מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למתן צו מניעה זמני נגד פיטורים על רקע התארגנות עובדים

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו בקשה למתן צו מניעה זמני אשר יקבע את בטלות הודעת הפיטורים שנשלחה למבקשת ביום 25/10/20, יורה על הפסקת ההליכים למינוי מחליף, ויורה על השבת המבקשת לתפקיד מנכ"לית יד לבנים.
עוד טוענת המבקשת, כי עובר לזימונה לשימוע היא מודרה בחוסר תום לב נותקה מתיבת הדואר של האירגון, והכל על מנת למנוע ממנה את האפשרות להגיש תלונה כנגד מר בן שם, וכן היא טוענת כי מר בן שם ביצע כלפיה עבירה של סחיטה באיומים בעת שהציע לה לסיים את עבודתה בהסכמה, תוך קבלת פיצויים ותנאי פרישה, חלף קיום הליך של שימוע, ובירור הטענות שהועלו כנגדה כמפורט במכתב השימוע.
על יסוד הראיות שהובאו לפנינו והתרשמותינו הלכאורית ממהימנות העדים, אין בידינו לקבוע כי כל עובדי המשיבה מסרו עדויות שקר בבית הדין מתוך יראה מפני מר בן שם. אין לכחד, כי אותן פרשיות ואותן טענות של עובדים נחשפו על רקע יחסי חוסר אמון בין המבקשת לבין מר בן שם. ולא מן הנמנע כי היה ביחסים המעורערים כדי לתרום להחלטתו של מר בן שם ליזום את הליך הפיטורים, דא עקא שמהראיות שהובאו לפנינו אין בידינו להסיק, אף לא לכאורה, כי ביסוד היחסים המעורערים עומד עימות הקשור למעשי ה"שחיתות" שמייחסת המבקשת למר בן שם. במאמר מוסגר נציין כי לנוכח היתנגדות המשיבה לא סברנו כי יש מקום לעיין במעמד צד אחד במכתבי התלונה ששלחה המבקשת למישטרה ולמבקר המדינה כנגד מר בן שם, וזאת בשים לב למועד בו הועלו הטענות, ובאשר מדובר במכתב הכולל טענות אשר טרם נבדקו, ולפיכך ממילא לא ניתן ליחס להן משקל.
...
] על רקע האמור, ובשל אירועים נוספים שמצויים במחלוקת בין הצדדים (האם המבקשת צילמה / גרסה מסמכים שונים במשרדי העמותה), ביום 16/9/20 המבקשת זומנה לשיחה במשרדו של מר בן שם במהלכה הובהר לה כי בשל אירועי הימים האחרונים היא תצא לחופשה כפויה.
על רקע האמור ובשים לב להתדרדרות נוספת במערכת היחסים בין הצדדים לאחר שהמבקשת פנתה לגורמי החקירה ולתקשורת נבהיר, כי המבקשת מסכימה, הלכה למעשה, כי אין כל אפשרות שהיא תכהן כמנכ"לית בעמותה שמר בן שם הוא יושב ראשה.
נוכח האמור, הבקשה למתן צו זמני נדחית.
בתוך 30 יום המבקשת תשלם למשיבה הוצאות משפט בסך 3,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעקבות כך הגישו התובעות יחד עם גננות נוספות בקשה למתן צו מניעה זמני האוסר על הנתבעת לסיים את ההעסקה שלהן, בטענה כי הפיטורים נגועים בהפליה פסולה מחמת גיל (עב' (ת"א) 5646/03 שמחה בוסי ואח' – הנהלת רשת גני אגודת ישראל, תיק זה יכונה להלן: "עב' 5646/03").
התובעות המשיכו בעבודתן בהתאם להחלטה זו. במקביל על רקע ניסיון פיטורי הגננות במאי 2003 ועל מנת למנוע פגיעה עתידית בתנאי עבודתן יזמו מקצת הגננות שהועסקו בנתבעת הקמת ארגון עובדים - שייצגן במקום הסתדרות פועלי אגודת ישראל.
ב-26.2.2009 ניתן על ידי בית הדין האיזורי פסק דין חלקי בעב' 5646/03 במסגרתו ניתן צו קבוע כנגד הפיטורים ממאי 2003 של הגננות, ביניהן התובעות (לאחר שכאמור עוד בהחלטה מ-8/2003 ניתן צו זמני נגד הפיטורים).
...
סוף דבר התביעה של הגב' בוסי מתקבלת ביחס לרכיבים ולסכומים, כדלקמן: פיצויי פיטורים – 459,245 ₪.
התביעות של התובעות לפיצוי בגין פיטורים שלא כדין ופיצויי הלנת פיצויי פיטורים – נדחות.
הנתבעת תשלם הסכומים כאמור תוך 30 יום ממועד המצאת פסק הדין לידיה.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

ביום 8.8.2021 הגישה המבקשת, באמצעות באת כוחה הקודמת, בקשה למתן צו מניעה זמני נגד פיטוריה.
לגישת המבקשת החלטת בית הדין האיזורי יישמה בצורה בלתי נכונה את "נוהל פיטורי אי התאמה" (להלן – נוהל אי התאמה) ואת "נוהל תקופת הערכה וביצועי עובדים" (להלן – נוהל הערכה) שהם נהלים מחייבים כמו גם את "חובת ההשתדלות" לתור תפקיד חילופי חלף פיטורים, ומתעלמת אף מחובת ההיוועצות עם ארגון העובדים.
בית הדין הוסיף ומצא קושי בטענה כי לא היה מקום לפיטורים בין היתר על רקע יחסי האנוש של המבקשת, יחסי העבודה עם המנכ"ל הקודם והמנכ"לית החדשה והעמדה הלעומתית כלפי עובדי המשרד בהליך הבג"ץ. דומה כי בבקשת רשות העירעור שוב אין המבקשת עומדת על טענות אלה (למצער בכל הקשור לצוו הזמני) וכי הדגש בטיעון המבקשת הועתק מעילת הפיטורים לפגמים נטענים בהליך הפיטורים.
...
בית הדין קבע כי "לפחות בשלב לכאורי זה לא הצליחה המבקשת להצביע על מניעים זרים לפיטוריה" וכי "על פני הדברים, יש קושי להגיע לכלל מסקנה כי עילת תביעה המבוססת על פיטורין שלא היה להם מקום היא עילה משמעותית". בין היתר ציין בית הדין, בפניו נשמעו עדויות המבקשת והמנכ"ל, כי סמכויות המבקשת בתכנית ית"ד (תכנית לאומית לצעירים בסיכון) ובתכנית נוחם (תכנית לנוער חרדי מנותק) ניטלו, מבלי שהמבקשת הסתייגה מכך, עוד בשנת 2017 ובחודש אוגוסט 2020 (בהתאמה), כי המבקשת עצמה יודעת כי גרסתה לפיה המנכ"ל היה מרוצה מתפקודה והלך עמה יד ביד לאורך כל הדרך "אינה משקפת אמת" ואי שביעות הרצון היא פועל יוצא של תהליך ארוך שנקודה משמעותית בו היתה תגובתה לבג"ץ בה גילתה עמדה לעומתית כלפי עובדי המשרד.
בהקשר זה מצא בית הדין האזורי ממש בטענות על יחסי האנוש של המבקשת מול העובדים האחרים במשרד.
בית הדין סבר, בין היתר נוכח יחסי האנוש הבעייתיים לשיטת המשרד והעובדה שאף המנכ"לית החדשה התנגדה לחזרת המבקשת לעבודתה, כי "בסופו של דבר, כפיית יחסי עבודה לא תועיל לא לשיקום היחסים ולא לעבודה פוריה, בתנאים שכאלה". בית הדין הוסיף והתייחס בין היתר גם לעובדה שבמועד הגשת הבקשה למתן צו מניעה כבר חלפו כשלושה חודשים מסיום העבודה בפועל.
משכך קבע בית הדין כי "מאזן הנוחות אינו נוטה לטובת מתן הצו שכן השבתה לעבודה אינה נדמית ככזו שתאפשר יחסי עבודה תקינים ופוריים לטובת מי מהצדדים" וכי "בשקלול שבין מאזן הנוחות שאינו נוטה לטובת המבקשת, ועילת התביעה שבשלב זה יאמר לגביה כי משקלה אינו מובהק דיו – לא מצאנו להיעתר לבקשה". בקשת רשות הערעור מתמקדת בהליכי הפיטורים.
דיון והכרעה לאחר בחינת בקשת רשות הערעור, החלטת בית הדין האזורי ועיון בחומר התיק, הגעתי לכלל מסקנה כי חרף טענות המבקשת בבקשת רשות הערעור הראויות לדיון בהליך העיקרי יש לדחות את בקשת רשות הערעור אף מבלי להידרש לעמדת המשיבה.
סוף דבר – בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2022 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

כעולה מהחלטת נציב שירות המדינה מיום 3.3.2021 בערר על פיטורים מטעמי אי התאמה (להלן – החלטת הנציב), העילות לפיטורי המערער היו בין היתר אלה: "עקב כשל מבצעי וערכי חמור בתפקודו המבצעי שהתבטא בין היתר, בקיום תיכתובות מיניות במהלך משמרת מבצעית, תוך כדי אירועים מבצעים פעילים, הפצרה בסמלת המבצעים לעזוב את יומן המבצעים במהלך ארוע מבצעי פעיל לצורך מפגש מיני איתו, לרבות אי לקיחת אחריות על המעשים ואי הפנמת חומרתם... היתנהלות זו מגלה כשל חמור של העובד כלוחם אש שבאחריותו מענה מבצעי מציל חיים של המשמרת בה הוא משרת... [ו]כי קיים אצל העובד דפוס היתנהגות בעייתי חוזר לאורך זמן המגלה כאמור כשל מבצעי ותפיסת תפקיד לקויה של עבודתו כלוחם, אשר עלולה לעלות בחיי אדם, כאשר בשנת 2017 במסגרת מבצע אבטחה רחב הקף, העובד לא התייצב למשמרת וזאת ללא אישור וללא הודעה מוקדמת. עקב מקרה זה ננזף העובד בהליך משמעתי לאחר שנימצא כי נפל כשל ערכי מהמעלה הראשונה בתפקודו אשר מבטא סף ערכים נמוך ושיקול דעת קלוקל מיסודו. גם במקרה זה העובד לא השכיל להבין את מהות הכשל ולא הביע חרטה". עיקר טרוניית המערער הייתה על סיווג הליך הפיטורים במסלול אי התאמה ולא במסלול המשמעת.
כמו כן, הועלו טענות כנגד קביעות עובדתיות בפסק דינו של בית הדין האיזורי.
בהיתחשב במכלול הנסיבות ובהן בין היתר תפקידו המבצעי של המערער וקיומו של הארוע תוך כדי עבודה באירגון האמון על הצלת חיי אדם ורכוש, "ובשים לב למהות תפקיד לוחם האש בכלל וסגן מפקד צוות בפרט, שהנו תפקיד מבצעי שחיי אדם תלויים בתפקודו המקצועי והאישי, לרבות דריכות מבצעית בתחנת הכבוי בזמן משמרת..." (סעיף 3 להחלטת הנציב), לא מצאנו לנכון להתערב בהחלטת המשיב לסווג את הארוע כארוע של אי התאמה לתפקיד ולא כארוע משמעת.
לנוכח מסקנתנו לעיל, איננו נדרשים לטענת המשיב לפיה טענתו של המערער כי מדובר בארוע שיש לברר בהליכי משמעת ולא בעילת אי התאמה, עלתה לראשונה בבקשה למתן צו מניעה זמני, אף שהמערער היה מיוצג בשימוע.
צירוף הנסיבות שלעיל, הארוע שתואר במהלך משמרת ותוך כדי ארוע מבצעי, על רקע הארוע הקודם משנת 2017 ולנוכח אי לקיחת האחריות על ידי המערער לאחר שהתגלו הדברים, מהוה לדידנו "כישלון מקצועי מוכח", בהתאם לנוהל פיטורי אי התאמה של המשיב ויש בו תשתית מספקת לשקול פיטורי אי התאמה על רקע ערכי ומקצועי זאת אף אם היה מדובר כטענת המערער בארוע בודד.
...
אין בידינו לקבל את טענת המערער כי הליך המשמעת הוא המסלול היחיד האפשרי בנסיבות העניין.
מקובלת עלינו טענת המשיב כי התנהלותו של המערער גילתה כשל חמור בהבנת מהות תפקידו כלוחם אש אשר באחריותו מתן מענה מבצעי במשמרת שבה הוא משרת וכי כשל זה מהווה בסיס מתאים הן לפיטורי אי התאמה והן לפיטורי משמעת.
אין בידינו לקבל את טענת ההפליה בין המערער לבין העובדת.
מכל האמור לעיל, שוכנענו כי אין להתערב בהחלטת המשיב, לפיה מרכז הכובד במקרה זה אינו בהיבט המשמעתי, כמו גם בהחלטתה לפיטורי המערער מחמת אי התאמה.
סוף דבר – הערעור נדחה.

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

לטענת המבקש, ההחלטה על פיטוריו התקבלה בשל כך שנבחר לשמש כאחד מחברי הוועד הזמני של ארגון כוח לעובדים אצל המשיבה.
בקשת הצד ניפתחה בהליך זמני במסגרתו התבקש בית הדין ליתן צו מניעה זמני האוסר על המשיבה לפטר את המבקש עד להכרעה בבקשת הצד.
עם זאת כאמור, לאחר שמיעת כלל הראיות לא שוכנענו בטענות המבקש כי פיטוריו נעשו על רקע פעילותו באירגון.
המבקש עומת עם עניין זה, טען כי בהתאם להרגשתו קווים לא מעוניינת בכח לעובדים: "ש. אני אומר לך שבסרטונים שצרפת פה לתיק אין טענות נגד הנהלת החברה. אני גם אומר לך שבטקסט שכתבת בעמודים לאורך כול סעיף 53 שמתאר מה נאמר בסרטונים האלה, אין שם אתה לא כותב בכלל, כאילו הייתה לך איזו שהיא טענה נגד הנהלת החברה, האם אתה רוצה להגיב לזה?
...
מעבר לכך, זימונו של המבקש לשימוע התבצע לבסוף רק לקראת סוף שנת 2021 כשהצטברו לחובתו עוד חמש תלונות נוספות לשנה זו. בנוסף, כאשר עומת מר ברזילי עם הטענה לפיה נמצא כי המבקש איננו אשם בשתיים מהתלונות, העיד כי "כמו כשאני קובע שהנהג לדעתי אשם וזה לא אומר במאה אחוז שהוא אשם כי אני לפי מה שאני מניח, אז גם פה אני מניח שהוא היה בסדר לפי מה שראיתי, אבל לבוא ולהגיד ולהתייחס כאילו לא התקבלה תלונה, אני לא יכול, כי בכל זאת התקבלה תלונה וגם לריבוי תלונות יש משקל" (עמ' 57 ש' 23-26).
באשר לטענת המבקשים לפיה הנימוק של חוסר נכונותו של המבקש להשתפר הועלה לראשונה במכתב הפיטורים, לא שינינו מעמדתו כפי שהובאה בהחלטה בעניין הסעד הזמני, לפיה "לגיטימי מבחינת החברה לכלול בנימוקי הפיטורים גם את הרושם שהמבקש אינו מוכן לקבל ביקורת ולהשתפר. רושם זה אכן עולה לכאורה משיחת השימוע ומהצורך שראה המבקש להטיל ספק בכל תלונה או תאונה שהוצגה בפניו. אין צורך שנימוק זה יכלל מראש בהזמנה לשימוע שכן הדברים עלו במלוא חומרתם בשימוע עצמו אשר חלק ממטרותיו המובנות היא בחינת יכולת העובד להשתפר". לאור המקובץ, ובעיקר סדר האירועים; חולשת הראיות אודות התערבות המשיבה בבחירת הארגון; זהות יוזם הפיטורים; מספר תאונות הדרכים הגבוה, שוכנענו כי ההחלטה על הפיטורים לא התקבלה תוך שקילת שיקולים זרים וכי לא נפל פגם בפיטורי המבקש.
לסיכום- בקשת הצד נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו