נכון שבתיקו הרפואי של התובע אין עדות למחלות רקע סיסטמיות אשר אופייניות / מתאימות לתחלואה אוטולוגית, ואף אין תעוד המעיד על גורמי סיכון אחרים לרבות סוכרת, יתר ל"ד וגורמי סיכון וסקולרים אחרים, וכן פגיעות / דלקות באוזניים בעבר?
נכון בספרו לעיל, מתייחס Dobie לעבודות שנעשו עבור שירות הבריאות הצבורי בארה"ב USPHS כדי לקבוע בצורה סטטיסטית מדויקת מה מידת האפשרות של פגיעה בשמיעה עקב גיל, ומסקנותיו מעבודות אלו הן, שבחישוב הליקוי בשמיעה בתדירויות הדיבור (500, 1000, 2000 הרץ, כפי שנהוג בישראל לקביעת הנכות השמיעתית) ההחמרה בשמיעה שנגרמת עם הגיל היא בשיעור של 0% בלבד.
אשר למינוי מומחה נוסף נקבע בסעיף 17 כך:
"בית הדין רשאי בהחלטה מנומקת למנות מומחה נוסף אם מצא כי יש בדבר צורך".
בעב"ל 6949-10-12 יחזקאל בבאי נ' המוסד לביטוח לאומי (23.2.2015) קבע בית הדין הארצי ביחס למינוי מומחה נוסף כדלקמן:
"בית הדין רשאי למנות מומחה נוסף כאשר 'בית הדין רואה לנכון לשמוע השקפה רפואית אחרת בנושא השנוי במחלוקת במדע הרפואה' (הנשיא סטיב אדלר - 'מומחים-יועצים רפואיים בבתי הדין לעבודה') או כאשר אין הוא מוצא בחוות דעת המומחה תשובות לכל השאלות שהוצגו ואשר נראות חיוניות למתן פסק דין או שמבקש הוא לקבל חוות דעת נוספת".
ברע"א 337/02 מזרחי נ' כלל חברה לביטוח בע"מ[footnoteRef:1], נידרש בית המשפט העליון לעניין מינוי מומחה נוסף וקבע: [1: רע"א 337/02 מזרחי נ' כלל חברה לביטוח בע"מ, פד"י נ"ו (4) 673, 676 (2002).
]
"המומחה הרפואי משמש זרועו הארוכה של בית-המשפט לעניינים שברפואה. בתום המשפט נידרש השופט היושב לדין להכריע בתביעה בהסתמך על חוות-דעתו של המומחה הרפואי שמינה. על-כן בכל אותם מקרים שבהם חש השופט, לאחר שעיין בחוות-הדעת של המומחה הרפואי ובתשובותיו לשאלות ההבהרה ..., כי נותרו בו ספקות, וכי הוא נזקק לחוות-דעת נוספת כדי שיוכל להגיע להחלטה מושכלת בשאלות הרפואיות המונחות לפתחו, רשאי הוא למנות מומחה רפואי נוסף. ודוק, מינוי שכזה לא ייעשה כדבר שבשיגרה, אלא רק באותם המקרים שבהם תחושתו של השופט היושב לדין היא כי לא יהא בידו, או לא יהיה זה ראוי, להכריע במחלוקת שבהליך שבפניו בהסתמך על חוות-הדעת של המומחה הרפואי אשר מונה על-ידיו" (ההדגשה אינה במקור כא"ק).
...
לסיכום, מדובר באדם אשר סובל מליקוי שמיעה דו"צ עם שקע ב4000 הרץ בבדיקת השמיעה האחרונה.
דיון והכרעה
לאחר עיון בבקשה ובתגובה לה, נחה דעתי כי דין הבקשה להידחות.
סוף דבר – על יסוד כל האמור, הבקשה נדחית.