במסגרת אותו הליך הגישה הנתבעת תביעה שכנגד בגין השבה של שכר שהתובע קיבל ביתר, החזר הוצאות בגים צרכים אישיים, החזר של טובות הנאה ששלם התובע ללקוחות ללא ידיעת הנתבעת, תמורת הודעה מוקדמת, פיצוי בגין הפרת הסכם ההיתקשרות לנוכח שדול לקוחות שסגרו הזמנות אצל הנתבעת להעביר את ההזמנה לחברה מתחרה ובנגוד להחלטה מיום 9.12.2020 ומתן צו לקופת הפנסיה להחזיר לנתבעת את כל כספי הפיצויים שנצברו אצלה בגין תקופת העבודה בנתבעת.
ביום 3.2.2021 הגיש התובע בקשה בהולה למתן סעד הצהרתי ולפיה לבתי הספר המופיעים ברשימה מיום 9.12.2020 אין מחויבות להוציא טיולים באמצעות הנתבעת ולפיכך, בית הספר רשאי לפנות אליו לצורך ביצוע הזמנה אצלו.
לטענת הנתבעים, התובע עושה שימוש לרעה בהליכים משפטיים כשהוא עושה שימוש בשיחות יזומות ו"מבושלות" עם נציגי בתי הספר אליהם הוא היה מנוע מלפנות לפי ההחלטה מיום 9.12.20 בהליך הזמני (סע"ש 36146-10-20) ואשר עימם הוא מצוי בקשרים חבריים והכל לצורך הקמת תשתית עובדתית לתביעתו בהליך זה, תוך הפרה שיטתית וגורפת של הצוו השפוטי שניתן בהסכמה ביום 9.12.20 ותוך הטעיית בתי הספר עליהם חל הצוו.
עוד נטען כי תביעת לשון הרע חסרה פירוט עובדתי והיא נובעת מפרשנות שגויה של צו המניעה שניתן כנגד התובע בהתאם להחלטה מיום 9.12.2020.
לטענתו, צו המניעה לא מנע ממנו לשוחח עם גורמים בבתי הספר המופיעים ברשימה עליה חל הצוו, אלא אך ורק לפנות אליהם בנוגע להוצאת טיולים בשנת תשפ"א ובכל מקרה, הצוו אינו אוסר על בתי הספר לפנות ביוזמתם לתובע, כפי שקרה בפועל בעקבות מכתב ב"כ הנתבעים והאיומים בהם נקטו הנתבעים כלפיהם.
...
שונים הדברים בנוגע לשיחה של התובע עם מר קיש במסגרתה אין אמירות העולות כדי לשון הרי והאמירה המייחסת לנתבע "מלחמה" עם התובע הינה אמירה ומסקנה של מר קיש בעצמו ובכל מקרה אינה עולה כדי לשון הרע.
לפיכך, אני מורה על מחיקת התביעה ביחס לאמירות המיוחסות לשיחה עם מר קיש (ס' 29 לכתב התביעה) ומתירה לתובע לתקן את התביעה ביחס לפרסומים הנטענים במסגרתם הנתבע כינה את התובע "רקוב", "אוכל כמו חזיר", "עושה קומבינות", ו"אפס" וזאת בתוך 30 ימים.
בנוסף, מקובלת עליי טענת הנתבעים ולפיה מכתב התביעה לא ברור מהי העילה מכוחה עותר התובע לפיצוי בסך 140,000 ₪ בגין נזקים ואובדן הכנסה ולמעט התייחסות בסעיף 5 לכתב התביעה אין פירוט של התשתית העובדתית והמשפטית לסעד המבוקש ברכיב זה.
לפיכך, על התובע לתקן את כתב התביעה ולכמת כל אחת מהעילות הנתבעות מכח חוק עוולות מסחריות ומכח פקודת הנזיקין (פרק ג' וד' לכתב התביעה) וכן לפרט את התשתית העובדתית והמשפטית המצמיחה את הסעד המבוקש בגין נזקים אובדן הכנסה.