מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למינוי מומחה פסיכיאטרי ומתן הוראות לבדיקות נוספות

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

לחלופין ביקשה המבקשת כי בית המשפט ימנה מומחה פסיכיאטרי נוסף שיבדוק את המשיבה.
המבקשת חזרה והעלתה את טענותיה שהועלו לפני בית המשפט המחוזי, ובין היתר, כי חוות דעתו של המומחה נשענו על תשתית עובדתית חסרה ומוטעית, וכי דעתו "ננעלה" כך שלא יוכל לתת חוות דעת אובייקטיבית, לכשיתקבלו תוצאות המבדקים הפסיכולוגיים.
לנוכח האמור, עתרה המבקשת להורות על פסילת חוות דעתו של המומחה ועל מינוי מומחה חדש תחתיו, ולחלופין, מינוי מומחה נוסף.
...
דין הבקשה להידחות אף ללא צורך בתגובה.
באשר לבקשה החלופית, למינוי מומחה פסיכיאטרי נוסף, הרי שלנוכח המסקנה כי לא נפל כל פגם בעבודת המומחה, לא נדרש מינוי מומחה נוסף.
סוף דבר, שבקשת רשות הערעור נדחית, וממילא נדחית גם הבקשה לעיכוב ביצוע.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפניי בקשת המבקש ליתן לו רשות ערעור על החלטת בית המשפט השלום בת"א-יפו, כב' סגן הנשיא השופט ישי קורן, מיום 17.11.20 שבה דחה את בקשתו להוסיף ולמנות בעיניינו מומחים בתחום הנורולוגי ורפואת הכאב וכן חייבו בהוצאות הבקשה.
תחת להגיש תחשיבי נזק העלה המבקש בקשה למינוי מומחה בתחום הפסיכיאטרי ובסופו של יום בקשתו נעתרה ומונה מומחה כאמור.
משלא נענה הגיש בקשה לרשות ערעור שהסתיימה בסופו של יום במינוי מומחה נוסף בתחום כף היד.
משלא הגיעו הצדדים לידי הסכמה, ברוח ההצעה שהועלתה, ניתנו הוראות להגשת ראיות.
יתרה מכך, גם לאחר בדיקת המבקש לטענתו על ידי ד"ר ורבר, שהנה מומחית בתחום הנורולוגי, לא פנה המבקש בבקשה חוזרת למינוי כאמור.
...
גם אם היה שיהוי בהגשת הבקשה היה מקום להיעתר לה ולא להסתמך על תקנות סדר הדין האזרחי החדשות.
לסיכום, הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

ביום 31.1.23, הגיש התובע, בפני השופט פיין ז"ל, בקשה למינוי "מומחה בפסיכיאטריה בעל מומחיות מיוחדת בהתמכרויות". הנתבעת היתנגדה לבקשה אך בעקבות פטירת השופט פיין ז"ל, לא ניתנה החלטה בבקשה.
ביום 19.12.23 היתקיים דיון שמיעת הראיות בתיק במהלכו נחקר ד"ר טל. בתום הדיון הנ"ל ניתנה הוראה על הגשת סיכומי הצדדים וביום 7.1.24 הגיש התובע את סיכומיו.
לאחר הגשת הסיכומים מטעמו, ביום 15.1.24 ניתנה, לבקשת התובע, החלטה על עיכוב מתן פסק הדין בתיק וזאת עד להכרעת בית המשפט המחוזי בבקשת רשות ערעור שהגיש התובע על ההחלטה מיום 6.6.23, בה נדחתה בקשתו למינוי מומחה נוסף בתחום הנפשי.
עיקר טענות הצדדים לטענת התובע, ד"ר טל אישר בחקירתו בבית המשפט כי בהחלטת המינוי הוא לא נתבקש לבדוק את נושא ההיתמכרות אצל התובע וגם העיד כי הוא לא ייחס לו משקל רב בחוות דעתו.
...
מן הכלל אל הפרט  לאחר שעיינתי בבקשת התובע ובתגובת הנתבעת על נימוקיהן וכן עיינתי בחוות דעתו של ד"ר טל ובתשובתיו בחקירתו בבית המשפט, נחה דעתי כי דין הבקשה למינוי מומחה נוסף בתחום הנפשי, להידחות.
ברוח הדברים שנפסקו בע"א 1534/12 הנ"ל, אני סבורה כי אין עסקינן במקרה חריג המצדיק מינוי מומחה נוסף בתחום הנפשי.
סוף דבר לאור האמור, אני מורה על דחיית הבקשה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הבקשה לבדיקה חוזרת על ידי המומחה בתחום הפסיכיאטרי חוות דעת המומחים שמונו בתיק זה ניתנו לפני מספר שנים.
היתרשמות זו כמו גם אמירת המומחה כי ייתכן ויש לבדוק את התובעת בשנית נוכח שינוי במצבה, מביא אותי לקבל את הבקשה ולהורות על בדיקה חוזרת של התובעת על ידי המומחה, פרופ' קוטלר.
הבקשה למינוי מומחה נוסף בתחום הפיברומיאלגיה ב"כ הנתבעת טוען בבקשתו כי לאחר חקירת המומחה בתחום זה נותרו ספקות האם ניתן להסתמך על חוות דעתו, זאת בעיקר אך לא רק, בשאלת הקשר הסיבתי.
...
אלא שחוסר היכולת של התובעת לשקם את עצמה במיוחד מהשימוש בתרופות אופייטיות, חוסר המעש, העדר כל טיפול בעצמה והשפעות הלוואי של התרופות על גופה, מצדיק מינוי מומחה בתחום זה. מאחר ומדובר בתביעה מכוח החוק ועל פי הפסיקה די בראשית ראיה למינוי מומחה שכן הצדדים אינם יכולים להציג ראיות מטעמם, אני מקבלת את הבקשה למינוי מומחה בתחום הפנימי יחד עם זאת אני קובעת כי בדיקתו של מומחה זה תעשה לאחר שתתקבל חוות הדעת העדכנית של המומחה בתחום הנפשי.
סוף דבר התובעת תיבדק פעם נוספת על ידי המומחה בתחום הנפשי.
הבקשה למינוי מומחה נוסף בתחום הפיברומיאלגיה נדחית.

בהליך רמ"ש (רמ"ש) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

להלן השתלשלות העניינים הרלוואנטית לבקשה שבפני: בהחלטה מיום 25.12.23 נעתר בית המשפט לבקשת המבקש למנות מומחה בתחום הפסיכיאטריה/ פסיכוגריאטריה במטרה להגיע לחקר האמת נוכח טענות בדבר כשירותה של המנוחה לערוך צוואה במועד בו היא נערכה, ולשם כך מונה פרופ' X.X. מאחר שהבקשה התבקשה בשלב ההוכחות, חוייב המבקש בהוצאות בסך 7,500 ₪ וכן נקבע כי בשלב זה ישא הוא במלוא שכ"ט המומחה.
כן נקבע כי "ניתן להגיש פסיקתא לחתימתי" ללא פרטי ההוצאות ושכה"ט. המבקש הגיש פסיקתא לחתימה, ואולם מעבר לפרטי המומחה שמונה, הוספו בפסיקתא שהוגשה לחתימת ביהמ"ש פרטים נוספים, שלו נזכרו בהחלטת בית המשפט מיום 25.1.23, ובכלל זה שאלות המופנות למומחה: מה היו הליקויים של המנוחה? מה היתה מידת יכולתה לעמוד בפני לחצים, הוראה בדבר מסירת "כל המסמכים בעיניין המנוחה" ע"י ב"כ הצדדים, והוראה בדבר אופן תשלום שכר הטירחה.
עוד הוסיף ביהמ"ש כי "המומחה מונה לבדוק את כשירותה של המנוחה בעת עריכת הצוואה, ואין מקום לכך שהפסיקתא המסמיכה את המומחה תצא מתוך נקודת הנחה כלשהיא בדבר כשירותה או יכולת עמידתה בפני לחצים. דבר זה עומד בנגוד ליסודות תפקידה של חוות דעת המומחה". נקבע כי יש להמציא פסיקתא "מתאימה" לחתימת ביהמ"ש. המבקש חוייב בהוצאות בסך 500 ₪.
לטענת המבקש, בתמצית, שגה בית משפט קמא בכל אלה: המומחה מונה לבקשת המבקש על מנת שיתן חוות דעת באותן שאלות שנוסחו בפסיקתא, והיה על בית המשפט להעתר לנוסח הפסיקתא שהרי זו הסיבה למינוי המומחה; בית המשפט פסק באופן שונה בשני תיקים של שני בני מישפחה אף שגם בתיק האחר לא היתה הסכמה לנוסח הפסיקתא; מדובר בהכרעה עקרונית, שכן זכותו של כל מיתנגד לקיום צוואה להתוות את הדרך שבה הוא חפץ לנהל את הליך ההיתנגדות.
...
להלן השתלשלות העניינים הרלוונטית לבקשה שבפני: בהחלטה מיום 25.12.23 נעתר בית המשפט לבקשת המבקש למנות מומחה בתחום הפסיכיאטריה/ פסיכוגריאטריה במטרה להגיע לחקר האמת נוכח טענות בדבר כשירותה של המנוחה לערוך צוואה במועד בו היא נערכה, ולשם כך מונה פרופ' X.X. מאחר שהבקשה התבקשה בשלב ההוכחות, חוייב המבקש בהוצאות בסך 7,500 ₪ וכן נקבע כי בשלב זה ישא הוא במלוא שכ"ט המומחה.
הוסיף בית המשפט קמא, וקבע בבחינת למעלה מן הצורך, כי גם טענת האפליה בין צו שניתן בתיק זה, לבין צו שניתן בתיק אחר (בעניין עיזבונה של קרובת משפחה אחרת של הצדדים), דינה להידחות, משום שבמקרה האחר לא היתה התנגדות לנוסח הפסיקתא, ואילו במקרה זה המשיבים מתנגדים לנוסחה.
לטענת המבקש, בתמצית, שגה בית משפט קמא בכל אלה: המומחה מונה לבקשת המבקש על מנת שיתן חוות דעת באותן שאלות שנוסחו בפסיקתא, והיה על בית המשפט להיעתר לנוסח הפסיקתא שהרי זו הסיבה למינוי המומחה; בית המשפט פסק באופן שונה בשני תיקים של שני בני משפחה אף שגם בתיק האחר לא היתה הסכמה לנוסח הפסיקתא; מדובר בהכרעה עקרונית, שכן זכותו של כל מתנגד לקיום צוואה להתוות את הדרך שבה הוא חפץ לנהל את הליך ההתנגדות.
הטענה בדבר החלטות שונות שניתנו בתיקים שונים נדחית, מהטעם שערכאת הערעור אינה מתייחסת להחלטות שניתנו בתיקים אחרים.
אף ללא התייחסות בית משפט קמא לעניין זה, היה דין בקשת המבקש להידחות.
כפי שקבע בית משפט קמא, אף אני סבורה כי השאלות שהוספו בפסיקתא והופנו למומחה, אינן מתאימות להתברר במסגרת חוות הדעת, בהיותן שאלות היוצאות מנוקדת מוצא שנוייה במחלוקת.
הנה כי כן, כאמור, לא מצאתי כי נפלה שגגה בהחלטת בית המשפט, ועל כן נדחית בקשת רשות הערעור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו