מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למעצר עד תום ההליכים בגין תקיפה, איומים והעלבת עובד ציבור

בהליך מעצר ימים (מ"י) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

מהלך הדיון נגד הנאשם הוגש כתב אישום ביום 4.4.2019 בד בבד עם בקשה למעצר עד תום ההליכים נגדו.
מדיניות הענישה הנוהגת – ברע"פ 4265/15 דדון נ' מ"י (מיום 22.6.2015) הורשע אדם בתקיפה סתם ובאיומים בנסיבות של איום ברצח על אדם בפאב ותקיפתו.
כשנעצר עלב בשוטרים והתנהג באופן פרוע.
גזירת הדין לפיכך, אני מחליט לגזור על הנאשם את העונשים הבאים: 6 חודשי מאסר, שלא ירוצו אלא אם יעבור הנאשם כל עבירת אלימות לרבות איומים וכן עבירה של היזק במזיד לרכב, בתוך שנתיים מהיום; חודשיים מאסר שלא ירוצה אלא אם יעבור הנאשם כל עבירה של היזק בזדון, בתוך שנתיים מהיום; 300 שעות שירות לתועלת הציבור (של"ץ), אשר ירוצו לא לפני 25.7.2021 ב"מוזאון הטבע" על-פי התוכנית שהגיש שירות המבחן ובפיקוחו.
...
מאידך, הסניגורית ביקשה להיעתר להמלצת שירות המבחן וכן ביקשה לבטל את מהרשעתו.
לכן הבקשה לביטול הרשעה נדחית.
גזירת הדין לפיכך, אני מחליט לגזור על הנאשם את העונשים הבאים: 6 חודשי מאסר, שלא ירוצו אלא אם יעבור הנאשם כל עבירת אלימות לרבות איומים וכן עבירה של היזק במזיד לרכב, בתוך שנתיים מהיום; חודשיים מאסר שלא ירוצה אלא אם יעבור הנאשם כל עבירה של היזק בזדון, בתוך שנתיים מהיום; 300 שעות שירות לתועלת הציבור (של"ץ), אשר ירוצו לא לפני 25.7.2021 ב"מוזיאון הטבע" על-פי התוכנית שהגיש שירות המבחן ובפיקוחו.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

."איפה שהילדים שלך ילכו אני ארצח אותם ישבתי על אונס אני משוגע ופסיכופת אני שם זין על השוטרים". לאחר הגשת האישום נעצר הנאשם עד לתום ההליכים.
עניינן של אלה בצבר רב של עבירות מין שונות, לרבות כלפי קטינה והפרת צו פקוח; אלימות- לרבות פציעה ולרבות כלפי שוטר; איומים; החזקת סכין; העלבת עובד ציבור; עבירות רכוש שונות ולרבות התפרצויות; הדחה למניעת עדות, הטרדת עד, השמדת ראיות ועוד.
כך למשל- ברע"פ 3364/14 מנצור נ' מדינת ישראל (מיום 9.6.14), אושרו עונשי מאסר בני 9 ו- 6 חודשים בפועל, בנסיבות בהן הנאשמים בעלי עבר פלילי, איימו על מורה כי יבוצע ירי וייזרק רימון לעבר ביתו; ברע"פ 4209/11 שטרית נ' מדינת ישראל (מיום 5.6.11), אושר עונש מאסר בן 9 חודשים, בנסיבות בהן הנאשם, בעל עבר פלילי, הורשע בעבירות איומים והעלבת עובד ציבור כלפי ראש עיר ושוטר; ברע"פ 9057/12 מצרי נ' מדינת ישראל (מיום 4.3.13) אושר עונש מאסר ממשי בן 4 חודשים, בעיניינו של נאשם בעל עבר פלילי, אשר הודה במסגרת הסדר בהשמעת איומים כלפי שוטרים; ברע"פ 10038/08 בביזייב נ' מדינת ישראל (מיום 30.11.08) אושר עונש מאסר ממשי בן 4 חודשים, בעיניינו של נאשם שהורשע על פי הודאתו באיומים כלפי שוטר, בשתי הזדמנויות שונות; ברע"פ 1825/11 פינקו נ' מדינת ישראל (מיום 9.3.11) אושר עונש מאסר בן 7 חודשים, בעיניינו של נאשם שהורשע על פי הודאתו בשלשה מקרים בהם איים על שופטים; ברע"פ 1293/08 קורניק נ' מדינת ישראל (מיום 25.6.08) נדחתה בקשת רשות ערעור של הנאשם.
כך למשל - ברע"פ 8062/12 ברזק נ' מדינת ישראל (מיום 9.2.14) אושר עונש מאסר בן 3 חודשים, לריצוי בעבודות שירות, בעיניינו של מי שהורשע לאחר שמיעת ראיות באיומים והעלבת עובד ציבור, אך זוכה מתקיפת שוטר; בע"פ 32320-09-12 (מחוזי מרכז) אספורמס נ' מדינת ישראל (מיום 25.12.12) היתקבל ערעור המערער בהסכמת המשיבה.
...
כך למשל- בעפ"ג 52083-12-10 (מחוזי מרכז) קפש נ' מדינת ישראל (מיום 2.2.11), נדחה ערעורו של הנאשם על גזר דינו של בית משפט השלום.
ערכאת הערעור קבעה בין היתר כי לאור העדר עבר פלילי ובשים לב לכך כי המשיב היה נתון במעצר משך חודש ומחצה, יש לקבל את הערעור חלקית.
אשר על כן אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בפועל בן 5 חודשים.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2021 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

כנגד המשיב הוגשה בקשה למעצר עד תום ההליכים, על פי סעיף 21 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה-מעצרים), התשנ"ו 1966, וזאת במקביל להגשת כתב אישום המייחס לו עבירות של: נהיגה בזמן פסילה; חציית קו הפרדה רצוף או נהיגה משמאלו; רישיון נהיגה שפקע מעל שנתיים; נהיגה ברכב ללא ביטוח.
ההלכות שנפסקו בבית המשפט העליון, מציינות כי בעבירות תעבורה החריג הוא מעצר מאחורי סורג ובריח, מתוך בש"פ 2227/08 טראד גריפאת נ. מדינת ישראל; " הלכה היא כי אין להורות על מעצר עד תום ההליכים בגין עבירות תעבורה, אלא במקרים חריגים בלבד [ראו למשל: בש"פ 7352/04 מדינת ישראל נ' אבו כואדי (לא פורסם, 9.8.04)]. יש להורות על מעצר כאמור רק במקרים בהם קיים חשש אמיתי שאף חלופת מעצר לא תהווה מענה להגנת הציבור מפני מסוכנות הנאשם. " כמו כן ראה בש"פ 10118/04 נזמי ג'באלי נגד מדינת ישראל.
קודם לכן בשת 2012 מאסר בפועל לתקופה של 4 חודשים, שם בגין ניסיון תקיפת שוטר, איומים והעלבת עובד ציבור.
...
לכן, בשים לב להלכות בית המשפט העליון בעניין מעצר בתיקי תעבורה במקרים חריגים, במקרה ספציפי זה, ולמרות עברו התעבורתי המכביד של המשיב, אני סבור כי ניתן להסתפק במעצר בפקא"ל. הפיקוח האלקטרוני בצירוף עם המפקחים שעשו רושם חיובי על בית המשפט ועל שירות המבחן, יכולים שניהם יחדיו לתת מענה במקרה זה ולאיין את המסוכנות שלא בדרך של מעצר מאחורי סורג ובריח.
באיזון שבין מסוכנות המשיב לבין חוזקת מערך הפיקוח האנושי והאלקטרוני – אני סבור שהכף נוטה למעצר בפקא"ל. לאור זאת, אני מורה על מעצרו של המשיב בפיקוח אלקטרוני בתנאים הבאים: המשיב ישהה במעצר בפיקוח אלקטרוני בכתובת: רחוב הנשיא ויצמן בית 198 דירה 6 אור עקיבא, בפיקוח אחד או יותר מהמפקחים הבאים: פרטי הערבים: מר אסקוב סבגול ת.ז. 309278125 הגברת אברמוב ליאורה ת.ז. 315203802 מר גלילוב רינת ת.ז. 309278059 מר איסקוב טימור ת.ז. 309278380 נאסר על המשיב לצאת, בכל שעה משעות היממה מתחומי הדירה הנ"ל, וזאת עד תום ההליכים נגדו אלא לדיונים משפטיים או באישור בית המשפט.
אני מעכב את ביצוע ההחלטה למשך 48 שעות עד ליום 2.6.21 בשעה 12:00 וזאת על מנת שהמשיבה תוכל להגיש ערר על החלטתי זו. זכות ערר כחוק.

בהליך ערר מ"ת (עמ"ת) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

עם הגשת כתב האישום הוגשה בקשה למעצרו של העורר עד לתום ההליכים המשפטיים, במסגרתה נטען כי קיימות ראיות לכאורה, וכי העורר ביצע את העבירות המיוחסות לו, בין היתר הודעות המתלוננות, הודעות המאבטח במשרד הרווחה, הודעת הגב' ענת ויסמן המשמשת בתפקיד ס. מנהלת משרד הרווחה, דיסק מצלמות האבטחה, דוחות פעולה ומזכרים של השוטרים.
למען ההמחשה, בלבד אפנה לדברים שכתב בית משפט קמא במסגרת הערכת אותן ראיות ובמילים אלה: "... חומר החקירה בעל פוטנציאל הרשעה כנדרש לקיומן של ראיות לכאורה לביסוס עבירת איומים, היתנהגות פסולה במקום צבורי והעלבת עובד ציבור בנסיבות השונות במעט מהתאור העובדתי שבכתב האישום ובנסיבות נוספות אשר משליכות על אומדן הסיכון והמסוכנות הנשקפים מהמשיב...". "באשר לעבירת היתעללות בבעלי חיים, למרות עדויות של המאבטח... כלל הראיות שבתיק החקירה מעוררות קושי ממשי ומקטינות את פוטנציאל הוכחתה אל מתחת לסכוי סביר.
בסוף ההחלטה מיום 20/3/23 ציין בית משפט קמא את רשומו הפלילי של העורר הכולל שלוש הרשעות קודמות בגין ביצוע עבירות אלימות מילולית ופיזית בין השנים 2017-2020 וריצוי 8 חודשי מאסר בפועל בשנת 2017 על רקע ביצוע עבירות תקיפת שוטר, שימוש בכוח ובאיומים למנוע מעצר וכן הסיכון להישנות עבירות בהנתן עברו הפלילי ובהיות העורר עושה שימוש בחומרים משני תודעה, קבע בית משפט קמא כי מסוכנותו של העורר על בסיס היתנהגותו בארוע אינה בעצימות גבוהה, אם כי הכרעתו ניתנת לאחר קרות הארוע שיש בו כשלעצמו כדי לתרום למידת הסיכון והמסוכנות הנשקפים מהעורר.
...
לא שוכנעתי כי המקרה שלפנינו מצדיק את התערבות ערכאת הערעור, וטעם רב מצאתי בהזמנת התסקיר, זאת בשים לב לנסיבותיו המיוחדות של המקרה לרבות מצבו של העורר מהלך ביצוע העבירות מושא כתב האישום.
אין בידי לקבל את טענות העורר לפיהן קיימת אי התאמה בין עוצמת הראיות לבין התוצאה אליה הגיע בית משפט קמא ובה דחה את החלופה שהוצעה, כשם שאין בידי לקבל את טענת העורר לפיה בכל הנוגע לעבירת האיומים "האמירות של העורר כאילו הוא הולך לשרוף את המקום נאמרו מהפה אל החוץ וכי נוכח מצבו התודעתי של העורר באירוע, לא ניתן לקבוע כי התקיים אצלו היסוד הנפשי הנדרש לשם הרשעתו בעבירת האיומים". כידוע, בשלב זה של בחינת הראיות לכאורה, לא ניתן לייחס לטענות של העדר יסוד נפשי והגנת שכרות משקל ראייתי של ממש, ומקומן של טענות אלה בגדרי ההליך העיקרי.
יתר על כן, העורר אינו חולק על המסקנה לפיה ניתן לשחררו בתנאים מגבילים, לחלופה שתאיין את מסוכנותו, ואף מציע לעבות את החלופה באיזוק אלקטרוני.
אשר על כן אני מורה על דחיית הערר.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

מכאן – גזר דין זה. ראיות לעונש התביעה הגישה, לענין העונש, ראיות כדלקמן: גיליון רישום פלילי של הנאשם (ת/1) – לחובת הנאשם, הרשעות, אשר חלקן חוזרות ונישנות, בעבירות של נהיגה פוחזת של רכב; פריצה לרכב בכוונה לגנוב; גניבה מרכב; מבצע עבירה; החזקת סם לצריכה עצמית; ביצוע עבודות ללא היתר; החזקת אגרופן או סכין שלא כדין; הפרעה לשוטר במילוי תפקידו; איומים; העלבת עובד ציבור; תקיפת שוטר בעת מילוי תפקידו; ניסיון לתקיפת שוטר; גניבת רכב; התפרצות למקום מגורים לבצע עבירה; פריצה לבניין שאינו דירה ובצוע גניבה; החזקת מכשירי פריצה; שבל"ר ונטישה באותו מקום; הפרת הוראה חוקית; חבלה חמורה; פריצה לרכב; מסחר ברכב או חלקי רכב גנובים; אי מניעת פשע; תמונות חבלה של המתלוננת (ת/2); תעודה רפואית של המתלוננת (ת/3).
ההגנה ביקשה לקחת בחשבון, כי הנאשם עצור עד תום ההליכים מזה כ-8 חודשים, במהלכם לא היה לו קשר עם אישתו (המתלוננת) והוא לא ראה את ילדיו.
...
במקרה דנן, מדובר בשני אישומים שבכתב האישום המתוקן דומים במהותם; מדובר בשני אירועי אלימות בהם תקף הנאשם את רעייתו; בפרק זמן קצר יחסית; ולכן, מוצא בית המשפט, כי יש מקום להיעתר לעמדת ההגנה, ולקבוע מתחם אחד בגין שני האירועים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו