מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למתן צו הטרדה מאיימת נגד שכן

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על פסק-דין של בימ"ש השלום בנצרת (כב' השופטת ברלינר לוי) מיום 20.2.23, בו התקבלה חלקית בקשה שהגישה המבקש למתן צו מניעת הטרדה מאיימת נגד המשיב, לפי חוק הטרדה מאיימת, התשס"ב – 2001 (להלן – החוק).
בנגוד לטענת המערער, אין מדובר בקבלת גירסתו של בעל דין בלבד ללא סיוע, שכן עיון בתיק בימ"ש קמא מעלה כי המערער לא חלק למעשה על ליבת גרסת המשיב לאירועים הנטענים בכל הנוגע למישור העובדתי, תוך שמיקד טענותיו באשר למניע למעשיו (שהוא מוצדק לטענתו) ובמישור המשפטי.
...
סבורני כי הגבלה אחרונה זו רחבה יתר על המידה.
סבורני קריאה משולבת של שני הסעיפים הנ"ל מביאה למסקנה כי תקופת ששת החודשים הראשונה, כוללת את הצו שניתן במעמד צד אחד.
משכך אני קובעת כי הצו למניעת הטרדה מאיימת יעמוד בתוקפו למשך שישה חודשים ממועד הצו שניתן במעמד צד אחד (22.1.23).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

כאמור לעיל, העובדה שהתובעת לא נקבה בשמה של הנתבעת אינה מעלה או מורידה, שכן מהפרסומים ניתן לזהות שמדובר בנתבעת, כך שהתובעת הפרה את צו המניעה ב- 2 הפרסומים לעיל ולכן יש להטיל עליה קנס שיבטיח את אי הפרת הצוו.
בתאריך 19.07.22 פנתה התובעת לבית המשפט בבקשה למתן צו למניעת הטרדה מאיימת כנגד נתי לנגרמן ובין היתר עירבה את הנתבעת בסכסוך שבינה לבין הכתב.
...
נוכח כל האמור דין הבקשה להידחות.
יתירה מכך, קיבלתי את הסבריו של הלוי, כי הפרסום נגע לתביעה אחרת הקשורה בגוגל ולא בקשר להחלטה בתיק זה. נוכח כל האמור, לא הפרה הנתבעת את צו המניעה בגין הפרסום שבוצע על ידי מר הלוי, ודין הבקשה להידחות.
סוף דבר הנתבעת הגישה 7 בקשות לפי סעיף 6 לפקודת ביזיון בית משפט שהתקבלו, כמפורט לעיל.

בהליך הטרדה מאיימת וצו הגנה (ה"ט) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

הליך ה''ט 32357-04-23: ביום 19.04.2023 הגישו המשיבים כאן בקשה למתן צו למניעת הטרדה מאיימת כנגד הבן רועי, וטענו כי הנ''ל מטריד אותם, מקלל אותם, ופוגע בשלוות חייהם.
יפים בענייננו הדברים שנאמרו ב בר"ע 179/04 נס שובל נ' מרים ניסים (10.8.20014): "יודגש כי חוק מניעת הטרדה מאיימת, נחקק לאחר חקיקתו של חוק יסוד, כבוד האדם וחרותו, ויש בו הגבלה לא מעטה על חירות האדם, אשר מבקש הצוו רוצה להגבילו. מן הראוי כי הפעלת חוק מניעת הטרדה מאיימת, אשר נתונה לסמכותו של בית המשפט השלום, תיעשה באופן מושכל, כאשר, מצד אחד, תוגשם תכליתו ומטרתו, המגולמת בשמו ובסעיף 1 שבו (שצוטט לעיל בפסקה 16), ומצד שני, יש להזהר שלא להיסחף, יתר על המידה, שכן בכך פוגעים אנו בחירויות היסוד של האדם, ובהן חופש התנועה" לאחר ששמעתי את טענות הצדדים ועיינתי בכתבי הטענות ובמסמכים אשר הגישו, והתרשמתי מעדותם בצורה בלתי אמצעית, שוכנעתי כי בנסיבות החריגות של תיק זה, קיים מקום למתן צו הדדי למניעת הטרדה מאיימת.
...
הסירוב של המבקש בוודאי אינו נזקף לחובתו, אך לאחר ששמעתי את הצדדים שוכנעתי כי שני הצדדים, בשני התיקים, נקטו בהטרדה מאיימת צד כלפי משנהו, וכי אי מתן צו הדדי בשלב זה, עלול להביא להסלמה ואף לאלימות מילולית ופיזית הדדית בין הצדדים.
לסיכום - שוכנעתי מהראיות אשר הוגשו לעיוני, ובכלל זה מקבצי הקול שהושמעו בדיון ומהסרטונים אשר הוצגו, כי כל הצדדים המעורבים אינם מצליחים לשמור על מרחק ואין בידם להימנע מביטוי הכעס או הסלמה בתגובותיהם צד כלפי הצד שכנגד.
לאור כל האמור לעיל, באתי לכלל מסקנה כי הצדדים נקטו האחד כלפי השני הטרדה מאיימת באופן המצדיק מתן צווים הדדיים על פי החוק למניעת הטרדה מאיימת והכל על מנת למנוע הסלמה עתידית ביחסים ולשמור על שלוות רוחם של הצדדים, שלום גופם ואיכות חייהם.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בעקבות הארוע הוגשה תלונה למישטרה, שבעטיה הושב הציוד, וכן הוגשה על ידי רעיית המבקש בקשה למתן צו למניעת הטרדה מאיימת כנגד המשיב, ה"ט (כפר סבא) 7983-09-23 טוביאס נ' בושנסקי (בקשה שנדחתה לאחר דיון במעמד הצדדים).
לטענת המבקש מדובר בצו עשה המשנה מצב קיים שכן מדובר בבקשה להפעלת העסק כאשר אין למשיב זכות לגישה חופשית אליו ולנתוניו וזאת בשונה ממצב הדברים כפי שהיה עד כה. אינני סבורה כי מדובר בצו עשה ומכל מקום, נראה כי דוקא אי מתן הצוו הוא שיביא לשינוי מצב הדברים באופן בלתי הפיך.
...
כי לא ניתן להיעתר לבקשה לסעד זמני שהוגשה על ידי המבקש שפעל בחוסר תום לב ובאופן חד צדדי גזל את פעילות העסק והעבירה לחברה החדשה המצויה בבעלותו הבלעדית, במיוחד לאור העובדה כי המשיב הוא שהשקיע את עיקר הכספים בחברה.
מצאתי להיעתר, בחלקה, לבקשת המשיב לפיה, מתן הצו יותנה בהפקדת ערובה להבטחת נזקי הסעד הזמני.
לאור כל האמור שקלתי את ברירת המחדל בדבר הפקדת ערובה, שקלתי את מצבו הכלכלי של המבקש ואת העובדה כי המשיב לא הציג נזק ממשי שעשוי להיגרם לו מעצם מתן הצו (אם כי מתן הצו עשוי ככלל לגרום לנזקים אף אם לא הוצגו בפני כעת).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום קצרין נפסק כדקלמן:

הנתבעת טענה בתצהיר מטעמה כי, מעולם לא הפרה צוים שפוטיים אולם, בחקירתה הנגדית מיום 25.3.19 במסגרת הדיון בבקשת הנתבעת ליתן צו הטרדה מאיימת כנגד התובעים (נספח 25 לתצהיר התובע) העידה הנתבעת כך: " ש. את יודעת כי בית המשפט נתן צו נגדך לא לדבר עם עובד של מישפחת שלי?
לא מצאתי כי יש לתת משקל לתמליל זה. שכן הטענה הוכחשה על ידי הנתבעת בכתב הגנתה ואף הוכחה באישורים שהציגה מתאגיד המים, עריית צפת ומוקד 106 ,המעידים על כך שהיא לא דיווחה ולא הגישה תלונה כנגד התובעים (ראה נספח 12 לתצהירה) התובעים הביאו לראיה תמליל של שיחה עם מנהל מוקד 106 (נספח 34 לתצהיר התובע),ממנו ניתן לכאורה להבין שלא זכור לו שהוא חתום על האישור שהנתבעת לא הגישה תלונות למוקד 106.
...
התובעים ישלמו לנתבעת סך של 6,000 ₪ בגין לשון הרע שהוציאו כנגד הנתבעת.
אני מורה על קיזוז סכומי הפיצוי שנקבעו בגין לשון הרע בתביעה העיקרית והתביעה שכנגד.
לאחר ששקלתי את עניין הוצאות המשפט ובחנתי את השתלשלות הדברים כעולה מתיק בית המשפט, ונוכח התוצאה שהתקבלה, אני קובעת כי כל צד יישא בהוצאותיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו