לפניי בקשה למינוי מומחה לתובע 1 בתחום הפסיכיאטרי, בגין תאונת דרכים מיום 21/02/09.
...
דיון והכרעה:
לאחר שעיינתי בבקשה למינוי מומחה בתחום האורטופדי, בתגובות שהגישו הנתבעות, במכתבו של ד"ר שלגי מיום 11/08/13, ובמייל שכתב ד"ר שלגי לב"כ התובע ביום 13/07/16, הגעתי לכלל מסקנה כי יש בתיעוד הרפואי שהוצג משום ראשית ראיה למינוי מומחה רפואי בתחום הפסיכיאטריה.
ר' לעניין זה החלה שניתנה ברע"א 3007/12 פלונית נ' הראל חברה לביטוח (פורסם בנבו):
"אכן, על-פי מצוות המחוקק אין לצרף לבקשה למינוי מומחים ואין להציג למומחה "חוות דעת רפואית" (תקנה 8(א) לתקנות), אך נוכח האמור לעיל, אני סבור שאין להרחיב את משמעות המונח "חוות דעת" אל מעבר למסמכים שמתקיימים בהם סממנים מובהקים של חוות דעת, כגון: הערכת שיעור הנכות הצמיתה, הערכת סיכויי ההחלמה או ההחמרה בעתיד (י' אנגלרד, פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, (מהדורה שניה, תש"ן), עמ' 279, ס' 439).
ר' בעניין זה החלטתו של כב' השופט צ' זילברטל ברע"א 963/13 פלוני נ' "הפול" חברה לביטוח בע"מ (פורסם בנבו):
"כאשר מדובר בפגיעה נפשית, לעיתים אחד הסימפטומים של פגיעה זו הוא חוסר המודעות באשר לצורך בקבלת טיפול, או אף לעצם קיומה של הפגיעה, או התנגדות פנימית לקבלת הטיפול. זאת ועוד, בקרב אוכלוסיות שונות קיימת רתיעה מפני פניה לקבלת טיפול נפשי, או מפני נטילת תרופות פסיכיאטריות, והעובדה שמי שנזקק לטיפול כזה השהה את פנייתו לקבלתו או נמנע מלקבל את הטיפול בפועל, אינה צריכה לעמוד לו לרועץ בבואו לבקש מינוי מומחה מטעם בית המשפט, ובלבד שעלה בידו להניח בפני בית המשפט תשתית ראויה שתצדיק את המינוי."
לפיכך, אני מורה על מינויו של פרופ' צבי זמשלני כמומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום הפסיכיאטריה.