מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למתן הוראות לחלוקת כספי קופת כינוס

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

בפני בקשת כונס הנכסים למתן הוראות לאשר חלוקת כספים לבעלים המוכרים מתוך הכספים בקופת הכנוס בגין מימוש זכויות הבעלים במיגרש בשיעור של 60% ברוטו מהסכום המגיע לכל אחד מהמוכרים בנכוי הוצאות הכנוס ובהתאם לסכומים הנקובים בטבלה נספח 1 ובדו"ח הכספי.
...
מאחר וטרם הושלמה העברת הזכויות על שם הרוכשת ולמען חלוקה זהירה אני מקבל את בקשת הכונס לבצע חלוקה ראשונה בשיעור של 60% ברוטו מחלקו של כל אחד מהבעלים בסכום התמורה ובכפוף לתנאים המפורטים בבקשה למתן הוראות (סעיפים (א)-(ד)).
משהושלם החלק הארי של עבודת הכינוס אני מאשר לכונס הנכסים למשוך את שכר הטרחה המוסכם בסך של 300,000 ₪ בתוספת מע"מ. שכר הטרחה ישולם בדרך של ניכוי החלק היחסי בשכר הטרחה מתוך הסכום המועבר לכל אחד מיחידי הבעלים ומשיכת יתרת שכר הטרחה מקופת הכינוס.
לאחר שנתתי הדעת למתווה המוסכם שהושג בין הכונס למוכרים המהווים כ-70% מבעלי הזכויות ולהתנגדות המשיבים שלא היו צד להסכמה זו, אני מקבל את עמדתם העקרונית של המשיבים המתנגדים.
זאת מבלי להקל ראש בעבודת הכונס לעניין רישום המשכנתא של הרוכשת במתכונת של קלוזינג בשל מבנה העסקה, אך לא שוכנעתי כי המאמצים הנטענים מצדיקים השתת תוספת שכר הטרחה על הבעלים.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אחר ביטולו של ההליך, הוגשה בקשת הנאמן למתן הוראות בנוגע לחלוקת הכספים ותשלום שכר טירחה ועוד טרם הוכרעה, הוגשה בקשת סולימן, להורות למנהל המיוחד להעביר לידיו מתוך קופת הנשייה כספים המשועבדים לטובת הנושה בסך של 255,926 ₪.
בית המשפט (כב' השופטת סיגל רסלר-זכאי), הורה על מחיקת העירעור והשבת הפיקדון והגשת הבקשה למתן הוראות בגדר תיק הפש"ר. בית המשפט הורה שהמנהל המיוחד ייתן עמדתו בקשר לכספים שהועברו לקופת הכנוס על ידי הנושה 15 ימים לאחר מתן עמדת החייב, החייב לא נתן עמדתו וכך גם המנהל המיוחד ולפיכך בתאריך 16/3/22, הגישה הנושה בקשה למתן החלטה בלא עמדתם.
...
התוצאה היא שדינה של הבקשה להידחות.
בעניין חלוקת הכספים ושכר טרחת המנהל המיוחד מקובלת עלי עמדת המנהל המיוחד והכנ"ר כפי שהובעו במסגרת ההליך העיקרי, לרבות ההסכמה על תוספת מאמץ של 25% למנהל המיוחד בגין פעולותיו בהליך.
המזכירות תשלח החלטתי לצדדים.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בפניי בקשה למתן הוראות ביחס לחלוקת כספי פיצויים שנפסקו לחייב במסגרת תביעות לתשלום פיצויים בגין ניזקי גוף שנגרמו לו. זאת בהליכים שונים בהם ייצג עו"ד יוסף נחשון (להלן: "המבקש") את החייב.
ביום 24.11.2023 התקבלה תגובת ב"כ הכונ"ר לבקשה, לפיה לדעת ב"כ הכונ"ר את חלוקת הכספים שהופקדו בחשבון הנאמנות בין החייב והנושים יש לבצע בהתאם להילכת קוגן, כך שהכספים שהיו אמורים להיות מוקנים לקופת הכנוס בהתאם להילכת קוגן, יועברו לקופת הכנוס ומשם לתיקי הוצאה לפועל שנוהלו ומנוהלים נגד החייב.
...
עוד נטען שאת הכספים שקיבל החייב בתביעה החוזית יש להעביר לקופת הפש"ר. בנסיבות אלו נטען כי החייב אינו זכאי בכלל להחזר הכספים המופקדים בחשבון הנאמנות, ודין הבקשה להידחות.
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בטענות הצדדים באתי לכלל מסקנה כי החייב זכאי רק לחלק מהכספים המופקדים בחשבון הנאמנות, כנטען על ידי המבקש.
באשר לפיצויים שהתקבלו בפשרה בגין התאונה הראשונה, אני סבורה כי הם אינם מוקנים לקופת ההליך.
סיכום לאור כל האמור לעיל, מתוך הכספים המופקדים בחשבון הנאמנות, יועבר סך של 27,000 ₪ לקופת הכינוס, ויחולק בין הנושים כמוצע על ידי בעלי התפקיד.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 30.10.22 הגישה המבקשת בקשה בתיק ההוצל"פ בה היא מבקשת כי במסגרת חלוקת הכספים שמצויים בתיק ההוצל"פ כתוצאה ממכירת דירת החייב, יכוסה קודם כל חוב המזונות העומד לטובתה בסך של 310,316 ₪ הואיל והיא בעלת זכות קדימה ביחס ליתר הנושים בתיק ההוצל"פ. כונסי הנכסים הגיבו לבקשה (נספח 15 לכתב התביעה).
במקרה דנן כונס הנכסים פועל בשליחות הנושה מטעמו מונה, ואינו פועל באובייקטיביות או בהגינות, אלא מקדם את עניינו של מרשו, באמצעות שימוש לא ראוי בסמכויות שניתנו לו ככונס נכסים ע"י רשם ההוצל"פ. נטען כי הכונס מנצל את הכוח שניתן לו במסגרת מינויו ככונס נכסים על מנת לעכב כספים המגיעים למבקשת עפ"י דין, וזאת על מנת לסייע למרשו – הנושה בתיק ההוצל"פ – ערן שרון.
במידה והתביעה תדחה, המבקשת תקבל את הכספים המעוכבים שנותרים בקופת בימ"ש. לטענת הכונס, הוראות סעיף 54 (ב) לחוק ההוצל"פ מסמיכות את הרשם לקבוע את סמכויות הכונס.
...
משצורף הנושה ערן כתובע נוסף, אני סבורה כי אין חשש שינוהל הליך שלם מיותר או שגוי.
אני סבורה כי בדין נמנע בימ"ש קמא מלהכריע בטענה זו, בשלב המקדמי של בקשה לסילוק על הסף.
לסיכום: לאור האמור לעיל, דין בקשת רשות הערעור להידחות.

בהליך רשות ערעור חדלות פירעון (רחד"פ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

ברם, כל זאת, בכל הנוגע לפסק דין זר שניתן בתביעה כנגד צד שלישי, שאינו צד להליך חידלות הפרעון המתנהל במדינה הזרה, לאמור הוא אינו החייב או הנושים, וכפי שהיו עובדות הילכת פינצ'וק. כאשר מדובר בתביעה שהוגשה על ידי בעלי תפקיד במסגרת ההליך הזר כנגד צד שלישי לחיובו בהעברת כספים שהוא חב לחייב, מדובר בהליך שהוא במהותו חצוני להליך חידלות הפרעון והוא אך נדון במסגרת ההליך, כפי שבדין הישראלי תביעה מעין זו יכולה להידון במסגרת "בקשה למתן הוראות". בעיניין זה נקבע בהילכת פינצ'וק כי בעל תפקיד זר אינו יכול לבקש סעד מכוח פסק חוץ אך ורק מכוח ההכרה בהליך חידלות הפרעון הזר.
על כן, אם ברצונו של בעל תפקיד זר לחייב צד שלישי לשלם כספים לקופת הכנוס, עליו לנהוג כפי שהיה נוהג כל בעל תפקיד ישראלי אחר, קרי, להגיש הליך מתאים נגד צד שלישי זה, או לחילופין אם ברצונו לאכוף את החיוב הכספי שהושת על צד שלישי זה מכוח ההליך הזר, עליו להגיש בקשה לאכיפה לפי חוק אכיפת פסקי חוץ.
אשר על כן, בדין קבע בית משפט קמא כי אין יסוד לטענת היחיד שלא היה מקום לממש את נכסיו בישראל ושיש להורות למנהל הנכסים שלא לפעול לחלוקת כספי המימוש, מבלי שפסקי הדין שיצרו את מצבת הנשייה של היחיד בהליך הזר באנגליה עברו הליך קליטה בישראל.
...
המועד להגשת ערעור על החלטות אלו עבר זה מכבר, ומטעם זה בלבד דין הערעור להידחות.
לאחר הגשת הבקשה, יבחן בית המשפט כי אכן מדובר בהליך זר (עיקרי או משני) וכי מגיש הבקשה הוא בעל תפקיד זר. אם מצא בית המשפט שתנאים אלו מתקיימים, יכיר בית המשפט בהליך הזר כהליך זר עיקרי או משני (סעיף 301).
ובפרט, מקום בו היחיד עצמו המשיך ליטול חלק בהליך והכיר בקיומו של ההליך גם לאחר פקיעת תוקפו של צו ההכרה, מבלי שהעלה טענה כלשהי בעניין זה. בשים לב לכל האמור, הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו