לאחר שהנתבעת הגישה את כתב הגנתה ואת תגובתה על הבקשה למינוי מומחה רפואי בתחום הפסיכיאטרי, החלטתי ביום 21.4.13, בהתאם לסמכותי על פי תקנה 7 לתקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), תשמ"ז-1986, ולאחר שעיינתי בטענות הצדדים, ובמסמכים הרפואיים שצורפו, על מינוי מומחה רפואי בתחום הפסיכיאטריה (להלן: ההחלטה).
לטענת התובע הסמכות שנקבעה בסעיף 6א לחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה- 1975 (להלן: החוק), בדבר מינוי מומחה רפואי מטעם בית המשפט היא הנתיב העקרי הרצוי לילך בו ואילו סעיף 6ב לחוק מהוה בחינת חריג בלבד שמטרתו חסכון בהוצאות ובזמן שפוטי.
כפי שכתב המשנה לנשיא בית המשפט העליון, כבוד השופט א. ריבלין, בספרו תאונת דרכים (מהדורה 4, 2012)783:-
"יש להבחין בין סתירת הקביעה שעל פי דין לבין מינוי מומחה שבא להוסיף על הקביעה האמורה. אם, דרך משל, קבעה הוועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי נכות בתחום האורטופדי ולא דנה בשאלת הפגיעה בתחום הנורולוגי- עשוי להתבקש מתן היתר לסתור את הקביעה, בנסיבות מסוימות, ואילו בנסיבות האחרות ימונה מומחה רפואי נוסף בלי שתיסתר קביעת המוסד לביטוח לאומי; הדבר תלוי במהות הקביעה: כאשר קביעת המוסד לביטוח לאומי מתייחסת לכלל מצבו של התובע יש בעובדה שהתבררה נכות נוספת שהמוסד לא היתייחס אליה משום סתירת קביעתו. לעומת זאת, אם אין קביעת המוסד, כשלעצמה, שוללת קיומה של נכות נוספת, מפני שהוועדה הרפואית לא נתבקשה ליתן דעתה לכך – יהיה מקום למינוי מומחה רפואי שיחווה דעתו על קיומה של נכות נוספת- בלא שתיסתר בכך הקביעה שעל פי דין. הקביעה תשמש אז לצורך קביעת הנכות בתחום רפואי אחד וחוות דעתו של המומחה תשמש לקביעת שיעור הנכות בתחום הרפואי האחר."
במקרה דנן, התובע נבדק באמצעות הוועדות הרפואיות של המוסד לביטוח לאומי אך ורק בתחום האורטופדי.
...
ברע"א 10012/05 מורנו נ' נגה חברה לביטוח בע"מ (23.3.06) נקבע כי:
"עצם העובדה שבעיותיו של המבקש בתחום הנפשי תועדו לראשונה שנתיים לאחר התאונה אינה שוללת, כשלעצמה, את האפשרות שישנו קשר סיבתי בינן לבין התאונה."
לפיכך, אני דוחה את טענת הנתבעת כי עצם חלוף הזמן ממועד התאונה עד למועד הפניה הראשונה לפסיכיאטר מנתק את הקשר הסיבתי בין תלונותיו של התובע בתחום הנפשי לבין התאונה.
סיכום
במקרה דנן, לא הצביעה הנתבעת על נסיבות חדשות אשר התרחשו לאחר מתן ההחלטה למינוי מומחה רפואי בתחום הפסיכיאטרי ולא שוכנעתי כי המקרה הוא בגדר אותם מקרים נדירים בהם בית המשפט רשאי לחזור ולעיין בהחלטתו מחדש.
לגופו של עניין, ולנוכח האבחנות שנקבעו לתובע בתחום הפסיכיאטרי מן הדין היה למנות לו מומחה רפואי בתחום זה. אין בחלוף הזמן ממועד התאונה עד למועד הפניה הראשונה לפסיכיאטר ובהעדר רצף טיפולי כדי לשלול מינוי זה.
לאור כל האמור לעיל, החלטתי לדחות את הבקשה לעיון חוזר בהחלטת בית המשפט למינוי מומחה רפואי בתחום הפסיכיאטרי.