן נעתר בית המשפט קמא לאור הסכמת ב"כ המשיב, ולחלקן לא נעתר, ויש מקום בנסיבות אלה לפסוק הוצאות מדודות בגין אי התייצבות המערערת לדיון וביטולו.
נטען כי כבר ביום 29/6/23 היה ברור לבית המשפט קמא כי המערערת לא תתייצב לדיון שנקבע ליום 2/7/23, שכן במסגרת בקשת הדחיה הבהירה שלא תהיה בארץ במועד זה. הכרעה: לאחר שעיינתי בהודעת הערעור, בהחלטה נשוא הערעור ובתיק של בית המשפט קמא, אני סבורה כי בהתאם לאמור בתקנה 138(א)(1) לתקנות סדר הדין האזרחי תשע"ט-2018, דין הערעור להידחות בלא צורך בתשובה, שכן אין לערעור סיכוי להתקבל.
בית המשפט קמא גילה אורך רוח וסבלנות רבה כלפי המערערת, וכלפי בקשותיה לדחיות מועדי הדיון שנקבעו, כפי שיפורט להלן: בית המשפט קמא נעתר לבקשתה הראשונה של המערערת לדחיית דיון (שנקבע בטווח של 7 ימים לאחר מתן הצו הזמני שניתן במעמד צד אחד, בהתאם להוראות החוק), וקבע מועד חדש לדיון בהתאם לאחד המועדים שהציעה המערערת בבקשתה.
לאור כל האמור לעיל, ובהתאם לתקנה 138(א)(1) לתקנות סדר הדין האזרחי, אני מורה על דחיית הערעור.

בהליך הטרדה מאיימת וצו הגנה (ה"ט) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

לאחר שערכתי את האיזונים הנדרשים בין זכויות הצדדים, מצאתי לנכון ליתן צו למניעת הטרדה מאיימת, לפיו אני אוסר על המשיבה : להטריד את המבקשת בכל דרך ובכל מקום, לרבות בביתה ובמקום עבודתה; ב.    לאיים על המבקשת בכל דרך, בין ישירות ובין באמצעות אנשים אחרים; ליבלוש אחר המבקשת, לארוב לה, להיתחקות אחר תנועותיה ומעשיה, או לפגוע בפרטיותה בכל דרך אחרת; ד. ליצור עם המבקשת כל קשר בעל פה, בכתב או בכל אמצעי אחר בין במישרין ובין בעקיפין ; הצוו יעמוד בתוקפו לתקופה של 6 חודשים מהיום.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה וכן בראיות שהצדדים הציגו, הגעתי לכלל מסקנה שדין הבקשה להתקבל בחלקה בלבד ובאופן מידתי.
נקבע שם כי: "על פי לשונו של חוק מניעת הטרדה מאיימת ולהשקפתי, במידה מסוימת גם על-פי תכליתו ניתן לכלול בגדר המקרים הבאים בגדרי תכולתו, גם מקרים שבהם בוצעה הטרדה על דרך של פרסומים, לרבות ברשתות החברתיות, ובלבד שיש בהם משום פגיעה של ממש בשלוות חייו של המבקש, בפרטיותו ובשמו הטוב, וכי מתקיים יסוד סביר להניח כי המטריד עלול לשוב ולפגוע בפרטיותו, בשמו הטוב או בשלוות חייו ... דומני כי על מנת שתחצה הטרדה באמצעות פרסומים את גבולם של דיני לשון הרע ותיכנס להיכלו של חוק מניעת הטרדה מאיימת, יש להיווכח כי מדובר בפרסומים רבים חוזרים ונשנים, בתדירות גבוהה כך שהצטברותם ומידת האינטנסיביות שלהם גורמת לפגיעה של ממש ביכולתו של הנפגע לקיים שגרת חיים תקינה". במקרה דנן, סבורני כי התקיימו התנאים למתן צו למניעת הטרדה מאיימת בהתאם לחוק.
יפים לענייננו דברי כב' השופטת דפנה ברק ארז ברע"א 6861/22 יוספה ברק טמיר נ' ד"ר שרון אלרעי פרייס [פורסם בנבו] (31.10.22): "בית משפט השלום הנחה עצמו לאורן בהגדירו את קו הגבול בין פרסומים הנכנסים לגדרי חוק איסור לשון הרע לבין אלו החוסים תחת החוק למניעת הטרדה מאיימת. אכן, ביטוי הפוגע בשמו הטוב של אדם עשוי להיות רלוונטי במקרים המתאימים הן לחוק איסור לשון הרע והן לחוק למניעת ההטרדה המאיימת. אולם, בעוד שבגדרו של חוק איסור לשון הרע הבחינה המשפטית מתמקדת בתוכנו של הביטוי, על רקע החשש שהוא צפוי לבזות ולהשפיל את האדם הנוגע בדבר בעיני הבריות, החוק למניעת הטרדה מאיימת ממוקד בהשפעתו הנמשכת של הביטוי על האדם עצמו, בשל כך שהוא מאיים עליו או פוגע בשלוות חייו, בפרטיותו, בחירותו או בגופו. על רקע האמור, ברי כי בגדרו של חוק זה יש משמעות רבה לכך שהביטוי הוא חוזר ונשנה. כמו כן, וכפי שמעיד עליו שמו – החוק למניעת הטרדה מאיימת ממוקד במניעה עתידית ומכאן חשיבותו. אם כן, אין מקום להנחה שמתחייב "סיווג" חד-חד-ערכי של פרסומים כלשון הרע או כהטרדה מאיימת.

בהליך הטרדה מאיימת וצו הגנה (ה"ט) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

בתום הדיון, ולאחר המלצת בית המשפט, הגיעו הצדדים להסכמה חלקית – לפיה הבקשה כנגד המשיבה תידחה, ואילו במישור היחסים שבין המשיבה 2 למבקשת יינתן צו הדדי למניעת הטרדה מאיימת.
...
למרבה הצער, לא השכילו הצדדים לקיים יחסי שכנות טובים, כמסקנה בסיפור דירה להשכיר מאת לאה גולדברג: -"ובכן לא תשבי אתנו?
סבורני כי פנייה לבית המשפט בעניינים של סכסוך שכנים סביב טיב השימוש בבית, לרבות מטרד כזה או אחר הנובע מאחת הדירות, לא אחת גובלת בשימוש לרעה בהליכי בית משפט וטרדנות של ממש מצד הפונה שמבקש בגין עניינים קלי ערך לקבל סעד.
סוף דבר - לאחר שערכתי את האיזונים הנדרשים בין זכויות הצדדים, אני מורה על דחיית הבקשה ביחס למשיב מס' 3.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

גם אם בית משפט מצא כי היתנהלות המערער אינה מצדיקה מתן צו לפי החוק, אין זה אומר שהבקשה הוגשה שלא בתום לב. הקביעה כי אין חוסר תום לב בהגשת הבקשה למתן צו למניעת הטרדה מאיימת, היא קביעה עובדתית, ובית משפט של ערעור לא יתערב בה. היתערבות בית משפט של ערעור בפסיקת הוצאות תעשה רק במקרים חריגים, ונסיבות מקרה זה, אינן מצדיקות היתערבות בהחלטה.
...
מכל האמור, הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו