מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למתן צו הגנה בעקבות הטרדות והפרת צווים קודמים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

באותו עניין, ראה בית המשפט כי הנתבעת הפרה במעשיה את חובת הזהירות המושגית והקונקרטית, בכך שטרם הגשת התלונה וטרם הגשת הבקשה למתן צו מניעת הטרדה מאיימת היא לא פנתה לייעוץ משפטי מתאים, על מנת לברר מהו ההליך המשפטי המתאים והרלוונטי כלפי התובע שם, אלא פנתה לאפיקים משפטיים בלתי רלונטיים, דהיינו, הגשת תלונת סרק במישטרה ותביעת סרק לביהמ"ש, במקום לנקוט בהליך משפטי מתאים מכוח חוק איסור לשון הרע (ראו והשוו: ת"א 53268-11-16 דור נ' קטרי (3.4.19)).
היתנהלות זו זכתה להתייחסות מפורשת בפסק דינה של כב' השופטת ע' גולומב שציינה כי "לבקשה שהוגשה ונדונה במעמד צד אחד, ראתה המבקשת לנכון לצרף רק אחת משתי ההחלטות השיפוטיות בעיניינם של הצדדים מהשנה האחרונה, היא החלטת כב' סגן הנשיא א. זגורי אשר נענה חלקית לבקשה ליתן צו הגנה נגד המשיב. את החלטת כב' השופטת הבכירה רים נדאף, בה ניתן כנגד המבקשת עצמה צו למניעת הטרדה מאיימת לבקשת המשיב, וזאת לפני חודשים בודדים, לא הציגה המבקשת בבקשתה ולא גילתה אודותיה". משכך נקבע כי "היתנהלות דיונית מעין זו אין להלום, בפרט שמדובר בבעל דין המבקש כי יינתן בעיניינו צו במעמד צד אחד, דבר המחייב גילוי של מכלול העובדות הרלבנטיות שבידיעתו. לא מצאתי כל מענה סביר ומניח את הדעת מצד המבקשת להתנהלות זו שיש בה משום חוסר תום-לב דיוני. דומה כי די בכך כדי להצדיק את דחיית הבקשה הנוכחית כפי שהוגשה". השנייה - הקביעה ולפיה רים עשתה שימוש בהליך מניעת הטרדה מאיימת עקב סיכסוך הנוגע לחניה, בפעם השנייה, אף לאחר שהוסבר לה קודם לכן בהליך בפני כב' השופט זגורי, שאין מקום להכריע בבקשה בסכסוך הנוגע לשימוש בשטח החניה, באופן עקיף תחת האיצטלה של צו מניעת הטרדה מאיימת.
...
לפי שאכנס לעובי הקורה אומר כי אין בידי לקבל את טענת הנתבעת בסיכומיה, כי גרסת התובע בדבר סימון הרובריקה של איסור הנשיאה והחזקת הנשק בטופס הבקשה למתן צו מניעת הטרדה מאיימת, מהווה שינוי חזית לו היא מתנגדת (סע' 7 לסיכומים), משום שטענה זו נטענה מפורשות בכתב התביעה (סע' 27(ג)) והוכחשה ע"י הנתבעת בסעיף 23 לכתב ההגנה.
דא עקא, התובע נמנע מלהציג תלושי השכר שהונפקו לו בתקופה בה נשללה ממנו נשיאת הנשק, קרי בחודשים ינואר ופברואר 2019, ומשכך אין לפניי נתונים מלאים בדבר הפסד השכר שנגרם לתובע במהלך תקופה זו, והאם הוא מימש זכויות אחרות שעומדות לו בתקופת היעדרותו, כגון ניצול ימי חופשה וכיוצ"ב. לאור כל האמור לעיל, רואה אני לפסוק לתובע פיצוי בגין הפסד שכר בתקופת הפקדת הנשק על דרך האומדנה בסך של 4,000 ₪.
אשר לנזק לא ממוני - עוגמת נפש, לאחר ששקלתי את מלוא טיעוני הצדדים, ולאחר שנתתי את דעתי למניעת יצירתו של "אפקט מצנן" של תלונות מוצדקות והאינטרס הציבורי בלאפשר את הגשתן, לעומת האינטרס הציבורי במניעת הגשת הליכי הטרדה מאיימת בלתי מוצדקות, מבלי שהמתלונן מאמין בצדקת התלונה, ככל שהיא נוגעת להטלת המגבלה שבמדרג הגבוה של איסור לשאת נשק למי שהדבר דרוש לו לצרכי פרנסתו, כל זאת בהסתמך על אווירת "חשש" כללית שאין לה אדנים עובדתיים, כפי שארע במקרה שלפנינו, ולאחר שנתתי את דעתי להשתלשלות הסכסוך בין הצדדים דכאן מאז פסק דינו של כב' השופט זגורי ואילך, נחה דעתי כי נסיבות המקרה מצדיקות פיצוי התובע בגין נזק לא ממוני בסך גלובלי של 17,000 ₪, וזאת בשל עוגמת הנפש והטרחה שנגרמו לו עקב האיסור לשאת נשק המשמש אותו לצרכי פרנסתו, ומשנמצא כי בקשת הנתבעת למניעת הטרדה מאיימת נעדרת הלימה בין המגבלה של איסור לשאת נשק ברישיון לבין חומרת ההטרדה המאיימת שנטען כי נקטה כלפיה התובע, וכן חוסר המידתיות באיסור האמור שביקשה הנתבעת להטיל במעמד צד אחד, תוך הסתרת הליכים קודמים שהתקיימו בין הצדדים, ובעיקר צו מניעת הטרדה מאיימת שניתן נגדה לבקשת התובע, מעיניו של בית המשפט, הן בבקשה והן בדיון במעמד צד אחד.
סוף דבר לשיטה אחרונה, התביעה מתקבלת חלקית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

המבקש אף הוסיף וטען בכתב התביעה כי המשיבה נוהגת לחסום דרך מעבר ציבורית אשר מוליכה מכיוון ביתו אל מחוץ לתחום הבניין וכי בתאריך 11.11.2017 (מוצאי שבת) המשיבה הגישה כנגדו תלונת שוא במשטרת ישראל בגין הפרת צו למניעת הטרדה מאיימת מיום 6.11.2017 – תלונה אשר הובילה למעצרו באופן בלתי מוצדק.
עוד נטען בבקשה כי המשיבה התקינה בקיר הבית המשותף מצלמה/טלויזיה במעגל סגור אשר מתעדת את המבקש הן בהקלטת אודיאו והן בהקלטת וידיאו, ובכך שהנה גורמת לפגיעה חמורה ומתמשכת בפרטיותו ובשלוות חייו תוך הפרה בוטה הוראות חוק הגנת הפרטיות, תשמ"א – 1981 ושל החוק למניעת הטרדה מאיימת, תשס"ב – 2001.
לפיכך, במקרה זה הדרך המשפטית המתחייבת בנסיבות העניין הנה הגשת תובענה אזרחית חדשה למתן צוי עשה/צוי מניעה לצורך הפסקת הפגיעה בפרטיות ו/או הגשת בקשה חדשה למתן צו למניעת הטרדה מאיימת ו/או הגשת תלונה למשטרת ישראל לצורך נקיטה בהליך פלילי ולא באמצעות שימוש בפקודת בזיון בית המשפט אשר נוגעת להליך קודם אשר היתנהל בין הצדדים ואשר נסיבותיו שונות מאלו המתוארות בבקשה מיום 9.11.2021.
...
עוד אוסיף כי מאחת התמונות אשר הוצגו בפני, ניכר שהמבקש אשר הלין על חסימת המתחם שהינו שטח משותף, נוהג בעצמו להניח חפצים המגבילים את אפשרות המעבר בשטח המשותף, וככזה הינו "טובל ושרץ בידו". בהתאם - הבקשה נדחית.
מאחר וסבורני כי "נאה דורש ונאה מקיים", אני מחייב את המבקש בהוצאות הבקשה בסך 500 ש"ח, אשר ישולמו למשיבה בתוך 30 ימים מהיום.
אדגיש כי מאחר והמבקש מיוצג על ידי עו"ד ממונה מטעם הלשכה לסיוע משפטי, ומאחר וסבורני שפסיקה ריאלית תלהיט את הלהבות הקיימות בבניין המגורים אף יותר, בחרתי להסתפק בפסיקת הוצאות מופחתת עד מאוד.

בהליך ה"ט שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

לאחר עיון בבקשה למתן צו הגנה (שהנה למעשה בקשה להארכת צו הגנה קודם אשר ניתן ביום 5.7.2022), בתשובה לבקשה בפרוטוקול הדיון מיום 18.10.2022 וכן בסיכומי הצדדים, שוכנעתי כי יש להאריך את צו ההגנה אשר ניתן ביום 3.10.2022 למשך 3 חודשים, וזאת בשל הנימוקים הבאים: שוכנעתי כי המבקשת אכן חוששת מהמשיב וחרדה לשלומה.
..ש: אני מבינה מהבקשה שלך לצוו הגנה, שאת מבקשת צו חדש, משתי סיבות, אחת שצד ג' רואת החשבון של ר' חנתה בחניה ** ושנית, ב- 19.9 הצלבת מבטים עם ר'? ת: לא רק זה. ש: תראי לי בבקשה שלך מה כתבת מעבר? ת: שאני מבקשת צו הרחקה לאור ההפרות שהיו בצו ולאור כך שהוא הגיש תביעת גירושין ואני לא יכולה לגור בבית.
למה הוא נלחם, כי הוא רוצה לעשות את זה שוב, להגיע עם כל הפמליה, להטריד אותי ולהכפיש אותי ולהוציא את כל השכנים החוצה".
...
לאחר עיון בבקשה למתן צו הגנה (שהינה למעשה בקשה להארכת צו הגנה קודם אשר ניתן ביום 5.7.2022), בתשובה לבקשה בפרוטוקול הדיון מיום 18.10.2022 וכן בסיכומי הצדדים, שוכנעתי כי יש להאריך את צו ההגנה אשר ניתן ביום 3.10.2022 למשך 3 חודשים, וזאת בשל הנימוקים הבאים: שוכנעתי כי המבקשת אכן חוששת מהמשיב וחרדה לשלומה.
בשקלול הנתונים סבורני כי אין לאפשר למי מהצדדים לזכות ביתרון רכושי באופן בלתי הוגן על חשבון הצד שכנגד.
סוף דבר, צו ההגנה אשר ניתן ביום 3.10.2022, יוארך למשך שלושה חודשים נוספים, קרי עד ליום 3.1.2023.
המשיב ישלם לידי המבקשת הוצאות ההליך בסך של 1,500 ₪ בתוספת מע"מ כחוק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום קצרין נפסק כדקלמן:

עניינה של התביעה העיקרית, אי קבלת תשלום עבור עבודת שיפוצים שנטען כי בוצעה על ידי התובע 2 והנתבע שכנגד (להלן: "התובע") עבור הנתבעת בביתה, וכן פיצוי בגין הטרדות והפרת צו הטרדה מאיימת מצד הנתבעת, הוצאת לשון הרע ופגיעה ברכוש התובעים.
הנתבעת טענה בתצהיר מטעמה כי, מעולם לא הפרה צוים שפוטיים אולם, בחקירתה הנגדית מיום 25.3.19 במסגרת הדיון בבקשת הנתבעת ליתן צו הטרדה מאיימת כנגד התובעים (נספח 25 לתצהיר התובע) העידה הנתבעת כך: " ש. את יודעת כי בית המשפט נתן צו נגדך לא לדבר עם עובד של מישפחת שלי?
ראה והשווה האמור בת"א (שלום י-ם) 8095-08-20 חנה חקאק לוי נ' רן סגל (23.04.2023) שם נקבע כך:  מקובלת עלי טענת הנתבעים כי לא ניתן לבסס עוולה של הפרת הוראה חקוקה על הוראות החוק למניעת הטרדה מאיימת, לא בגין אירועים מאוחרים לצוו כאמור, וגם לא בהתייחס לאירועים הקודמים למתן הצוו (ר' סעיף 20 לסיכומים בעמוד 5 ובפרט תמ"ש 15971-12-09 ר' ג' נ' א' י' (01.12.11)).
לא מצאתי כי יש לתת משקל לתמליל זה. שכן הטענה הוכחשה על ידי הנתבעת בכתב הגנתה ואף הוכחה באישורים שהציגה מתאגיד המים, עריית צפת ומוקד 106 ,המעידים על כך שהיא לא דיווחה ולא הגישה תלונה כנגד התובעים (ראה נספח 12 לתצהירה) התובעים הביאו לראיה תמליל של שיחה עם מנהל מוקד 106 (נספח 34 לתצהיר התובע),ממנו ניתן לכאורה להבין שלא זכור לו שהוא חתום על האישור שהנתבעת לא הגישה תלונות למוקד 106.
...
התובעים ישלמו לנתבעת סך של 6,000 ₪ בגין לשון הרע שהוציאו כנגד הנתבעת.
אני מורה על קיזוז סכומי הפיצוי שנקבעו בגין לשון הרע בתביעה העיקרית והתביעה שכנגד.
לאחר ששקלתי את עניין הוצאות המשפט ובחנתי את השתלשלות הדברים כעולה מתיק בית המשפט, ונוכח התוצאה שהתקבלה, אני קובעת כי כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2024 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

לאחר עיון בכל המצוי בתיק ושמיעת טענות הצדדים בדיון, חקירותיהם וסיכומיהם ולנוכח הכרותי עם עניינם של הצדדים במסגרת הליכים קודמים, מצאתי כי יש מקום להעתר לבקשת התובעת ולקבוע צו למניעת הטרדה מאיימת למשך שלוש שנים וזאת לנוכח היתנהלותו של המשיב והפרותיו החוזרות ונישנות של צוי ההגנה.
מבחינת היתנהגות הנתבע כפי שעלתה בטענות התובעת ומהחומר שהוגש לתיק זה ובהליכים קודמים שנידונו בפניי, עולה כי מתקיימים לפחות שני תנאים למתן הצוו: סכנה מוחשית לתובעת לנוכח מעשי אלימות שהוכחו כבעלי חומרה מיוחדת שבגינם אף נדון הורשע הנתבע בתיק פלילי: ת"פ 49420-12-22 ביום 26.3.24 בעבירה של תקיפה הגורמת חבלה של ממש (בן זוג) ונגזרו עליו מאסר בפועל למשך 60 יום, מאסר על תנאי למשך חמישה חודשים למשך שלוש שנים ופצוי המבקשת בסך של 2,000 ש"ח. עוד היו לעיני ההליכים הפליליים הרבים שהתנהלו נגד הנתבע בנוסף לאמור לעיל: ת"פ 30102-02-23, ת"פ 48671-03-23, ת"פ 55433-03-24, ת"פ 56237-11-23 תיקים אלו ניפתחו בגין עברות אלימות ובגין הפרת הוראה חוקית והפרת צוים.
...
לאחר עיון בכל המצוי בתיק ושמיעת טענות הצדדים בדיון, חקירותיהם וסיכומיהם ולנוכח היכרותי עם עניינם של הצדדים במסגרת הליכים קודמים, מצאתי כי יש מקום להיעתר לבקשת התובעת ולקבוע צו למניעת הטרדה מאיימת למשך שלוש שנים וזאת לנוכח התנהלותו של המשיב והפרותיו החוזרות ונשנות של צווי ההגנה.
לא מצאתי לקבל את גרסתו של הנתבע כי שיחות הטלפון נעשו "בטעות" וכך גם נדחית טענתו בדבר הצורך והזכות שלו להיות במקום ממנו הורחק.
סוף דבר בהתאם להלכה הקובעת כי צו המונע כניסת בן זוג (במקרה זה לשעבר) ללא מגבלה יינתן רק במקרים יוצאי דופן כאשר לא נמצא פתרון אחר למניעת ההטרדות והאלימות של בן הזוג לא מצאתי להורות על מתן צו מניעה קבוע ללא הגבלת זמן.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו