לפני תביעה להכרה במחלת סרטן הדם (לוקמיה) בו לקתה התובעת, טכנאית רנטגן במקצועה, כמחלת מיקצוע או כפגיעה בעבודה על דרך תורת המקרוטראומה.
עוד נבקש להפנות את המומחה גם אל העובדה כי אין נתונים בדבר השנים הראשונות בהן עבדה התובעת בחשיפה לקרינה, וכי הנתונים מתחילים רק משנת 1991 (כאשר ע"פ החלטת המינוי התובעת החלה לעבוד כטכנאית רנטגן בשנת 1986).
יתכן כי השפעת העבודה היא בדרך של מקרוטראומה.
נוכח קביעותיהם החד משמעיות של המומחים וההלכה הפסוקה ביחס למשקל המיוחד שיש לייחס לחוות דעת המומחים הרפואיים מטעם בית הדין, דין התביעה להדחות.
בתום דיון בנוכחות הצדדים הוסכם למנות מומחה רפואי נוסף, ומונתה הרופאה התעסוקתית, ד"ר קרין ציקל שלום.
מהם השפעות קרינה מייננת על גוף האדם?
קרינה מייננת מסוג X וגמא סווגה על ידי IARC כקבוצה 1 – גורם מסרטן וודאי בבני אדם הקשור ללוקמיה להוציא CLL'סרטן שד שנחשפו לפני חדלון וסת, סרטן בלוטת התריס לחשופים בגיל הילדות, סרטן עור לא מלאנומה, סרטן הקיבה, סרטן הקולון וסרטן הריאה.
...
בהתחשב בכך שאין חולק כי חשיפה לקרינה גורמת למחלת הלוקמיה והתובעת עסקה בעבודות רבות שכרוכות בחשיפה לקרינה, יש לקבוע כי חוסר הבהירות אינו יכול לשמש לחובת התובעת, בהתאם לפסיקה בעב"ל (ארצי) 8965-08-14 ניסים חיאייב- המוסד לביטוח לאומי (10.9.15) ועב"ל (ארצי) כהן בנימין – המוסד לביטוח לאומי (16.8.15), ויש לקבל את התביעה.
בהיעדר ראשית ראיה לחשיפה לקרינה העולה על הסף המותר, ולאור העובדה כי התובעת מיצתה את זכותה לשאלות הבהרה, שהופנו לשני המומחים, נדחית טענת התובעת שהועלתה בשלב הסיכומים, לפיה יש למנות כעת מומחה נוסף, מומחה למדידת קרינה.
לאור כל האמור, אין לסטות מההלכה הפסוקה ביחס למשקל שיש ליתן לחוות דעת המומחים הרפואיים אשר מונו על ידי בית הדין.
התביעה נדחית.