לפנינו בקשת המבקשת לעיכוב דיון, בעיניינם של הצדדים, המתקיים לפני מוסד הבוררות והגישור של היתאחדות הכדורגל בישראל (להלן - מוסד הבוררות), מחמת העדר סמכות עניינית.
על כן, אין לפנינו בקשה לסעד זמני כלל ועיקר אלא בקשה לסעד הצהרתי לפי סעיף 28 חוק בית הדין לעבודה, תשכ"ט-1969 (להלן- חוק בתי הדין לעבודה), הקובע בזו הלשון - "שום דבר בחוק זה לא יתפרש כאילו הוא בא למנוע מסירת ענין פלוני לבוררות; אולם אם נושא הבוררות היחיד היה ענין שיש בו לבית הדין סמכות ייחודית, יהיו לבית הדין סמכויות בית המשפט בבוררות וכן תהא לבית הדין סמכות ייחודית לידון בתובענה שעילתה בפסק של בוררות כאמור".
אשר לטענה לפיה המבקשת לא תמכה את בקשתה הנוכחית בתצהיר וזאת בנגוד לסעיף 50 לתקנות, הגם שהצדק עם המשיב שכן הבקשה לא נתמכה בתצהיר, מקום בו טענות המבקשת הן משפטיות גרידא, לא מצאנו לנכון לסלק את בקשתה הנוכחית על הסף בגין האמור.
...
על כן, יש להורות על ביטול הבוררות ו/או על עיכובה וכן יש לבטל כל חיוב בהוצאות שהוטל על המבקשת על ידי הבורר עד לשלב זה.
להלן עיקר טענות ב"כ המשיב:
דין הבקשה להידחות על הסף שכן המבקשת לא צירפה לבקשתה התחייבות עצמית וזאת בניגוד לקבוע בסעיף 96(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, התע"ט-2018 (להלן - התקנות) ואף לא תמכה בקשתה בתצהיר וזאת חרף סעיף 50 לתקנות.
(ראו סעיף 2(ב) לתקנון);
וכן: "מבלי לגרוע מכל האמור לעיל, בכל סכסוך שבין קבוצות ו/או בין שחקנים ו/או בין מאמנים ו/או בין ממלאי תפקידים, בינם לבין עצמם ו/או בין כל אחד מן המנויים לעיל - לבין משנהו.." (ראו סעיף 2ז(1) לתקנון).
סוף דבר-
דין הבקשה להתקבל ובהתאם לכך ניתן סעד הצהרתי שלפיו הסמכות העניינית הייחודית לדון בסכסוך שהוגש לפני המוסד לבוררות, ככל שזה נוגע למבקשת בלבד ולהוציא נושא הפגיעה הגופנית, מסורה לבית הדין לעבודה ולכן רשאי המשיב להגיש תביעה מתאימה לבית הדין למרות שהטוב ביותר יהיה אם שיכילו הצדדים לסיים את הסכסוך ביניהם בהסכמות ומחוץ לכותלי בית הדין.
הוצאות משפט -
נוכח המחלוקת בין הצדדים לעניין הסמכות העניינית, והתביעות שמתנהלות לפני בית הדין הארצי לעבודה בעניין זה (בתיקים אחרים), החלטנו שלא לעשות צו להוצאות.