מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למתן צו בזיון בגין הפרת פסק דין בעניין עבודות חיזוק מבנה

בהליך סכסוך קיבוצי כללי (סק"כ) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

מנגד, נמצא כי היתקיימו התנאים להשתת קנס על תנאי ולעניין זה נקבע כך: "היה ויוכח שמי מיושבי ראש וחברי הועדים הפר את צוי המניעה לאחר החלטה זו, הרי שיוטל עליו בגין הפרה עתידית זו קנס אישי בשיעור של 1,500 ₪ עבור כל שעה של הפרה ב-24 השעות הראשונות ולאחריהן קנס בשיעור של 3,000 ₪ עבור כל שעה של הפרה." בסיום ההחלטה הוזכר מועד הדיון שנקבע בשאלת ההוצאות - יום 3.7.18 בשעה 17:00 - ובית הדין שב ונידרש "לתופעה החמורה של הפרת צוים שפוטיים, תופעה המערערת את עיקרון שילטון החוק ועלולה להוביל לאנרכיה". המשך ההליך והבקשה הנוכחית מעת לעת נדחה הדיון הנוגע לסוגיית ההוצאות ובמקביל נמשכו פגישות המשא ומתן בין הצדדים.
מודגש כי "כשהמערכה נהיית מורכבת וקשוחה, קברניטיה אינם יכולים ליטול לעצמם 'פסק זמן' ולהימלט מהחוק, מתפקידם ומהאחריות הכרוכה בו"; אין ליתן להתנהלותם, כגון התחמקותם מהמשטרה, כל לגיטימציה, גם אם היו במתח ובלחץ; הציבור כולו נושא עיניו לפסיקת בית דין זה, "האם שילטון החוק הוא מונח אקדמי בלבד? כיצד כופים על אדם להתייצב בפני מערכת המשפט? האם יו"ר הועדים מורמים מעם ובמעמדם הנם מעל לחוק, אם לאו...". חברת נמל אשדוד מבקשת כי בית דין זה לא יעבור לסדר היום על "פרשה חמורה זו, אחת מהחמורות בתולדות מערכת יחסי העבודה הקבוציים במדינת ישראל". טענות נוספות מפי חברת נמל אשדוד: אין בעמדת ההסתדרות ובהצהרת ראשי הועדים כל נימוק שיש בו כדי לאיין את החלטת ההוצאות או להצדיק את אי אכיפתה; ההסתדרות וראשי הועדים לא סתרו את העובדות שעמדו ביסוד החלטת ההוצאות - ראשי הועדים הפרו את צו המניעה, ידעו על זמונם לדיונים בבקשות השונות לפי פקודת הביזיון, התחמקו במכוון מהתייצבות ל-3 דיונים, התחמקו מהמשטרה, הודיעו באופן מתוזמן ביום 11.5.18 כי יתייצבו לדיון מוצ"ש, מסרו רק לאחר תחילת דיון זה הודעה לעובדים כי יש לחזור לעבודה אף שידעו כי בכך לא ניתן יהיה לחדש את העבודה במשמרת ג' של ליל 12.5.18, ביזו והטריחו את בית הדין ואת כל יתר הצדדים לדיון מוצ"ש אף שיכלו לייתרו.
" (הדגשות הוספו - א.א.) חזוק למסקנה האמורה ניתן למצוא גם במבנה החלטת ההוצאות ובעיון בה במלואה.
תקנות אלה הותקנו מכוח סעיף 43(ב)(4) לחוק בית הדין לעבודה, התשכ"ט-1969, הקובע כי "שר המשפטים רשאי, לאחר היתייעצות עם שר התעשייה המסחר והתעסוקה, להתקין תקנות בדבר סדר הדין בבית הדין, לרבות תקנות בדבר ערעורים וכן תקנות בדבר... הטלת הוצאות משפט, הערכתן וקביעת שכר טירחה...". בפרק ד', שעניינו "הוראות כלליות" מצוי סימן א' שעניינו "תשלום הוצאות" ובו קבועות תקנות 113 - 116א. תקנה 113 קובעת כך: "בכפוף להוראות כל חיקוק, יהיה ענין ההוצאות בכל תובענה, ערעור או הליך אחר, מסור לשיקול דעתו של בית הדין או של הרשם, ואם בבקשה פלונית או בדיון פלוני ניתן צו להוצאות לא ייפגע צו זה על ידי כל צו אחר להוצאות שיינתן לאחר מכן שלא בדרך ערעור על הצוו הראשון." (הדגשה הוספה - א.א.) יש להזכיר בהקשר זה גם את הסמכות הכללית הקבועה בתקנה 124 לתקנות בית הדין, בזו הלשון: "בית הדין רשאי, בכל עת, לתקן כל פגם או טעות בכל הליך, וליתן הוראות בדבר הוצאות או בענינים אחרים ככל שייראה לו צודק, וחובה לעשות כל התיקונים הדרושים כדי לפסוק בשאלות השנויות במחלוקת בין בעלי הדין, והוא הדין לגבי הרשם בהחלטה שנתן." (הדגשה הוספה -א.א.) (בהקשר לתקנות 113 ו-124 לתקנות בית הדין, ראו למשל: בג"ץ 7694/11 עריית נצרת נ' בית הדין הארצי לעבודה בירושלים (15.11.2011) (להלן - בג"ץ עריית נצרת)).
כאמור בסעיף 24 לעיל, פסק דין החותם את ההליך יינתן בנפרד על ידי כלל חברי המותב.
...
אשר למר ליאני - החלטנו להיעתר לבקשתו להוסיף תגובה לתשובת חברת נמל אשדוד.
מבחינה דיונית, טענות אלה למעשה הוכרעו על ידינו בהחלטת הביזיון, שם קבענו כי אין להחריגו מקבוצת ראשי הוועדים, וגם מהותית לא מצאנו בטענותיו כיום של מר ליאני כל טעם לשנות מקביעתנו האמורה.
סוף דבר ראשי הוועדים ישלמו הוצאות משפט כאמור בסעיף 76 לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בפניי שתי בקשות נוספות שהגישו הצדדים: בקשה לפי פקודת בזיון בית המשפט שהגיש עופר איטח (להלן: "התובע"), ובקשה למתן צו עשה שהגישו ש.פ. ואשד את מלמד (להלן: "הנתבעות").
וכך קבעתי בסעיף 46 להחלטתי: "ניתן בזאת צו מניעה האוסר על מי מהצדדים לבצע עבודות שיש בהן שינוי של קבע במצב המבנה והיחידות בו, לרבות עבודות שיש בהן משום תפיסת חזקה ייחודית בחלקים של המבנה או כל עבודה אחרת שיש בה לשנות את המצב כפי שהיה במועד הגשת התביעה". ומכאן לבקשות.
ב – הבקשות ב.1 – בקשה 27: בקשה לפי פקודת בזיון בית המשפט בבקשתו מיום 26.12.2021 טען התובע כי הנתבעות הפרו את ההחלטה, שכן הפכו חניה - אשר יועדה במסגרת היתר הבנייה ותשריט הבית המשותף המצוי בתיקי רשות מקרקעי ישראל להצבת מכולת אשפה – לחנית נכים.
לעניין זה קבעתי בסעיף 45 להחלטה כי: "משהוגשה תביעה לפירוק השתוף בחלקה, בהעדר הסכמה ביחס לחזקה ייחודית של מי מהצדדים ביחידות השונות של המבנה - כמו גם על אופן חלוקת המבנה לתת יחידות, מיקום ושטח הרכוש המשותף ואופן חלוקתו בין הצדדים - ועל מנת שלא לסכל את אפשרות פירוק השתוף בצורה מיטבית, מן הראוי ליתן צו מניעה האוסר על שינוי המצב הקיים, לרבות ביצוע עבודות במבנה, מכל סוג שהוא, בין בשטחים המוחזקים על-ידי מי מהצדדים ובין בשטחים המשותפים". טעם זה יפה ביחס לשטחים לגביהם אין הסכמה של הצדדים ביחס לסיווגם.
שלישית, ועיקר, הסעד המבוקש לא נידרש על מנת להבטיח את קיומו של ההליך או את ביצועו של פסק הדין, באשר אין זיקה בין הסעד הזמני המבוקש לבין הסעדים המבוקשים בתביעות.
...
בשולי הדברים אעיר כי נוכח חשיבותה הציבורית של ההנגשה, ובשים לב להיעדר טענה לפגיעה קניינית בתובע נוכח ההנגשה (הפתוחה לשימוש כלל הנכים), אין אלא להצר על כי התובע מצא לנכון להגיש בקשה זו. אשר על כן, אני דוחה את הבקשה לפי פקודת בזיון בית המשפט שהגיש התובע.
גם דין בקשת הנתבעות להידחות.
אשר על כן, שתי הבקשות נדחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בירושלים ת"א 53755-04-19 ירושלים אחת אחזקות נדל"ן בע"מ נ' עבד ואח' בפני כבוד השופטת חוי טוקר התובעת: ירושלים אחת אחזקות נדל"ן בע"מ ע"י ב"כ עוה"ד נחום הרפז הנתבעים: 1. אמינה אבראהים עבד 2. איהאב מוסה עבד 3. אימאן מוסה עבד ע"י ב"כ עוה"ד חלאילה חדר פסק דין
ביום 29.6.20 היתקיים דיון בבקשה לאחריו נקבע כי העובדה שהסתימה טופלה אינה מצדיקה מתן סעד לפי פקודת ביזיון בית המשפט, אך נקבע כי על כל הפרה עתידית של צו המניעה הזמני יחויבו הנתבעים בתשלום קנס בסך 1,000 ₪.
דבריו של מר סולטן בעיניין חוסר שביעות רצונם של הנתבעים מעבודות השפוץ שבוצעו בנכס ובפרט מפתיחת פתחי החלונות במבנה, אושרו, הלכה למעשה, בעדות הנתבעים, אשר מסרו כי פתיחת החלונות במבנה לא הייתה מקובלת עליהם וכי לאחר שהתובעת לא נענתה לדרישתם לסגור את הפתחים הם פעלו באופן חד צדדי וסתמו את פתחי החלונות.
אישורם של הנתבעים לתסכול אשר נבע מאי-קיום דרישתם לסגור את הפתחים בנכס התובעת והעובדה כי אלה נקטו במהלכים כוחניים וחד צדדים, מתיישבת ומחזקת את גרסת התובעת כי סתימת קו הביוב, בנקודת הבקורת שבשטח הנתבעים דוקא, נעשתה על ידי הנתבעים עצמם ולא כתוצאה מעבודות שבוצעו בנכס – עבודות שהושלמו כשנתיים קודם לכן.
...
ברם, אין בידי לקבל תביעה זו משמדובר בקיר אשר אין חולק שנבנה לפני שנים רבות בנסיבות בהן התובעת לא הביאה כל ראיה להוכחת עלויות הקמתו, או בדבר הנסיבות בעטיין נבנה הקיר, בין אם נבנה בהסכמת הנתבעים להקמת הקיר ונשיאה בעלויותיו, ובין אם לאו.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.
בנוסף, הנתבעים ישלמו לתובעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 18,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

הבנייה הסתיימה והושלמה למעלה מ-60 יום לפני מתן הצוו, והצו אינו נחוץ לצורך מניעת עבודה מוגמרת.
צו המניעה הזמני ניתן, אך הנתבעים הפרו אותו, והתובעת הגישה לבית המשפט נגד הנתבעים בקשות לפי פקודת בזיון בית המשפט.
בהחלטתה מיום 11.7.19 כתבה כב' השופטת גלט, שדנה בבקשה לצוו מניעה זמני ובבקשות לפי פקודת בזיון בית משפט, כדלקמן: "לנוכח עדות המפקחים שהייתה מהימנה ומעוגנת בתמונות ודו"חות, אני דוחה את טענות המשיבים לפיה מדובר במבנה המאוכלס כבר על פני תקופה. מהתמונות עולה בבירור שמדובר במקום שאינו ראוי למגורי אדם, נכון ליום 24.6.19, מועד בו היתקיים הדיון הראשון בבקשה בפני.
העובדה שבעבר המקרקעין שווקו במיכרז, מחזקת דוקא את טענת התובעת שאין נימוקים מיוחדים להקצות לפורשים.
מנסח הרישום שצרפה התובעת ומנסחי הרישום שצרפו הנתבעים עולים הפרטים כדלקמן: הרישום הוא בפנקס הזכויות, שמשמעו הוא שהמקרקעין עברו הליך של הסדר על פי פקודת ההסדר; בעבר הייתה חלקה זו כלולה בגוש 9081 חלקה 39; ביום 10.3.1974 ניתן פסק דין בו נקבע כי הבעלות במקרקעין שהיו ידועים כגוש 9081 חלקה 39 חלקה 39 הנה של מדינת ישראל; חלקה 39 הייתה בעבר בגוש 8864 ומספרי החלקות שהייתה מורכבת מהן היו 149-150, 152, 155, ו-161, בשטח כולל של 121,174 מ"ר. כל שטח זה הועבר מגוש 8864 לגוש 9081, ונרשם כחלקה 39 בגוש 9081; ביום 14.2.2010 נעשתה חלוקה של חלקה 39, וחלק מחלקה 39 הפך להיות חלקה 67 בשטח 1,067 מ"ר; בשנת 2016 נרשמה חלקה 67 בלישכת רישום המקרקעין בפתח תקוה, כשזכויות הבעלות רשומות על שם מדינת ישראל; משעברו המקרקעין הליך הסדר, אזי בהתאם לסעיף 125(א) לחוק המקרקעין: "רישום בפנקסים לגבי מקרקעין מוסדרים יהווה ראיה חותכת לתכנו, אולם אין בכך כדי לגרוע מהוראות סעיפים 93 עד 97 לפקודת הסדר זכויות במקרקעין [נוסח חדש], תשכ"ט-1969." על כן, ככל שיש לנתבעים טענות והשגות לגבי הליך ההסדר, עליהם לפנות לבית המשפט המחוזי בכל הקשור לכך.
...
טענות הנתבעים: בכתב ההגנה טענו הנתבעים שיש לדחות את תביעת התובעת מהסיבות כדלקמן: התביעה הוגשה בשיהוי, שכן המבנה קיים כבר 20 שנה, והם נמצאים במו"מ להסדרת העניין, וכבר פורסם בעבר מכרז לשיווק המגרש; יש לדחות את טענת התובעת כי רק ביום 11.3.2019 נודע לה על הבניה, שכן טענה זו אינה עולה בקנה אחד עם צילומי האוויר של המבקשת, אשר מוכיחים את מועד הבניה הנכון; בשעת פתיחת ההליכים נגד מר בדיר, המבנה של הנתבעים היה קיים, והנתבעת לא עשתה מאומה כנגד בנייה זו; בין המבקשת לבין המשיבים ותושבים אחרים בכפר קאסם היה הסכם לפיו התובעת תפרסם את המגרש למכרז על מנת להגיע להסדר, הסכם שיש לכבדו.
בהחלטתה מיום 11.7.19 כתבה כב' השופטת גלט, שדנה בבקשה לצו מניעה זמני ובבקשות לפי פקודת בזיון בית משפט, כדלקמן: "לנוכח עדות המפקחים שהייתה מהימנה ומעוגנת בתמונות ודו"חות, אני דוחה את טענות המשיבים לפיה מדובר במבנה המאוכלס כבר על פני תקופה. מהתמונות עולה בבירור שמדובר במקום שאינו ראוי למגורי אדם, נכון ליום 24.6.19, מועד בו התקיים הדיון הראשון בבקשה בפני.
סבור אני שיש לדחות טענה זו של הנתבעים מהסיבות כדלקמן: מר וינר נשאל בחקירה הנגדית על עניין זה והשיב כי רמ"י לא נותנת פרס לפולשים על ידי הקצאת מגרשים אליהם פלשו; הקצאת מגרשים לפולשים מהווה תמריץ שלילי להמשיך ולפלוש למקרקעין על מנת לקבל זכויות במקרקעין אלו, ודבר זה יביא למצב שבו "כל דאלים – גבר"; אם למר מועאד בדיר שהיה חולה אונקולוגי לא הסכימה התובעת להקצות לו את המגרש אליו פלש, קל וחומר שלנתבעים שלא המציאו כל מסמך רפואי לא תקצה התובעת את המגרש אליו פלשו; הקצאת מגרשים לפולשים מהווה חריגה בלתי סבירה מסדרי מינהל תקין.
לאור כל האמור לעיל, אני דוחה את טענת הנתבעים בדבר סבירות הקצאת המגרש לנתבעים.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, תוצאת פסק הדין הינה כדלקמן: אני מורה לנתבעים ו/או מי מהם ו/או מי מטעמם ו/או בשמם לסלק את ידיהם מהמקרקעין הידועים כחלקה 67 בגוש 9081 (להלן-"המקרקעין") ולהחזיר את החזקה במקרקעין לתובעת כשהם פנויים מכל אדם וחפץ; אני מורה לנתבעים ו/או מי מהם ו/או מי מטעמם ו/או בשמם להרוס את כל מה שנבנה שלא כדין על המקרקעין ולפנות מהמקרקעין את כל מה שנבנה כאמור, ולהחזיר את החזקה במקרקעין לתובעת כשהמקרקעין נקיים מכל אדם וחפץ; את האמור בסעיפים קטנים (1) ו- (2) על הנתבעים לבצע עד ליום 31.5.23; על הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת כדלקמן: את הוצאות המשפט בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל; שכ"ט עו"ד בסך 20,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בחיפה ת"א 66454-08-21 לוי ואח' נ' עמרני ואח' תיק חצוני: בפני כבוד השופט אמיר סלאמה תובעים 1. שי לוי ע"י ב"כ עוה"ד נעם קולודני 2. איילת גורן 3. עוזי שראל 4. לינת שראל 5. עופר דים 6. שרית דים 7. ארקדי קמפינסקי 8. הלנה קמפינסקי 9. מיכאל מדבדב 10. יוליה מדבדב 11. יונתן מדבדב נתבעים 1. גולן עמרני ע"י ב"כ עוה"ד יאיר אבני 2. עומרני פנחס 3. זהבה עמרני 4. הוועדה המרחבית לתיכנון ובניה ישובי הברון (ניתן פס"ד) 5. מועצה מקומית זיכרון יעקב (ניתן פס"ד) 6. מדינת ישראל (ניתן פס"ד) פסק דין
עוד באותו עניין הוגשה ביום 12.9.22 בקשה לפי פקודת ביזיון בית משפט, בה נטען שהנתבע הפר את הצוו האמור, וזאת בארוע שתועד ביום 23.8.23, ובקשה זו התקבלה.
בתצהיר של מר לוי צוין (והדבר לא נסתר בידי הנתבעים), כי החל מחודש ספטמבר 2017 ועד שנת 2020, בוצעו בווילה עבודות בינוי והרחבה, שכללו בניית בריכת שחיה וג'קוזי בחצר.
ביחס לאמו של הנתבע, הנתבעת 2, התאפיינה עדותה בניסיון גורף, ולא משכנע יש לומר, להרחיק את עצמה עד כמה שניתן מההתרחשויות בווילה ו/או מידיעה כלשהיא אודות שהתרחש שם. חזוק לתיאורי התובעים ביחס לאופי הפעלת הווילה כמקום אירוח לצרכי פנאי ונופש, מוצאים בפירסום של הווילה באתר המרשתת "בורדו" המוגדר כאתר המוקד ל- "אירוח יוקרתי בישראל". בפירסום שצורף לתצהירו של מר לוי (נספח 2 לתצהיר), מופיעה הווילה תחת השם "אחוזת הנדיב – וילת אירוח". בהמשך היא מוגדרת שם כ- "וילת נופש עם 5 חדרי שינה", המתאימה ל- "מישפחות, קבוצות וזוגות חברים". עוד במאפיינים הודגש גודל הבריכה; קיום "מיתחם חוץ משותף" הכולל ג'קוזי, ספא, מדשאה ומתחם בר-בי-קיו, ובמקום אחר בפירסום, תחת הכותרת "הפקת אירועים", צוין כי המקום מתאים ל- "ירח דבש; ערבי חג; צלומי חתן-כלה; ושבת חתן". למלל שבפרסום נלוו תמונות של הבריכה במקום, ללמדך על הדגש אותו ביקש לשים המפרסם לעובדה זו. הפירסום הנ"ל באתר "בורדו" אינו מותיר הרבה מקום לדמיון: מדובר בווילה ששיווקה ופורסמה כמתחם למטרות פנאי ונופש, המיועד לאירוח אירועים ומסיבות, כאשר תשומת לב מיוחדת הופנתה לאיזור הבריכה, הג'קוזי והחצר.
הפרת חובה חקוקה האדן השני ששמש את התובעים נגע לעוולה "הפרת חובה חקוקה", המוגדרת בסעיף 63 לפקודת הנזיקין באופן הבא: "(א) מפר חובה חקוקה הוא מי שאינו מקיים חובה המוטלת עליו על פי כל חיקוק – למעט פקודה זו – והחיקוק, לפי פרושו הנכון, נועד לטובתו או להגנתו של אדם אחר, וההפרה גרמה לאותו אדם נזק מסוגו או מטבעו של הנזק שאליו נתכוון החיקוק; אולם אין האדם האחר זכאי בשל ההפרה לתרופה המפורשת בפקודה זו, אם החיקוק, לפי פרושו הנכון, התכוון להוציא תרופה זו.
במקרה דנן עומד הנתבע לדין על בניה לא חוקית של הבריכה והג'קוזי, כאשר אחד האמצעים שנתבקשו כלפיו בנידון הוא הריסת מבנים אלה.
...
האם הדבר מייתר מתן צו מניעה כמבוקש ע"י התובעים? סבורני שלא.
כל אלה מביאים למסקנה שנחוץ מתן צוו מניעה צופה פני עתיד אשר יבטיח, עד כמה שניתן, את הנאת התובעים מבתיהם.
אני מחייב את הנתבעים 1-3 לשלם לתובעים הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 30,000 ₪, סכום אשר ישולם בתוך 30 ימים, אחרת יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק עד מועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו