והרי, גם אם התובע נתן הסכמה לקבלת דברי פירסומת מאת הנתבעת, ברי כי הנתבעת הייתה מחויבת להפסיק את שליחתם מיד עם קבלת הודעת הסרוב; וכל הודעת דוא"ל אשר נשלחה לאחר מועד קבלת הודעת הסרוב - נשלחה בנגוד להוראות הדין.
אדרבא, בסעיף 24 לפסק הדין בית המשפט הדגיש כי:
"ככלל, שמורה לו, לנמען, הזכות לשלוח הודעת סרוב בדרך שבה קיבל את דברי הפרסומת; או בכתב, כטוב בעיניו. לחיצה על לחצן 'הסר' כאופציה יחידה, לא רק שאפשר שאינה מוכרת ופשוטה לחלק מהנמענים, הרי שממילא איננה יכולה לאיין את זכותם-זו. הדבר מתחייב מלשון חוק 'הספם', ומתכליתו כהסדר המבקש להפחית את המיטרד, ולהוריד 'כאב ראש' מן הנמען".
בעניינינו, התובע העיד כי הסיבה שלא לחץ על לינק ההסרה שהופיע בהודעות הדוא"ל מטעם הנתבעת, הנה חשש מווירוסים ומתוכנות זדוניות.
לא מצאתי טעם מבורר שלא לקבל את דבריו של התובע בעיניין זה. כך, בפרט בשים לב לעובדה שהנימוק האמור - של אי שימוש בלינק הסרה מחשש לווירוסים - נזכר באופן מפורש גם בפסיקתו של בית המשפט העליון (ראו והשוו, רע"א 1954/14 חזני נ' הנגבי (סיתונית מועדון דאיה ורחיפה במצנחים), פסקות 2 ו-17 לחוות דעתו של כב' השופט ע' פוגלמן (4.8.2014) (להלן: עניין חזני).
למען שלמות התמונה יצוין כי פסק דין זה ניתן בהרכב שלושה, ואילו פסק הדין בעיניין בן עמי ניתן בדן יחיד).
...
זאת ועוד, לאחר שמיעת עדותו של מר אלקיים אני סבור כי נותרו תהיות שונות לגבי מסמך הפלט.
אציין כי במקרה שלפנינו אני סבור כי יש להביא בחשבון, בין היתר, מספר שיקולים ה"מושכים" לעבר הפחתת סכום הפיצוי לכל הודעה כך שלא יעמוד על סכום הפיצוי המקסימלי הקבוע בדין (1,000 ₪ להודעה): ראשית, מספר הודעות הדוא"ל (וראו למשל את ההתייחסות לעקרון ה"תועלת השולית הפוחתת" בת"ק (ראשל"צ) 32207-09-21 ביטון נ' איי.בי.קיי.
התוצאה היא שאני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע פיצוי בסכום של 9,000 ₪, בתוספת הוצאות בסכום כולל של 3,500 ₪.