לפני בקשה למתן הוראות בנוגע לייצוג החייב בהליכי ערעור המתנהלים בבית הדין הארצי לעבודה, על פסק דינו של בית הדין האיזורי לעבודה בנצרת מיום 15.8.23 (להלן – "פסק הדין") אשר קיבל באופן חלקי ומצומצם תביעה על סך 375,011 ₪ שהגיש החייב כנגד שתי חברות שבהן הועסק החייב ובעלי מניות בחברות אלו (תיק מס' 7944-04-20), ופסק לזכות החייב סכום כולל של כ-60,000 ₪ (פחות מ-17% מסכום התביעה) וכן הוצאות בסך של 1,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך של 4,500 ₪.
לטענת הנאמנת אין בהסכם בכדי לשנות את הוראות הדין ובשים לב לכך שההסכם נחתם כבר בשנת 2015 עוד בטרם ניתן צו הכנוס, היה על ב"כ החייב להגיש תביעת חוב, ולחילופין היה על החייב לכסות את התחייבותו הכספית מנכסים שאינם מוקנים לקופת הפש"ר.
לתגובת צורף גם כתב העירעור הכולל טענות כנגד החייב לשהוי ניכר בין מועד סיום עבודתו של החייב בשנת 2009 בחברה הראשונה שנתבעה על ידו לבין מועד הגשת התביעה בשנת 2020 וכן טענות לפיהן החייב העלים מבית הדין האיזורי את עובדת היותו פושט רגל.
שנית, גם אם הייתי מקבל את טענתו העקרונית של בא כח החייב לפיה מאחר וכל טיפולו בעיניינו של החייב היה לאחר מתן צו הכנוס, לפיכך חוב שכר הטירחה שנוצר כלפיו לאור ההסכם איננו בגדר חוב בר תביעה, עדיין הייתי סבור כי משבחר בא כח החייב שלא לקבל את אישור בית המשפט לשכר הטירחה הקבוע בהסכם, בטרם החל בהכנת התביעה, אין הוא רשאי להציב את בית המשפט של פשיטת הרגל בפני עובדה מוגמרת הנוגעת לשכר טירחתו זאת בהתבסס על התחייבות שנטל על עצמו החייב בטרם החלו הליכי הפש"ר.
שלישית, בנסיבות העניין שבו סך כל הסכום שנפסק לזכות החייב עומד על 60,000 ₪ , אין כל הצדקה לאשר את דרישת בא כוחו על פי ההסכם שמשמעותה היא שכל כספי פסק הדין ישולמו לבא כח החייב, ולא תיצמח לנושי החייב כל תועלת מפסק הדין.
...
לפיכך אני סבור כי יש לאשר את דרישתו החלופית של בא כח החייב לאשר לו שכר טרחה ראוי מתוך סכום הכספים שייגבו על ידו בפועל בכפוף להבהרתו שלפיה באם הדבר לא יעלה בידו הוא לא יגיש בכל מקרה תביעה אישית כנגד החייב בגין שכר טרחתו.
לאור היקף התביעה כעולה מפסק הדין ולאור מכלול הנסיבות לעיל ובכלל זה הסכום הכולל שנפסק לזכות החייב ביחס לסכום התביעה אני מאשר לבא כח החייב שכר טרחה בשיעור כולל של 25% בתוספת מע"מ שישולם אך ורק מהסכום שייגבה על ידו בפועל על פי פסק הדין (לרבות בגין הוצאות או שכר טרחה שנפסקו לטובת החייב בפסק הדין או שיפסקו בהליכי הערעור), ובתוספת הוצאות גבייה ככל שיידרשו לצורך מימוש פסק הדין (כגון אגרות הוצל"פ, הוצאות עיקולים וכיוב'), ושכר טרחה מוגדל זה כולל בתוכו גם את שכר הטרחה המגיע לבא כח החייב בגין ייצוג החייב בהליכי הערעור.
כמו כן אני קובע כי למעט רכיב הפרשי כספים פנסיוניים שבגינו נפסק לזכות החייב בפסק הדין סך של 3,960 ₪ והמתייחס על פי מהותו לכספים מוגנים המוקנים לחייב, ולפיכך הוא יועבר לידי החייב כל יתר רכיבי פסק הדין יועברו לקופת הכינוס על ידי בא כח החייב, לאחר ניכוי שכר טרחתו והוצאותיו, בתוך 7 ימים ממועד קבלתם לידי בא כח החייב.