מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למתן צו פירוק חברה פרטית בבעלות משותפת

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כנגד החברה ניתן צו פירוק והתובעת מבקשת לחייב את הנתבע בתשלום החוב כמי שערב אישית להלוואה וכן מכוח ערבותו ערבות אואל לשיקים שמסרה לוח פוקס לתובעת להבטחת פרעון ההלוואה, אשר לא כובדו.
הוא מיפרט בתצהירו רשימה של נושאים בהם טיפל ובהם: דרישת בנק הפועלים שוויץ לפרעון הלוואה שהוענקה לתובעת ולדחיית מועד פרעונה, טפול בסכסוך בין מנכ"ל התובעת לחבר ילדות שהשתלט על חברה משותפת, עבודה שוטפת מול בנק מזרחי בקשר לאשראי שוטף של התובעת ומתן אשראים לצורך פעילות פינאנסית, טפול וייעוץ להלוואות (על בסיס שבועי) שהתובעת העמידה לחברת גלובוס מקס, אחריות שוטפת לפרויקט בית אבות בנופי גילה, טפול וייעוץ שוטף בנוגע להסכם פשרה מול גורמים שונים בקשר להלוואות שנתנה התובעת, טפול וייעוץ שוטף ביחס להלוואה שהתובעת העניקה לחברת גלים אשקלון בע"מ ול"אווה קפה (ישראל), טפול בהקמת מקומון בגבעת שמואל עבור מנכ"ל התובעת באופן אישי.
ולענייננו; התובעת מבקשת לחייב את הנתבע בתשלום יתרת חוב הלוואה המירה למניות שהתובעת נתנה לחברת לוח פוקוס (חברה פרטית בפרוק בבעלות הנתבע) בהתאם להסכם הלוואה מיום 18.3.2015 (נספח 3 לכתב התביעה) בטענה לערבותו האישית של הנתבע להלוואה בהסכם ההלוואה ובמכתב הכוונות (נספח 4 לכתב התביעה), וכן מכוח חתימת הנתבע כערב ערבות אואל על גבי שיקים שעשתה לוח פוקוס לטובת התובעת.
...
בכך אין לגרוע מהמסקנה כי על פניו הגנת הנתבע בנוגע להסכמות בגינן נמסרו השיקים בערבותו כשלה ואינה מעלה הגנה אפשרית, ולו בדוחק.
מסקנה זו מתייחסת לשיקים בערבות הנתבע ולא לשיקים "החדשים" שצורפו לכתב התביעה - 10 שיקים של לוח פוקוס לפקודת התובעת על סך 85,000 ₪ ז.פ. 20.2.2018 עד 20.11.2018.
הגם שמדובר בנסיבות מיוחדת בהן בכל הקשור לשיקים בערבותו האישית של הנתבע שסכומם הכולל עולה על סכום התביעה, על פניו אין לנתבע הגנה ראויה ולו בדוחק ובידי התובעת לבסס על יסודם את תביעתה, הגעתי לכלל דעה לעשות לעשות חסד עם הנתבע ובהתאם לתקנה 210 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984, לתת לנתבע רשות להתגונן מסויגת המותנית בתנאים ובינהם הפקדה כספית בקופת בית המשפט (ראו למשל ע"א 680/89 בן אבו שיווק והפצה בע"מ נ' בנק המזרחי המאוחד בע"מ, פ"מ מה(3) 757, 761 (1991); רע"א 2895/12 עמרן נ' מועצה מקומית קריית טבעון (28.6.2012)).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע חברת סולאיר ישראל בע"מ (להלן: סולאיר, התובעת או המבקשת) היא חברה פרטית שהוקמה בשנת 2009 על ידי קבוצת יזמים מישראל וספרד, כחברת בת של קונצרן האנרגיה הספרדי Solaer.
לאחר מספר בקשות לקבלת מידע שלא זכו למענה, ביניהן בקשות מצד הדירקטור (עו"ד בוך) מטעם סולאיר בחברה המנהלת את השותפות, העבירה אנרג'יקס לסולאיר את רשימת הפרויקטים של המיזם המשותף נכון ליום 6.10.21 (נספח 1 לבקשה; להלן: הרשימה).
ואשר למושב פעמי תש"ז, נכון להיום לא ניתן להקים בו פרויקט במסגרת המיזם, כיוון שחברת החשמל אינה מאשרת הזרמת חשמל מהמתקן המדובר בשעות היום, שהן הזמן היחיד ביממה בו ניתן לייצר חשמל במיתקן פוטו-וולטאי הנמצא בתחום הפעילות של המיזם המשותף.
על בית המשפט להעתר למבוקש ולהשמיע קול ברור וחד משמעי, נגד מצב דברים בו אחד השותפים גונב את שותפו, וודאי שכך שעה שהצדדים מצויים בעיצומו של הליך משפטי, שעיקרו טענות קפוח וצו פירוק השותפות.
ראשית, בכל הנוגע בתשתית העובדתית, הרי שהמבקשת תמכה בקשתה בתצהירו של בעל השליטה ומנהלה בפועל של סולאיר, שאין הוא מכהן בתפקיד כלשהוא הקשור לניהולה של השותפות, והוא גם לא נושא משרה בחברת הניהול שלה.
בנוסף, נטען שהמבקשת נוהגת בחוסר ניקיון כפיים עת היא דורשת צו מניעה נגד נטילת זכויות מהשותפות ובצוע פעולות להעברת זכויות ממנה לידי אנרג'יקס, שעה שהיא יודעת כי מיסמכי ההיתאגדות של חברת הניהול אינם מאפשרים זאת.
...
המשיבה עומדת על טענתה שיש לדחות את הבקשה.
לחלקן אתייחס להלן ובשאר לא מצאתי צידוק לסטות מהמסקנה אליה הגעתי.
הבקשה נדחית אפוא.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כתוצאה מכך, ביום 1.7.1998 הגיש חנן בקשה לפירוק החברה, וביום 27.12.1998 ניתן נגדה צו פירוק.
ככל גורם שפוטי, אל לו לבעל התפקיד לחרוג מתחומיה והיקפה של הידיעה השיפוטית, הכוללת את המידע הבסיסי המצוי בתחום ידיעתו האישית של האדם המשכיל הממוצע, ואל לו לעשות שימוש בידיעתו הפרטית בהכרעה בתביעה המונחת לפתחו (ע"א 941/05 אגודת הכורמים הקואופרטיבית של יקבי ראשון נ' חברת הכרם בע"מ, בפסקות 33-32 (17.10.2006); יעקב קדמי על הראיות – הדין בראי הפסיקה חלק שני 746-726 (מהדורה משולבת ומעודכנת 2009)).
ודוק, הגם שהכרעת החוב מחזיקה לא פחות מ-16 עמודים, הפוך והפוך בה ולא תמצא כל הסבר מניח את הדעת מדוע שווי זכות השכירות צריך לעמוד על 50% משווי החברה שבפרוק, קרי, מדוע להעניק לגיל "בדלת האחורית" בדיוק את אותו הסעד ממש שהוא ביקש בעקביות מאז שנת 1998- בעלות ב-50% מנכסי החברה- לאחר שכבר נפסק שהוא איננו שותף בחברה שבפרוק ואיננו זכאי ל-50% מנכסיה, וזאת הן בפסק הבורר, הן בפסק הדין משנת 2015 והן בפסק הדין משנת 2018.
במה דברים אמורים- בהכרעת החוב הראשונה קבע המנהל המיוחד כי שווי זכות השכירות יעמוד על כ-4.5% משווי החברה שבפרוק בזה הנימוק: "לפיכך, חרף היותה של זכות השכירות משום זכות יחודית ביותר בישראל, החלטתי להעמיד את נשייתו של גיל על מעט פחות מ-4.5% מהערכת שווי החברה, קרי על סך של 3,000,000 ש"ח. בקביעה זו לקחתי בחשבון את מימצאי כב' הבורר, את פועלו של חנן בהשבחת ערך החברה, ואומדן סביר למיזמים משותפים, בהם שותף אחד מביא נכס יחודי, אך לא פועל לטפח ו/או להשביח ו/או לממש את הנכס, ואילו השותף השני פועל להשביח ולטפח וכו' את הכנס היחודי." (שם, בפיסקה 106).
...
הטענות הנוספות שהעלה גיל, דינן להידחות משום שמדובר במיחזור של טענות שהועלו בעבר וכבר נדחו שלוש פעמים: תחילה בפסק הבורר, לאחר מכן בפסק הדין משנת 2015 ולבסוף בפסק הדין משנת 2018 שאימץ את פסק הדין משנת 2015.
סוף דבר מכל הטעמים שפורטו לעיל, הכרעת החוב השנייה של המנהל המיוחד מבוטלת בזאת.
בכפוף לכך, שני הערעורים נדחים.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 26.6.2013 הוגשה בקשה למתן צו פירוק כנגד ח.ב.ר בהתאם לסעיף 257(4) לפקודת החברות [נוסח חדש], תשמ"ג-1983 ובמסגרתה ניתן ביום 23.12.2013 צו כנוס כנגד ח.ב.ר. ביום 16.2.2015 הוגשה בקשה למתן צו כנוס והכרזת פשיטת רגל כנגד החייב, וביום 30.4.2015 ניתן צו כנוס כנגד החייב.
במסגרת התביעה האזרחית נטען על-ידי הנושה כי החייב משך לכיסו הפרטי כספים שהופקדו על-ידי הנושה לטובת מימון מיכרז רשות שדות התעופה כחלק משותפות בין החייב לנושה.
כך, נקבע בפסק-הדין, כי החייב, תוך ביצוע מעשי תרמית, ביקש מהבנק לשנות את זכויות החתימה בחשבון של החברה כך שהוא עצמו יופיע כבעל זכות החתימה בו ומשך ממנו את הכספים שהופקדו על-ידי הנושה להבטחת השותפות בינו לבין החייב, לכיסו הפרטי.
...
אשר לטענות בנוגע להתנהלותו של החייב בהליך, לא מצאתי מקום להתייחס אליהן, שכן אלה הובאו בחשבון במסגרת מתן ההפטר המותנה ואינם בבסיס החלטה זו. כעת, משהגעתי למסקנה כי אין המדובר בחוב שאינו בר הפטר, אין לי צורך לדון בשאלת העיתוי בהגשת הבקשה.
סוף דבר – דין הבקשה להידחות.
המזכירות תשלח העתק החלטתי לצדדיםד.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מהאמור בבקשה עולה כי החברה היא חברה פרטית שהתאגדה ורשומה בישראל.
יחד עם זאת, מאחר וסברתי כי פירוק החברה כשלעצמו לא יביא לפיתרון מלוא הסכסוכים הנוגעים לחברה, באשר למתנגדים טענות לא רק לנשייה בחברה אלא אף לבעלות במניותיה - טענות אשר ככל שיבקשו לעמוד עליהן, יצטרכו להתברר בהליך מתאים ומאחר שממילא עד שלא תתבררנה מצבת החובות של החברה אף לא תקום לקופת חידלות הפרעון של היחיד זכות בכספים אלה, על המשמעויות שיש לכך על התמשכות הליכי חידלות הפרעון בעניינינו, ראיתי לנכון להציע לצדדים הצעת פשרה אשר עשויה הייתה לתת מזור למרבית העניינים שהועלו בדיון, ובכלל זה למנוע פינויה של אם היחיד מדירת מגוריה (זאת משנושי החברה המתנגדים הצהירו כי את כספי נשייתם בחברה הם יעמידו לטובת רכישת דירת האם מכונס הנכסים שמונה לה, על פי מתוה שכבר אושר במסגרת הליך הפינוי ותוך שהובהר כי אם היחיד אינה נושה של החברה).
נטען כי לב"כ המבקש הכרות מקצועית חיובית עם ב"כ הגרושה בעקבות ניהול תיקים משותפים קודמים, ובכך אין כל פסול, וכי היא מצויה בקשרי ידידות קולגיליים אף עם עוה"ד אשר ניהל בשנה האחרונה את המו"מ בשם המתנגדים.
לאור זאת ולאור העובדה שהמתנגדים לא ראו לנכון לנקוט כל הליך בעיניין זה משך חודשים ארוכים, לא מצאתי הצדקה לדחות את בקשת הפרוק או לעכב את בירורה מטעם זה. גם נימוקי ההיתנגדות של רו"ח בן דוד אינם מצדיקים דחיית הבקשה או עיכובה, שכן אין מניעה כי החברה תפעל לקבלת החזר המס לו היא זכאית, על פי הנטען, גם לאחר שיינתן כנגדה צו פירוק.
...
ביום 3.9.2023 נעתר בית המשפט, במסגרת הליך חדלות הפירעון המתנהל בעניינו של היחיד, לבקשת המבקש והתיר לו להגיש בקשה לפירוק החברה.
הגם שככלל, ניהולם במקביל של הליך חדלות פירעון של יחיד והליך חדלות פירעון או פירוק של חברה שבבעלות היחיד, עשויים להצדיק את מינויו של אותו בעל תפקיד בשני ההליכים, אני סבורה כי בנסיבות המקרה דנן יש מקום למינוי נאמן ניטרלי ליישום הליך הפירוק של החברה, זאת, נוכח הבדלי האינטרסים בין נושיה של החברה לבין נושיו (וליתר דיוק הנושה) של היחיד ובפרט משברקע הדברים הבהרת ב"כ המבקש, הן בדיון בבקשת הפירוק והן בבקשה מיום 17.4.2024 לפיה "אין לנאמן כל התנגדות כי ימונה מפרק ניטרלי בהתאם לשיקול דעתו של בית המשפט הנכבד, ההיפך הוא הנכון". יצוין כי בענייננו, לא רק שלא מתקיימת זהות בין נושיה של החברה לבין הנושה של היחיד, אלא שקופת הנשייה של היחיד כלל אינה נושה בקופת הפירוק ותוכל ליהנות מהכספים המופקדים כיום בידיו של הנאמן רק ככל שיוותר בקופת החברה עודף נכסים לאחר פירעון מלוא חובותיהם של נושי החברה.
טענה זו לא בוססה עובדתית ומנגד מקובלת עליי הבהרת המבקש באמצעות באת כוחו, כי במסגרת מילוי תפקידו מוטלת על הנאמן ליישום הליך חדלות הפירעון של היחיד, החובה לשים לנגד עיניו אף את ענייניהם של הקטינים, ובפרט משהחוב כלפיהם הוא, נכון להיום (ובחלוף המועד להגשת תביעות חוב), החוב היחיד שנתבע במסגרת הליך חדלות הפירעון של היחיד.
סוף דבר ניתן בזאת צו לפירוק החברה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו