לפניי בקשה לצוו מניעה זמני שיורה למשיב ("הבנק") להמנע באופן זמני מלחסום את חשבון הבנק של המבקשת ("העמותה") המתנהל אצלו עד להכרעה בתובענה שהוגשה בד בבד עם הבקשה.
לאחר הגשת התצהירים הבנק יקבל החלטה חדשה, וככל שסגירת החשבון תיוותר בעינה, תוגש בקשה מתוקנת לסעד זמני.
במידת הזהירות הנדרשת, נראה לי שהסכוי שקיבלת טענת הגנה זו של הבנק נחזה להיות נמוך בשלב זה. לכאורה טענה של אובדן אמון בהקשר זה צריכה להישען על הסתרה מכוונת של עובדות בניסיון לעקוף את המיגבלות שהבנק מטיל, או על מערך נסיבות חמור במיוחד (השוו לעניין עמותת 48, שנסיבותיה חמורות בהרבה בעניינינו, בפיסקה 35 סיפה; ולעניין דגן, שם הלקוח פעל בכוונת מכוון כדי לרמות את הבנק וביצע פעולות שנועדו לעקוף את המיגבלה שהוטלה על פעולות בחשבון.
אכן, ברע"א 6685/17 הר של הצלחה וברכה בע"מ נ' בנק הפועלים בע"מ, פסקה 20 (10.9.2017) נקבע כי "אם אכן, כטענת המבקשת, כל פעילותה חוקית לחלוטין וללא רְבַב, היא לא תתקשה במציאת בנק אחר אשר יקבלה למעגל לקוחותיו. מנגד, אין מקום למנוע מן הבנק לפעול בהתאם להנחיות המוטלות עליו לצורך המאבק למניעת פעילות של הלבנת הון, אשר נועדו בראש ובראשונה להגנה על האנטרס הצבורי שבהגבלת פעילות החשודה בהפרת הוראות החוק". אלא שמקובל עלי שכל עוד הבנק דנא עומד על החלטתו לחסום את פעילות העמותה ובית המשפט לא קבע אחרת, פתיחת חשבון בבנק אחר אינה מהלך פשוט, וסביר להניח שיתקל בתשובה שלילית כל עוד ההיתדיינות מיתנהלת ועל רקע אופי הטענות המועלות כלפי העמותה, לרבות קשר עם גורמים התומכים בטרור (טענות שכאמור מצאתי שמשקלן הראייתי הלכאורי מועט).
...
שיקולים נוספים שנזכרים לא אחת בפסיקה הם זהות בין הסעד הזמני לסעד הסופי, שיקול המטה את הכף שלא להיעתר למבוקש; וכשעסקינן בצו עשה זמני, המבקש לשנות את המצב הקיים, להבדיל מצו מניעה זמני המבקש לשמר אותו.
סוף דבר
מכל המקובץ לעיל, הבקשה מתקבלת בחלקה.
מאחר שבסופו של דבר הבקשה התקבלה בחלקה בלבד, אך לא ביחס לסעד שולי, יישא הבנק בשכר טרחת בא כוח העמותה בסך של 15,000 ש"ח.
זכות לבקש רשות ערעור מבית המשפט המחוזי תוך 60 יום ממועד המצאת ההחלטה.