בו ביום, ניתן למבקשת צו אירעי כמבוקש, אשר בוטל בהחלטת בית המשפט מיום 04.05.2023, בגדרה נדחתה הבקשה למתן צו ביניים.
בהחלטה זו נקבע, כי מאחר שההגרלה היא אך שלב אחד בהליך רב-שלבי להקצאת המגרשים, הרי שקיומה אינו יוצר מצב בלתי-הפיך, המצדיק מתן צו ביניים.
בהמשך, ביום 06.07.2023, נדחתה העתירה המינהלית על הסף מחמת חוסר סמכות עניינית, תוך שנקבע כי אין בדחייתה כדי לפגוע בזכותה של המבקשת להגיש הליך משפטי מתאים לבית המשפט המוסמך לידון בו.
ההליך בבית משפט קמא
ביום 10.08.2023, כחודש לאחר דחיית העתירה המינהלית, הוגשה תביעת המבקשת נגד המשיבים, בה עתרה לקבלת סעדים הצהרתיים לפיהם עומדת לה זכות לקבלת אחד המגרשים במושב, וזאת בתנאים שחלו במועד בו פנתה לראשונה לנציגי המושב, וללא צורך בזכייה בהגרלה.
בית משפט קמא קבע כי אמנם למבקשת עומדת עילת תביעה, וכי טענותיה ביחס להתנהלות נציגי המושב "ראויות בהחלט לבחינה ולהכרעה". עם זאת, הבקשה למתן צו מניעה נדחתה, משנמצא כי מאזן הנוחות נוטה לטובת המשיבים, ומאחר שנפל שהוי בהגשת הבקשה לבית המשפט.
...
לעניין זה, אפנה לדברי השופט ע' גרוסקופף, אשר נאמרו על רקע בקשה למתן סעד זמני בערעור, אך כוחם יפה גם ביחס לענייננו:
"הכלל שהשתרש בפסיקתו של בית משפט זה הוא שכאשר עסקינן בנכס מקרקעין, להבדיל מחיוב כספי, תגבר הנטייה להיעתר למתן הסעד הזמני, ככל שמדובר במקרקעין המשמשים למגורים או שהנם בעלי ערך מיוחד עבור המבקש (וזאת, להבדיל מנכס מקרקעין המשמש למסחר או השקעה), או כאשר עולה חשש כי נכס המקרקעין יימכר לצדדים שלישיים תמי לב, באופן שיאיין את האפשרות להשיב את המצב לקדמותו" (ע"א 3820/22 שמואל נ' Don Stener, פסקה 14 (18.08.2022)) (ההדגשות הוספו – ח' כ').
מבלי לטעת מסמרות ביחס לשאלה מהו הזמן המדויק שבו היה על המערערת לנקוט בהליכים משפטיים בנדון, סבורני כי לא מדובר בשיהוי שגרם נזק של ממש למשפחות הזוכות.
סוף דבר: דין הערעור להתקבל באופן חלקי, וזאת במובן שמשיבים 3-1 יימנעו מהמשך הליך של שיווק או הקצאה של המגרשים (כהגדרתם בפסקה 3 לעיל).