מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למניעת הגשת מסמכים שנמצאו באיחור כראייה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

ואכן, בפסיקה נקבעו מספר מבחנים אותם יש להביא בחשבון בבחינת השאלה אם להתיר הגשת ראיה מסוימת באיחור, אם לאו.
המבחנים להוספת ראיה בשלב מאוחר של ההליך מבטאים את האיזון הראוי בין החתירה לאמת והרצון לעשיית צדק לבין השמירה על המסגרת הדיונית ומניעת הגשת בקשות שאינן מבוססות דיין מתוך תקווה של מגישיהן כי יוכלו לבססן בדרך של "טלאי על טלאי". "
במקרה שבכוונת צד להיתנגד להגשת מיסמך כלשהוא שהגיש הצד שכנגד, יגיש בקשה מתאימה תוך 20 יום מקבלת התצהיר / המסמך או עד 10 ימים לפני מועד הדיון, לפי המוקדם, שאם לא כן יחשב כמי שהסכים להגשתו (הגם ששמורה לו הזכות לא להסכים לתוכנו או למשקלו הראייתי) ולא תוכל לעלות טענה לעניין קבילותו.
...
על האמור לעיל יש להוסיף את דבריה הנכוחים של כב' השופטת דפנה ברק-ארז בדנ"א 1099/13 מדינת ישראל נ' גארד סוילם גארד אבן פריח ז"ל (12.4.2015, פסקה 2 לחוות דעתה), שם אמנם ביחס לסמכויות אחרות של ערכאות בדרגות אחרות, אך כפי שציינה בדבריה אין הדברים נוגעים רק לשאלה הפרטנית בה עסקה – "מנקודת מבטי, הסוגיה שהוצגה להכרעתנו במסגרת העתירה דנן היא היקף סמכותם של בתי המשפט לדון במתכונת של גררא בעניינים שהסמכות הייחודית לדון בהם מסורה לבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק. שאלה זו אינה מוגבלת רק להקשר שבפנינו, שעניינו הדיון בשאלת חוקיותה של הפקעה במסגרת הליכי הסדר. אני סבורה כי אין מקום לקבוע מראש סייגים להפעלתה של סמכות זו על-ידי בית משפט, ככל שההכרעה בעניין שבגררא דרושה להכרעה בעניין המובא בפניו. כך בכלל, וכך גם בענייננו. בהתאם לגישה הפרשנית הנוהגת ביחס לסעיף 76, כל אימת שמתעוררת בפני בית משפט שאלה הדרושה לצורך הכרעה בעניין שבו הוא מוסמך לדון, לא זו בלבד שהוא "רשאי" להכריע בה, אלא שהוא חייב לעשות כן .
" דומני כי לאור האמור לעיל לא נותר עוד מקום לשאלה ומאחר שהסעד של סילוק יד מנכס מצוי בסמכות בית משפט זה הרי שאם הוטל עליו להכריע בגררא גם בשאלת זכויות הצדדים בנכס אין מנוס בידו מהכרעה גם בשאלה זו. במצב דברים כזה, אם במהלך ההתדיינות בין הצדדים לפני נקבעו על ידי בית המשפט המחוזי קביעות המשליכות על זכויות הצדדים שלפני וכפועל יוצא מכך על זכות החזקה בחנות ממנה נגזרת התוצאה ביחס לסעד סילוק היד, קביעות שלא היו קיימות בעת הגשת כתב התביעה ובהמשך אף נקבעו מסמרות על ידי בית המשפט העליון בחלק מן העניינים ובה בעת הותרו פתוחות – ובמתכוון, גם אם תוך ביקורת על בעלי הדין – שאלות רלוונטיות אחרות, הרי שאין מקום שלפני בית משפט זה הדן בתובענה לסילוק יד לא יעמדו הטענות הרלוונטיות והמלאות הנדרשות לשם ההכרעה העומדת לפתחו.
אני דוחה את בקשת הנתבעים להתיר להם לתקן את תצהיר העדות הראשית מטעמם כפי שבקשו, אולם לאחר קבלת תצהיר התובע ביחס לתביעת סילוק היד המתוקנת יוכלו להגיש תצהיר עדות ראשית משלים אך ורק ביחס לתביעה זו עד יום 1.3.21.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בטיעוני ב"כ התובע, והתובע עצמו, לא מצאתי כל טענה המלמדת מהי הסיבה שבגינה נימנע מהתובע להגיש את הראיות במועד וכל שנשמע הוא, כי חילופי עורכי הדין הובילו לשינוי ההתנהלות של התובע באופן שעורך דין אחד סבר שיש להגיש מסמכים, ועורך דין אחר ככל הנראה סבר שלא היה צורך בהגשת המסמכים, אולם בפועל, לא הייתה כל מניעה להגיש את המסמכים.
סיכומו של דבר, לאחר שניתנה לנתבעים זכות הטיעון בבקשתו של התובע, ולאחר ששמעתי את טענות הצדדים לעניין הגשת המסמכים, אני סבורה כי התובע לא גילה טעם המצדיק איחור כה משמעותי בהגשת ראיותיו, וכי אין מקום לאפשר לו בשלב זה כחמש שנים לאחר הגשת התביעה ולאחר שנקבעו מספר ישיבות הוכחות, להגיש ראיות חדשות שלא צורפו לתצהיר העדות הראשית, ועל כן, אני מקבלת את עמדת הנתבעים ודוחה את הבקשה לצרוף תיק המוצגים.
...
במקרה דנן, לאחר שמיעת ב"כ הצדדים הגיע בית משפט קמא למסקנה כי המסמכים לא "הושמטו" מהתצהיר בשל טעות אלא כי כך חשב עורך דינו הקודם של המבקש שכדאי לעשות – החלטה אסטרטגית ולא טעות בשגגה.
ברור שבשל בקשת המבקש לצירוף מסמכים לא ניתן יהיה להחיל עליו את הסנקציה שנקבעה בתקנות החדשות באשר לאי צירוף מסמך מזיק ,אך השתלשלות העניינים מובילה למסקנה ולפיה אין הצדקה להתערבות בשיקול דעת הערכאה הדיונית (יובהר למען הסר ספק כי התביעה הוגשה לפני שנים וזמן רב לפני כניסת התקנות החדשות לתוקפן).
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, ניתנת רשות ערעור והערעור נדחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

על אף העובדה שבקשה זו נדחתה כבר ביום הגשתה מהטעם שאינה עולה בקנה אחד עם הקביעות ברע"א 6155/14 רשות שדות התעופה נ' דר איירפורט יזמות בע"מ, מיום 22.10.14, טוען התובע כי סבר "כי מרגע שבקשתו לדחיית עיון בראיות נדחתה, ראיה זו נסרקה באופן אוטומאטי לתיק בית המשפט כחלק ממקבץ ראיות התובע". לטעמו מדובר בראיה חשובה ביותר, ויש לאפשר את הגשתה באיחור אף אם הדבר יביא לצורך בהגשת ראיות נוספות מטעם הנתבעים.
עיקר הטענות בבקשה ובכתב התביעה סבב את זכויותיו "המפוקפקות" של הנתבע 1 במקרקעין (סעיף 2 לכתב התביעה), את הטענה כי הנתבע 2 התרשל כאשר רשם את העברת הזכויות בלי לבחון את מיסמכי העסקה, ואת הטענה כי העברת המקרקעין לנתבעת 3 היא "תרגיל עוקץ" (סעיף 18 לבקשה לצוו מניעה).
הראיה שמבקש התובע להגיש, ושלא היתה כל מניעה להגישה עם יתר ראיותיו או בסמוך לאחר שנדחתה בקשתו להכמין ראיה זו, אינה "פשוטה" כלל ועיקר; המחדל הדיוני רובץ כולו לפתחו של התובע, ויתכן שיש רגליים לטענה כי היתנהלותו הדיונית אינה ראויה; הבקשה הועלתה בשלב מאוחר; הראיה אינה נחזית לכזו שיש לה השפעה רבה על תוצאות המשפט; והעתרות לבקשה תביא לצורך בפתיחת כל שלב הגשת הראיות לסבב ראיות נוסף, תוך הכברת הוצאות ודחיה משמעותית בשמיעת הראיות.
...
לפיכך אין טעם במתן היתר להגשת ראיה שדומה כי פועלה המרכזי יהיה להביא למסקנה שאין משקל כלשהו לדבריו של מי שמעיד על עצמו כי האמת אינה נר לרגליו, והוא מסר גרסה שיקרית בבית המשפט.
המסקנה מכל האמור לעיל היא שיש לדחות את הבקשה.
לפיכך הבקשה נדחית.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כך נטען, כי לא הייתה כל מניעה להגשת התצהיר בשלב הבאת הראיות, ובשקידה סבירה יכלו המבקשים לצרף את המבוקש כעת טרם שניתן פסק הדין.
מן הפן הרעיוני, לא ראיתי לנכון לחסום את דרכם של הצדדים בהקשר זה. סבורני כי משעה שניפתחה הדלת להגשת ראיות נוספות – הגם שכדי פתח צר בדמות המסמכים הנוספים המסויימים עליהם הוסכם – ניתן היה להעתר לבקשה, כדי הרחבתו של הפתח שנוצר.
התחשבתי במכלול נסיבות העניין ובעיקר בתוצאת הבקשה, הכוללת אף היתר להגשת תצהיר באיחור, שנחזה כי ניתן היה להגישו במועד הבאת הראיות.
...
אין בידי לקבל פרשנות מצומצמת זו, הנחזית מלאכותית וככזו, שבמידה מסוימת, מרוקנת את החיסיון מתוכנו.
אמנם לא פורט המקור הספציפי של עו"ד קרמר לאותן ידיעות, אך אף אם אותם פרטים הגיעו לידיעתו מתוך היכרות עם עסקאות אחרות שביצע הממונה (להבדיל מדברים ששמע מהממונה באופן ישיר) – סבורני כי הם עולים כדי "דברים שהוחלפו" בין עורך הדין ללקוח, ולו בדרך של פרשנות תכליתית מתבקשת נסיבות (לדעת מלומדים על אודות הרחבת החיסיון כך שיחול לא רק ביחס לדברים שהוחלפו בין עורך-דין ללקוח, כגון לתכתובות פנימיות של עורכי-הדין לבין עצמם או תכתובות של עורכי-הדין עם רואה חשבון של הלקוח ראו: י' עמית, חסיונות ואינטרסים מוגנים - הליכי גילוי ועיון במשפט האזרחי והפלילי (2021)עמ' 461-460).
סוף דבר הבקשה מתקבלת בחלקה.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לשיטתה, מאחר ובית המשפט, לא מנע את הגשת הבקשה, הרי שזו מוגשת כדין.
לגוף הבקשה טוענת המשיבה, כי המבקשת לא העמידה תשתית ראייתית ראשונית לכך שבקשת האישור תיתקבל והיא לא הצביעה על רלבאנטיות המסמכים המבוקשים להליך.
המשיבה, כבר בישיבת קדם המשפט הודיעה, כי תעמוד על לוחות הזמנים שנקבעו בחיקוק לצורך הגשת בקשה לגילוי מסמכים וככל שזו תוגש, היא תשיב לגוף העניין.
מאחר והבקשה הוגשה באיחור וללא כל בקשה להארכת מועד, דינה דחייה ולו מטעם זה בלבד.
...
תשובת המשיבה: דין הבקשה דחיה, שכן זו הוגשה באיחור ניכר.
המבקשת תשלם הוצאות המשיבה בסך של 3,000 ₪ (כולל מע"מ).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו