מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למכירת נכס נקי משעבודים לפי סעיף 34א לחוק המכר

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

בהתאם ועל מנת לקדם את מכירת המקרקעין, התבקש בית המשפט על ידי כונסי הנכסים לקבוע כי חל סעיף 34א לחוק המכר תשכ"ח-1968 (להלן: חוק המכר), לפיו במקרה זה הבעלות על המקרקעין תעבור לקונה כשהיא נקיה מהערות האזהרה, כאשר לפי סעיף 34ב' לחוק המכר, השעבודים נשוא הערות האזהרה יחולו על תמורת המכר שתתקבל בידי כונסי הנכסים, אשר יפעלו בכספים בהתאם להוראות בית המשפט (להלן: הסעד המבוקש).
...
לעניין זה אציין, כי התובעים אמנם טענו שאין לבית המשפט סמכות להורות על "עיכוב קניינם האישי" כאשר מדובר בעיכוב חלוקת חלקם בכספי המכר, אך אין מחלוקת כי בית המשפט יכול לעכב את קניינם, כאשר מדובר בעיכוב המכירה עצמה, ולא שוכנעתי כי עיכוב מסוג אחד עדיף על פני עיכוב מסוג אחר.
מכיוון שיש להביא לקידום פירוק השיתוף, ולאור עמדת בעלי מרבית הזכויות במקרקעין, אני מורה כי מלוא סכום התמורה שתגיע לתובעים ולנתבע 4 במסגרת הסכם המכר שייחתם, יהיה משועבד לטובת בעלי הערות האזהרה, ויוחזק בחשבון נאמנות מיוחד אותו יקימו כונסי הנכסים לצורך כך מראש.
לאור האמור, אני מורה לכונסי הנכסים לבצע את הליך הפירוק באמצעות מכר, כאשר מלוא הסכומים מתוך התמורה, המגיעים לתובעים ולנתבע 4 יוותרו בשלב זה בחשבון נאמנות אותו יקימו כונסי הנכסים, עד למתן הכרעה של בית המשפט המחוזי מרכז בסכסוך בינם לבין בעלי הערות האזהרה.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כונסי הנכסים מבקשים לאשר להם להיתקשר בהסכם למכירת המניות שבכינוס של חברת "ידיעות אחרונות בע"מ" (להלן: "ידיעות אחרונות") לידיעות אחרונות, בעבור ולטובת חלק מבעלי מניותיה, וכן בנספח להסכם למתן אופציות למכירת מניות שבכינוס של חברת "פולן בע"מ" (להלן: "פולן") לידיעות אחרונות בעבור עצמה, כשהן נקיות מכל שיעבוד, עיקול וזכות אחרת, בהתאם לסעיף 34א לחוק המכר, התשכ"ח-1968 (להלן: "חוק המכר").
ככל שהעסקה תושלם, המניות המשועבדות תועברנה כשהן נקיות מכל שיעבוד, עיקול וזכות אחרת, לפי סעיף 34א לחוק המכר.
...
החלטתם שלא לפנות לדרך של התמחרות לא נעשתה כלאחר יד, אלא מתוך בחינה מעמיקה של כלל השיקולים הרלוונטיים, שהביאם למסקנה כי כך ישיגו את התמורה הגבוהה ביותר עבור הנושים.
כן שוכנעתי כי כונסי הנכסים עשו כמיטב יכולתם בנסיבות המיוחדות כמפורט לעיל על מנת להשיא את התמורה הגבוהה ביותר; אוסיף, כי לפי חוות דעת כלכלית בלתי-תלויה, שהוכנה לבקשת בנק הפועלים, המדובר בשווי הוגן וסביר בעבור המניות המשועבדות, כך שאינני רואה כל הצדקה להפחית עוד יותר מנשייתו של הנושה המובטח; מעל ומעבר, מר פישמן עצמו לא צלח במהלך השנים בניסיונותיו הרבים למכור את מניות ידיעות אחרונות ופולן שהיו ברשותו, ומשכך המסקנה המתבקשת היא כי הצלחת כונסי הנכסים לייצר הזדמנות מיוחדת למכירת המניות במחיר סביר והוגן אינה צריכה לבוא בעוכרו של הנושה המובטח.
סוף דבר בהינתן כל האמור, דין בקשת כונסי הנכסים להתקבל, כמפורט להלן: כונסי הנכסים רשאים להתקשר בהסכם למכירת מניות ידיעות אחרונות ולמתן אופציות למכירת מניות פולן עם ידיעות אחרונות, בהתאם לנוסח ההסכם שהוגש לבית המשפט.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

כן נקבע בפסק דינו של בית המשפט השלום, כי זכותה של חברת מחסני המפרץ, היא לפדיון הנכס, לתשלום סכום הפדיון, מחיקת המשכנתא של בנק דיסקונט ורישום שיעבוד בדרגה ראשונה על הנכס לטובתה, להבדיל מהפיכתה לבעלים של הנכס מכוח צו מכר לפי סעיף 34א לחוק המכר, התשכ"ח-1968 (להלן: "חוק המכר").
לאחר הגשת בקשות רשות העירעור, ביום 20/11/14, נחתם בין הצדדים הסכם פשרה אשר קיבל תוקף של פסק דין במסגרת הדיון שהתקיים ביום 23/11/14, לפיו הנכס יימכר במסגרת הליכי מימוש השיעבוד שהיה רשום לטובת בנק דיסקונט, למבקשת ולחברת אבירגוע בחלקים שוים, בהתאם לסעיף 34א' לחוק המכר, כאשר הוא נקי מכל חוב, שיעבוד, עיקול או זכות של צד ג', ובין היתר, נקבע במסגרת הסכם הפשרה כדלקמן: פסק דינו של בית המשפט השלום מיום 01/07/14 אשר ניתן ברע"צ 42529-02-14 ורע"צ 39238-03-14 יבוטל.
לעיקרון זה יש מספר חריגים, ביניהם סמכות תיקון טעויות טכניות בפסק דין (טעות סופר או פליטת קולמוס) מכוח סעיף 81(א) לחוק בתי המשפט, התשמ"ד-1984; סמכות לשנות את פסק הדין ביום מתן פסק הדין וכל עוד "לא קם בית המשפט מכסאו"; וסמכות רשם הוצאה לפועל לבקש הבהרת פסק הדין לשם ביצועו.
...
על רקע מכלול הנסיבות שפורטו ובניגוד לטענת המבקשת, סבורני, כי עצם העובדה שהצדדים הגיעו להסכמות בכל הנוגע לתנאי הסכם המכר, בעקבות פסק הדין שניתן בבית משפט השלום וביקשו לתת להסכמות אלה תוקף של פסק דין במסגרת ההליך בו נדונו בקשות רשות הערעור שהוגשו על ידם, אין בה כדי לשנות את העובדה כי המדובר בהליכי מכר המבוצעים מכח ההליך שהתנהל בלשהת ההוצאה לפועל.
בנסיבות המתוארות, סבורני, כי בית משפט זה קם מכיסאו עת נתן תוקף של פסק דין להסכם הפשרה שהוגש על ידי הצדדים, שכן הליכי המכר של הנכס התנהלו מלכתחילה בלשכת ההוצאה לפועל, ואך הבשילו לכדי הסכם פשרה כולל לאחר הגשת בקשות רשות הערעור.
לאור כל האמור, הבקשה במתכונתה הנוכחית, נדחית.

בהליך רשות ערעור על החלטת ראש הוצל"פ (רע"צ) שהוגש בשנת 2012 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

הכונס טוען כי אין כל פסיקה מחייבת התומכת בהחלטתה של רשמת ההוצאה לפועל לפיה לא ינתן צו ה"מדלג" על זכויותיהם של הבעלים הרשומים בנכס ומסתמך על קובץ נהלי רישום הסדר המקרקעין, אשר צורף לבקשה, לפיו ניתן כאשר ישנן מספר העברות של זכויות בנכס, אשר לא נרשמו במירשם המקרקעין, לאפשר רישום מהבעלים הרשום ועד לרוכש האחרון, ככל שיומצאו אישורי מיסים באשר לכל אחת מן העיסקאות.
בסיומו של הליך מכירת זכויות אלו, אכן ניתן לכונס הנכסים אישורה של רשמת ההוצאה לפועל בדמותו של צו עפ"י סעיף 34א לחוק המכר התשכ"ח 1968 המורה על העברת אותן זכויות משם החייבים – המשיבים 1-2 אל הרוכש – המשיב 3.
מתן צו בהתאם לסעיף 34א לחוק המכר "מנקה" את הנכס מכל שיעבוד, עיקול וזכות אחרת כמפורט בסעיף לעיל ובכך נמצאנו מעניקים לרוכש זכות טובה ומשוכללת יותר מזו אשר היתה לחייבים (המשיבים 1-2) עצמם.
...
מתן צו בהתאם לסעיף 34א לחוק המכר "מנקה" את הנכס מכל שעבוד, עיקול וזכות אחרת כמפורט בסעיף לעיל ובכך נמצאנו מעניקים לרוכש זכות טובה ומשוכללת יותר מזו אשר היתה לחייבים (המשיבים 1-2) עצמם.
בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך רשות ערעור על החלטת ראש הוצל"פ (רע"צ) שהוגש בשנת 2012 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בפני בקשת רשות ערעור על החלטת כבוד רשמת ההוצאה לפועל, הגב' מיכל ברלינר לוי מיום 19/8/12, בתיק 02-14485-03-1 במסגרתה קבעה רשמת ההוצאה לפועל כי לא ינתן צו להעברת הזכויות בנכס נשוא כנוס הנכסים על שם החייבים בתיק ההוצאה לפועל , בהתאם לאשר פורט בהחלטות קודמות בתיק ההוצאה לפועל והפנתה את המבקש- כונס הנכסים לערכאה המוסמכת לצורך מיצוי סעדיו.
בסיומו של הליך מכירת זכויות אלו, אכן ניתן לכונס הנכסים אישורה של רשמת ההוצאה לפועל בדמותו של צו עפ"י סעיף 34א לחוק המכר התשכ"ח 1968 המורה על העברת אותן זכויות משם החייבים – המשיבים 1-2 אל הרוכש – המשיב 3.
מתן צו בהתאם לסעיף 34א לחוק המכר "מנקה" את הנכס מכל שיעבוד, עיקול וזכות אחרת כמפורט בסעיף לעיל ובכך נמצאנו מעניקים לרוכש זכות טובה ומשוכללת יותר מזו אשר היתה לחייבים (המשיבים 1-2) עצמם.
...
באחרונה שב בית המשפט העליון ונדרש להלכת שטיינמץ וחריגיה ושב וקבע כי אין לאפשר ירידה לנכס ישירות באמצעות לשכת ההוצאה לפועל, כאשר המדובר במימוש משכון ואין לסטות מהלכת שטיינמץ אלא כאשר המדובר במרמה בנסיבות מחמירות וראה בע"א 8011/01 דייפני ואח' נ. בנק המזרחי ואח' (ניתן ביום 19/9/12 בבית המשפט העליון).
מתן צו בהתאם לסעיף 34א לחוק המכר "מנקה" את הנכס מכל שעבוד, עיקול וזכות אחרת כמפורט בסעיף לעיל ובכך נמצאנו מעניקים לרוכש זכות טובה ומשוכללת יותר מזו אשר היתה לחייבים (המשיבים 1-2) עצמם.
בקשת רשות הערעור נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו