מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למשלוח הודעת צד ג' בשל עילת שיבוב ביטוחי

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

הנתבעת הגישה בקשה לצרוף נתבע או להגשת הודעה לצד ג' כנגד חברת שומרה.
בהחלטתי מיום 15.03.2022 התרתי משלוח הודעה כאמור.
ככל ותוכח ידיעה, תעמוד לנתבעת הזכות לסתור חזקה זו. בכתב ההגנה נטען על ידי צד ג', חברת הביטוח שומרה כי, דין ההודעה כנגדה להדחות על הסף, מאחר ולנהג אשר נהג ברכב המודיעה, אין כסוי בטוחי אצל הצד השלישי בשל העובדה כי בהתאם לנתוני הרשומה המוסדית אשר הופקה ממחשבי משרד הרשוי, מפורט כי רישיון הנהיגה אינו תקף ליום הארוע בשל התליית רישיון הנהיגה וזאת מיום 25.4.2016 עקב צבירת נקודות.
בראשית הדברים אומר כי, מצאתי לדחות את טענת הנתבעת ולפיה התובעת לא הציגה בסיס חוקי לחיובה בתביעה זו. סעיף 19 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] קובע כי כאשר נפטר אדם, כל עילות תביעה בשל עוולה שהיו עומדות לנפטר או נגדו, יוסיפו לעמוד בעינן, לטובת עיזבונו או נגד עיזבונו.
אומר בזהירות, כי העובדה שהמבטחת התעכבה בהגשת תביעת השבוב, ועתה היא מבקשת את מלוא סכום נזקיה בהתאם לחוות דעת שהוצאה מטעמה ומבלי שניתנה לנתבעת האפשרות לסתור את חוות הדעת והנזק הנטען, גורמת לתחושת חוסר נוחות וחוסר הוגנות אך מאחר ושוכנעתי בהתרחשות התאונה ומצאתי כי הנזקים הנטענים תואמים לנסיבות היתרחשות התאונה, מצאתי לקבל את התביעה.
...
התובעים טענו כי אין הם יודעים את הסיבות הממשיות אשר גרמו לאירוע התאונה, וכי נסיבות התאונה מתיישבות יותר עם המסקנה שהמנוח לא נקט באמצעי הזהירות הסבירים מאשר עם המסקנה ההפוכה.
הנתבעת טענה בכתב ההגנה, כי דין התביעה להידחות על הסף, מאחר והוגשה כשש שנים ממועד התרחשות התאונה, על אף כמה וכמה עת העובדות נשוא התביעה והרלוונטיות להכרעה בה, היו רק בידיעת, בעל הנתבעת, המנוח ישראל לבנטר אשר נפטר במהלך שנת 2017.
אומר בזהירות, כי העובדה שהמבטחת התעכבה בהגשת תביעת השיבוב, ועתה היא מבקשת את מלוא סכום נזקיה בהתאם לחוות דעת שהוצאה מטעמה ומבלי שניתנה לנתבעת האפשרות לסתור את חוות הדעת והנזק הנטען, גורמת לתחושת חוסר נוחות וחוסר הוגנות אך מאחר ושוכנעתי בהתרחשות התאונה ומצאתי כי הנזקים הנטענים תואמים לנסיבות התרחשות התאונה, מצאתי לקבל את התביעה.
בשל כל האמור לעיל, לא הצלחתי להשתכנע באופן וודאי המאפשר לי לקבוע כי המנוח ידע בפועל כי בעת התאונה היה רישיונו שלא בתוקף.
סוף דבר התביעה מתקבלת במלואה, וההודעה לצד ג' מתקבלת אף היא, באופן בו צד ג' תישא בסכום התביעה בסך 25,669 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

מדובר בהליך בו הוגשה ביום 3.12.2020 תביעת שבוב על ידי המוסד לביטוח לאומי כנגד המבקשת דכאן לפי סעיף 328 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995, בגין גמלאות ששולמו לנפגע, מחמוד ג'ודי (להלן: "הנפגע") בעקבות ניזקי גוף שנגרמו לו בשל תאונת עבודה שארעה ביום 25.7.2016 (להלן: "התאונה"), אשר היתנהל מלכתחילה בבית משפט מחוזי בחיפה בפני כב' השופטת אילת דגן (להלן: "תביעת השבוב").
לאחר האיחוד הגישה המבקשת בקשה 19 למתן ארכה למשלוח הודעת צד ג' גם בתביעת השבוב עד מועד הגשתה בפועל, ויחד עמה הוגשה הבקשה דנן לפטור אותה "מתשלום אגרה כפולה" בגין ההודעה לצדדים שלישיים.
זאת מכיוון שמדובר בפועל בהודעות לצדדים שלישיים בעילות דומות או זהות, כאשר רק החלטת האיחוד שניתנה ביוזמת בית המשפט ובטרם הייתה המבקשת צד לתביעת השבוב, חייבה אותה להגיש מטעמי זהירות בקשה להגשת הודעה לצד ג', גם בתביעת השבוב.
...
" ובהמשך – "מעבר למימון עבודת המערכת המשפטית, מטרת האגרה הנגבית היא לידע את הצד הפונה לבית המשפט כי להתדיינות יש מחיר. זאת כדי לגרום להפעלת שיקול דעת בטרם פניה לבית משפט. יודגש כי המחיר שמשלם הציבור עבור התדיינות של פרט זה או אחר אינו רק מחיר כלכלי של עלות המערכת, אלא גם מחיר חברתי. המשאב השיפוטי, הן במספר שופטים וימי שיפוט, הן בעבודת מערך התמיכה בשופט והן בקיומם של אולמות משפט, מוגבל. כאשר המשאבים מוגבלים - דיון בעניינו של האחד בא על חשבון דיון בעניינו של האחר(אין צורך לומר כי גם המשאבים שהוקצו להכרעה בתביעות אלו בא על חשבון רבים אחרים שנזקקו לעזרתו של בית המשפט). לכן מפעילה מערכת המשפט תמריץ כלכלי, בדמות האגרה, שמטרתו, בין היתר, להבהיר לכל הפונה לבית המשפט כי להליך יש עלות וכי עליו לשקול את פנייתו, על כל ההשלכות הצפויות." אני סבורה שבנתונים של המקרה הנדון, אין המדובר בעתירה לקבלת פטור מאגרה.
אני סבורה כי מאחר ושתי ההודעות לצדדים שלישיים זהות במהותן (שכן בשני ההליכים המבקשת הינה נתבעת המעלה טענות כשולחת הודעה לצדדים שלישיים כנגד נתבעות אחרות), יש לראות בהודעות שהגישה המבקשת כהודעה לצדדים שלישיים יחידה – מבחינה מהותית, אשר הוגשה בהליך המאוחד.
משכך, דין הבקשה להתקבל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

טיעוני הצדדים לטענת המבקשים, לנוכח פסק הדין החלקי שניתן ע"י בית המשפט ואשר קבע שעל הנתבעת להעניק כסוי בטוחי לתובע, הרי שממילא בגין כל סכום בו תישא הנתבעת ביחס לתובע עקב התאונה עומדת לנתבעת עילת שבוב מכוח חוק חוזה הביטוח ומכוח הפוליסה אשר מכוחה הוגשה התביעה.
התובענה שבכותרת הוגשה כבר ב- 2017, ובהתאם לתקנה 220 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד - 1984: "ההודעה לצד שלישי תוגש בידי בעל דין בתוך הזמן שנקבע להגשת כתב הגנה אם לא קבע בית המשפט או הרשם מועד אחר במקרה האמור בתקנה 216..." כך או כך אין חולק כי המועד להגשת הודעת צד ג חלף זה מכבר ולפיכך מוגשת בקשה זו. הראציונאל העומד מאחורי משלוח הודעות לצד שלישי מתואר ע"י כבוד הנשיא בדימוס, שמגר המנוח, בבר"ע 457/88 Ohio Medical Products נ' קופ"ח של ההסתדרות הכללית, כלהלן: "מטרתה העיקרית היא בכל מקרה אחת, והיא כי ההיתדיינות על כל הסתעפויותיהן בשל אותה או בשל עילות הצומחות ממערכת עובדות אחת יתקיימו, ככל האפשר, בצוותא חדא." על המבקש להגיש הודעת צד שלישי, לעשות זאת בתוך המועד אשר נקבע להגשת כתב הגנה.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשה הגעתי להכרעה כי דינה להתקבל בחלקה וכי אני מתירה משלוח הודעת צד ג' לנתבעים 2 ו-3, לצד זאת הגעתי להכרעה כי אין לאפשר משלוח הודעת צד ג' למדינת ישראל בגין ההוצאות שהוטלו על הנתבעת מס' 1/המבקשת במסגרת פסק הדין החלקי.
לפיכך, אני מקבלת את עיקר הבקשה ומאריכה את המועד להגשת ההודעה לצד ג' כנגד הנתבעים 2 ו-3 כמבוקש אך דוחה את הבקשה בעניין משלוח הודעת צד ג למדינה, ובמידת הצורך תתכבד המבקשת ותגיש כנגד מדינת ישראל תביעה עצמאית ככל שתמצא לנכון.
סוף דבר הנני מתירה משלוח הודעת צד ג' כנגד הנתבעים 2 ו- 3 ודוחה את הבקשה בעניין משלוח הודעת צד ג' למדינה.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2022 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בהמשך כתב התביעה מציין המערער כי מכבי התרשלה ועל כן למוסד קיימת זכות שבוב מהמעסיק.
בית הדין האיזורי נענה לבקשת המוסד להתיר משלוח הודעת צד ג' נגד המעסיק ובמסגרתה טען כי ככל שתתקבל תביעת המערער ולפיה שכרו היה 29,277 ₪ לחודש לתקופה שמיום ינואר 2003 ועד מרץ 2003 הרי שזכאי המוסד להפרע מהמעסיק מכוח הוראת סעיף 369 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] תשנ"ה-1995 (להלן – החוק).
חברי סגן הנשיאה איטח, דן בשאלה: האם בכל עת שנקבעת למבוטח החמרת מצב, מכוח תקנות 36 ו- 37 לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז-1956 (להלן – תקנות קביעת דרגת הנכות), נוצרת "עילת תביעה" חדשה שמצדיקה לידון מחדש (DE NOVO) בכלל המשתנים הרלוואנטיים לזכאות, ובכללם בסיס השכר?, ותשובתו: "במקרה של החמרה ההכנסה שתשמש בסיס לחישוב הגימלאות היא ההכנסה שהייתה למבוטח ערב התאונה, לרבות אם לא שולמו לו בפועל דמי פגיעה, מענק או קצבה... קבלת עמדת המערער עלולה להוביל למצב שבו כלל רכיבי התביעה עשויים להיבחן מחדש, ולא רק רכיב שכר הבסיס. למשל, רכיב הקשר הסיבתי או היות התאונה תאונת עבודה. זו תוצאה שאינה אפשרית ומנוגדת למבנה החוק לפיו בעת בדיקה מחדש (טענה מצד מבוטח להחמרת מצב - תקנה 36 לתקנות קביעת דרגת הנכות; או בקשה של המוסד לבדיקה מחדש - תקנה 37 לתקנות קביעת דרגת הנכות) כל שנבדק הוא שיעור הנכות. לא בכדי, בעת טענה להחמרת מצב (או לבדיקה מחדש) לא עובר עניינו של המבוטח דרך פקיד התביעות לבדיקת מכלול תנאי הזכאות, אלא לצורך בדיקת העמידה בתנאים המוקדמים לבדיקה מחדש". ומכאן מסקנתו כי:"...שעה ששכר הבסיס הוא זה שהיה למבוטח ערב התאונה, יש טעם בכך שקביעתו תעשה בסמוך לפגיעה ובאופן חד פעמי". שתי הערות – הגם שמר נטף היה עצמאי הרי שלעניין חישוב ההכנסה בעת החמרת מצב חלים אותם עקרונות גם על עובדים שכירים.
...
יחד עם זאת, בנסיבות הקונקרטיות של המקרה הנדון, נוכח השיהוי הממושך בהגשת התביעה; נוכח העובדה שההתדיינות אינה מוגבלת להתדיינות בין המערער לבין המוסד אלא מעורב בה גם צד שלישי – מכבי, שזכויותיו עלולות להיפגע; ונוכח הנזק הראייתי שנגרם הן למוסד והן למכבי כתוצאה מהשיהוי הממושך – מקובל עליי שדין הערעור להידחות.
סוף דבר – אני מצטרפת לתוצאה שלפיה בנסיבות המקרה הנדון דין הערעור להידחות.
נציג ציבור (עובדים) מר ירון לוינזון אני מצטרף לפסק דינו של השופט מיכאל שפיצר, ומסכים כי דין הערעור להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

כעולה מהילכת אדמה מכתשים, אין מחלוקת כי כאשר עומדת לנתבע עילת תביעה עצמאית כנגד המבוטח, ניתן לשלוח לו הודעת צד ג', אלא שמסקנתו של בית המשפט העליון בנסיבותיו של אותו העניין הייתה כי לא עמדו לנתבע שם עילות תביעה עצמאית כנגד צד ג'.
על פי ההלכה, בתביעת שבוב של מבטחת ששילמה למבוטח והיא מבקשת לחזור אל נתבעת שנטען כלפיה כי היא אחראית לנזק, אין מקום להגשת הודעה לצד שלישי של הנתבעת כנגד המבוטחת באותן הטענות העומדות לה כלפי המבטחת.
כמו כן, יש להביא בחשבון כי במקרה דנן התרת משלוח ההודעה למבוטחת תאריך ותסרבל את ההליך שלא לצורך, בהיתחשב בכך שאין מניעה כי כלל טענותיה של הנתבעת, כפי שנטענו בהודעה לצד השלישי, ייטענו במסגרת כתב הגנתה.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, מצאתי כי יש לקבל את הבקשה ולמחוק את ההודעה לצד שלישי כנגד המבוטחת.
בסופו של דבר נקבע כי למזיקה הנתבעת, אין עילות תביעה עצמאיות נגד המבוטחת.
לנוכח כל האמור, ההודעה שהגישה הנתבעת נגד המבוטחת (צד ג' 2) נמחקת על הסף.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו