מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למתן החלטה בערעור בהעדר תגובת המשיב

בהליך ערעור פלילי גזר דין (עפ"ג) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

באותו היום, הגיש המערער בקשה למתן החלטה בהיעדר תגובה, במסגרתה כלל המערער סעדים שחלקם לא הופיעו בבקשה המקורית, לרבות: צו לעיכוב ביצוע פקודת המאסר מיום 12/05/22; ביטול צו המאסר חלף הקנס; לקבוע כי הקנס שהוטל על המערער במסגרת התיק הפלילי שולם ו/או כי המשיבה אינה רשאית לפעול כנגד המערער לגבייתו, לחילופין להורות כי המשיבה אינה רשאית להוציא כנגד המערער צו/פקודת מאסר לגביית הקנס או בקשר אליו.
...
דיון לאחר שעיינו בכתבי הטענות שהוגשו על ידי הצדדים ובהשלמת הטיעונים בעל פה בדיון שהתקיים בפנינו ביום 29/06/23, בשל הנסיבות שיפורטו להלן, הגענו למסקנה כי דין הערעור להתקבל.
משכך, אין מנוס מקבלת הערעור.
סיכומו של דבר ולאור האמור לעיל, הערעור מתקבל במובן זה שאנו מורים על ביטול ההחלטות מיום 02/11/22 ומיום 27/11/22.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2023 ברבני הגדול נפסק כדקלמן:

לפני בית הדין בקשה למתן החלטה בעירעור בהיעדר תגובת המשיב, מאחר שהמשיב נימנע ממתן תגובה לערעור כפי שנתבקש, וזאת אף שהערעור והחלטת בית הדין שבה נתבקשה תגובתו נימסרו לו במסירה אישית.
...
אקדים כי מבלי להתייחס לנימוקי בית הדין האזורי אני סבור כי באופן עקרוני מעת שהרכב של בית דין מחליט כי לפי דין תורה אינו יכול לדון ברכוש הצדדים בשל אי־הסכמת האיש להסמיכו לכך – גם אם יתקבל ערעור ובית דין לערעורים יסבור כי אפשר לדון ברכוש הצדדים בבית הדין הרבני, אי אפשר יהיה לכפות על בית הדין הדן על פי דין תורה לדון, במקום שהוא סבור שאינו יכול לדון על פי דין תורה.
עם זאת אני סבור כי לגופם של דברים מקרה זה אינו דומה לשאלה העקרונית עליה הצביע בית הדין האזורי בנימוקיו, שגם בה יש שאינם סוברים כדבריו, אלא במקרה זה לכל הדעות יש חובה על בית הדין לסיים את הדיון ברכוש ולהכריע בו כפי שהוסכם ונחתם בידי הצדדים והוגש לבית הדין למתן תוקף חוקי, והצדדים קיבלו את סמכות בית הדין לעשות כך. עיון בתיק מעלה שבמקרה שלפנינו האיש הוא שתבע איזון משאבים לפי החוק, מינוי אקטואר והכרעת בית הדין על פי חוות דעתו.
לכן אני סבור כי במקרה זה הנכון הוא להחזיר את הדיון ברכוש בלבד לבית הדין בטבריה שלפניו נעשה ההסכם וחתם הבעל על הבקשה ושאליו הוגש דוח האקטואר.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2023 ברבני ירושלים נפסק כדקלמן:

גם בפן המשפטי אין טעם ותוחלת ברובד הענייני בקיום דיון פרונטאלי שעה שטענות המערערת נשמעו כבר מפי כתבה ושעה שאין מדובר בשאלות שיש להן היבטים עובדתיים, שייתכן שיתבהרו יותר בדיון, וכשמאידך גיסא המשיב בלאו הכי אינו מעלה טענת נגד, ונראה כי אף אינו מיתנגד כלל לעמדת המערערת, ומלוא התמונה פרושה לפנינו כבר עתה מבלי צפי סביר להשלמת חלקים נוספים בה. הסכמת המשיב להכרעה ללא דיון פרונטאלי, הנדרשת בהתאם ללשון התקנה, כלולה בבקשתו כי נכריע בעירעור לפי שיקול דעתנו, דברים שמשמעם הוא הכרעה לפי שיקול דעתנו הן בהיבט המהותי של העירעור והן בהיבט הפרוצידורלי של דרך הדיון וההכרעה בו. הסכמתה של המערערת לא ניתנה במפורש או בדרך של בקשה כעין זו של המשיב אולם היא משתמעת מבקשתה ליתן החלטה בעירעור בהיעדר תגובה (בקשה שהגישה טרם הגעת התגובה המאוחרת של המשיב) – "ליתן החלטה" ולאו דוקא "לידון וליתן החלטה", ואף מובנת מכללא מעצם העירעור ומהנטען בו כי הצורך בהליך יישוב הסיכסוך יביא להתארכות מיותרת של ההליכים ולעינוי הדין, שהלוא נפקותו הראשית של העירעור היא זרוז ההיתדיינות שבין הצדדים בבית דין קמא – אם כי עשויה להיות לו נפקות עקיפה, אולי משמעותית יותר אבל עקיפה, גם לשאלת הסמכויות אם בתום תקופת עיכוב ההליכים מי מהם להגיש את תביעותיו דוקא בערכאה אחרת (ויוער כי כפי שנראים הדברים עתה אין צפי להשפעה כזו שכן שני הצדדים הגישו את תביעותיהם לבית הדין ולא לבית המשפט) – ופשיטא איפוא שקביעת מועד לדיון, שמטבע הדברים נוכח אילוצי היומן לא יהיה בימים הקרובים, תהיה בבחינת איון שלו והיפוך תכליתו המבוקשת, ולא זו בלבד שאם נחליט לקבל את העירעור (וכבר עתה ייאמר כי כך אכן אנו מחליטים וכפי שינומק להלן) שמובן הוא מאליו שלמערערת לא תהיה היתנגדות אם יתקבל ערעורה ללא דיון, אלא שאף לו החלטנו לדחותו עדיין הייתה דחייתו ללא דיון רצויה למערערת יותר לא רק מדחייתו לאחר דיון אלא אף מקבלתו לאחר דיון כשבפועל כבר תיחלוף תקופת עיכוב ההליכים ולקבלת העירעור לא תהיה נפקות מעשית.
...
תשובתו של המשיב התמהמהה – לפי האמור בה, משהוגשה לבסוף, "בשל סיבות כבדות משקל" עמומות ועלומות – אך אף משהוגשה לא נאמר בה אלא כי המשיב מבקש מבית דיננו ליתן החלטה "לפי שיקול דעתו". משמעות תשובה זו היא לכאורה כי המשיב אינו מתנגד לקבלת הערעור, או למצער כי אין בידו לנמק מדוע לא יתקבל הערעור וכי ככל שנימוקי של המערערת מניחים את דעתנו הרי שגם לשיטתו יש לקבל את הערעור "לפי שיקול דעתו" של בית דיננו.
לא קיימנו דיון פרונטלי בערעור כמקובל, ובנסיבות האמורות וכפי שייאמר עוד להלן סבורים אנו גם כי אין צורך בו ואין הצדקה לקיימו: תקנה קמז(2) לתקנות הדיון בבתי הדין הרבניים בישראל, התשנ"ג, מורה: "בית הדין הרבני הגדול רשאי להכריע בערעור על סמך החומר שבתיק בלבד, אם הביעו כל הצדדים לערעור את הסכמתם לכך." בענייננו, מאחר שהשאלה היא שאלה משפטית גרידא, כשעל פי ההלכה ודאי שאין חובה לעכב את ההליכים (עד לקיום הליך יישוב סכסוך), אין צורך הלכתי בשמיעתם של הצדדים בדיון פרונטלי.
גם בפן המשפטי אין טעם ותוחלת ברובד הענייני בקיום דיון פרונטלי שעה שטענות המערערת נשמעו כבר מפי כתבה ושעה שאין מדובר בשאלות שיש להן היבטים עובדתיים, שייתכן שיתבהרו יותר בדיון, וכשמאידך גיסא המשיב בלאו הכי אינו מעלה טענת נגד, ונראה כי אף אינו מתנגד כלל לעמדת המערערת, ומלוא התמונה פרושה לפנינו כבר עתה מבלי צפי סביר להשלמת חלקים נוספים בה. הסכמת המשיב להכרעה ללא דיון פרונטלי, הנדרשת בהתאם ללשון התקנה, כלולה בבקשתו כי נכריע בערעור לפי שיקול דעתנו, דברים שמשמעם הוא הכרעה לפי שיקול דעתנו הן בהיבט המהותי של הערעור והן בהיבט הפרוצדורלי של דרך הדיון וההכרעה בו. הסכמתה של המערערת לא ניתנה במפורש או בדרך של בקשה כעין זו של המשיב אולם היא משתמעת מבקשתה ליתן החלטה בערעור בהעדר תגובה (בקשה שהגישה טרם הגעת התגובה המאוחרת של המשיב) – "ליתן החלטה" ולאו דווקא "לדון וליתן החלטה", ואף מובנת מכללא מעצם הערעור ומהנטען בו כי הצורך בהליך יישוב הסכסוך יביא להתארכות מיותרת של ההליכים ולעינוי הדין, שהלוא נפקותו הראשית של הערעור היא זירוז ההתדיינות שבין הצדדים בבית דין קמא – אם כי עשויה להיות לו נפקות עקיפה, אולי משמעותית יותר אבל עקיפה, גם לשאלת הסמכויות אם בתום תקופת עיכוב ההליכים מי מהם להגיש את תביעותיו דווקא בערכאה אחרת (ויוער כי כפי שנראים הדברים עתה אין צפי להשפעה כזו שכן שני הצדדים הגישו את תביעותיהם לבית הדין ולא לבית המשפט) – ופשיטא אפוא שקביעת מועד לדיון, שמטבע הדברים נוכח אילוצי היומן לא יהיה בימים הקרובים, תהיה בבחינת איון שלו והיפוך תכליתו המבוקשת, ולא זו בלבד שאם נחליט לקבל את הערעור (וכבר עתה ייאמר כי כך אכן אנו מחליטים וכפי שינומק להלן) שמובן הוא מאליו שלמערערת לא תהיה התנגדות אם יתקבל ערעורה ללא דיון, אלא שאף לו החלטנו לדחותו עדיין הייתה דחייתו ללא דיון רצויה למערערת יותר לא רק מדחייתו לאחר דיון אלא אף מקבלתו לאחר דיון כשבפועל כבר תחלוף תקופת עיכוב ההליכים ולקבלת הערעור לא תהיה נפקות מעשית.
) אף אם נניח כי יש מקום לספק שמא משמעה של הוראת החוק הוא כפי שפירש אותה בית דין קמא – ואיננו סבורים כך נוכח כל האמור – עלינו, וכך היה גם על בית הדין קמא, לאמץ את הפרשנות שמבקשת המערערת שנאמץ ולא את הפרשנות האחרת שאותה אימץ בית דין קמא.
ואם לא די בכל האמור הרי שכפי שהערנו לעיל נעשתה סגירת התיק גם בטרם חלפו אפילו תשעים הימים שלגביהם נעתר בית הדין במפורש לבקשת ההקפאה, וזאת בשל חוסר שימת הלב לחובה שלא להביא את ימי הפגרה במניינם של ימים אלה.
מסקנות והוראות הערעור מתקבל.

בהליך בקשות בנייה (בב"נ) שהוגש בשנת 2024 בעניינים מקומיים ירושלים נפסק כדקלמן:

הואיל וגם במועד זה לא הוגשה תגובה עניינית מטעם המשיב (זו הפעם השנייה), הגיש המבקש בקשה למתן החלטה בהיעדר תגובה ובמקביל הוגשה תגובתו לבקשה לסילוק הבקשה על הסף.
אם כן, המשיב עשה דין לעצמו, ובחר שלא להגיש תגובה לבקשה עד שניתנה ההחלטה בהליך הערעורי, על אף שבקשתו לעניין זה נדחתה.
...
לאור המפורט מעלה, הבקשה לביטול צו ההריסה המנהלי נדחית.
סוף דבר המבקש כשל בהוכחת איזה מהתנאים הנדרשים בסעיף 229 לחוק לשם ביטול צו ההריסה המנהלי מושא דיוננו.
לפיכך – הבקשה נדחית.

בהליך רמ"ש (רמ"ש) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בשלב זה ציפיתי לראות בתיק קמא שהמבקשת פועלת לקדם את בקשתה התלויה ועומדת ומגישה מייד בסמוך ליום 8.10.23 בקשה למתן החלטה בהיעדר תגובת המשיב בצרוף אסמכתת מסירה, שהרי המבקשת כאמור חוששת שמא המשיב יבצע ההחלטה, יפקיד את ההפקדה הכספית הנדרשת ויצא מן הארץ לבלי שוב! אלא שמעיון בתיק קמא עולה כי המבקשת כלל לא פעלה לקדם את בקשתה התלויה ועומדת ולמעשה זנחה את הבקשה! אין כל פעילות בתיק כלל ממועד מתן ההחלטה 28.9.23 ואילך! זאת ועוד: גם ההליך הערעורי לא ננקט- לא כעבור 14 ימים כפי שהצהירה בבקשתה וגם לא כעבור 20 ימים; למעשה מאז מתן ההחלטה הנ"ל 27.9.23 והגשת בקשתה לעיכוב ביצוע עוד באותו היום, חלף למעלה מחודש-חודש וחצי עד שהואילה המבקשת לנקוט את ההליך הערעורי רק בחודש 11/23 (מעיון בתיק קמא עולה כי תחילה הגישה את ערעורה ביום 2/11 בטעות לבימ"ש קמא עצמו, ביום 14/11 מחק בימ"ש קמא את העירעור מחוסר סמכות עניינית והערעור הוגש מחדש לבימ"ש זה ביום 21/11), כשבבקשת רשות העירעור סוקרת המבקשת את השתלשלות ההליכים עד למתן ההחלטה מושא העירעור וזהו! המבקשת לא מציינת שלאחר ההחלטה מושא העירעור הגישה בקשה לעיכוב ביצוע, שלכאורה עודנה תלויה ועומדת, ומה נעשה עם אותה בקשה (כאמור לא נעשה דבר מצד המבקשת.
...
[הערה: ההדגשות בציטוטים שיובאו בפסה"ד להלן, אינן במקור ונועדו לשם ההדגשה בלבד] לאחר עיון בבקשת רשות הערעור על נספחיה ובתיק קמא, ומכח סמכותי על פי תקנות 138(א)(1)(5) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 (להלן: "התקנות"), אשר הוחלו גם על בקשות רשות ערעור בענייני משפחה מכוח תקנה 44 לתקנות בית המשפט לענייני משפחה (סדרי דין), התשפ"א-2020, שוכנעתי לדחות את הבקשה אף ללא צורך בתשובה, מהטעמים שיפורטו.
לאור כל האמור אני מורה על דחיית בקשת רשות הערעור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו