לטענתה, יש להעביר את העניין להכרעה של בורר אשר ייתן הוראות לעניין מימוש הפנטהאוז ומכירתו לצד ג', על מנת לאפשר השלמת הבנייה וסלוק העיקולים.
מדובר בבעלת דירה מקורית החל משנת 1967, שהתגוררה בה כל השנים ועד לפינויה עקב הליכי התמ"א.
הנתבעת ביקשה שכונס הנכסים שימונה ימכור את הדירות שניתנות למכירה בבניין וכי התמורה שתתקבל תשמש להשלמת בניית הדירות והבניין ע"י הכונס, וכי היתרה תועבר לבעלי הדירות המקוריים, מפי שזכותם של אלה קודמת למעקלים.
סדר הנשייה ידון בהמשך, לאחר קידום הליך הכנוס ואגב ההליך, כאשר במקביל, לא מן הנמנע כי תוכרענה התובענות בהן הוטלו העיקולים הזמניים וניתן יהא להתקדם גם באפיק זה. מחלוקת לעניין סדר הנשייה, אין בה כדי לעכב מינוי כונס נכסים, ובכל מקרה הוראות לעניין הכספים, אופן השמוש בהם וחלוקתם, תנתנה ע"י בית המשפט במסגרת הליך זה, לאחר בירור עובדתי ככל שהדבר מחייב, ולאחר מתן זכות טיעון לבעלי הזכות השונים.
...
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ובחנתי את כלל נסיבות המקרה, מצאתי להיעתר לבקשת התובעים למינוי כונס נכסים כבר בשלב זה של ההליך;
ראש וראשון אציין כי לא יכולה להיות מחלוקת בין הצדדים כי הנתבעים 1 ו-2 לא עמדו בהוראות הסכם התמ"א, לפחות בנוגע ללוח הזמנים שנקבע.
בבוחני שיקולים אלה, שוכנעתי כי הנתבעת אשר הפרה את ההסכם, מיצתה את תקופת החסד שניתנה לה ע"י התובעים, והגיעה העת לקידום הפרויקט ע"י גורם חיצוני אובייקטיבי, שיתמנה ע"י בית המשפט ויקח את המושכות, ייכנס בנעלי הנתבעת לעניין השלמת הבניה, מסירת הדירות וקבלת אישור אכלוס.
השאלות הדיוניות הנוגעות לבירור הטענות ביחס לנתבעים 7 ו-8 תידונה בהמשך, במסגרת קדם משפט שייקבע לצורך זה.
על כן, ולאור המקובץ, שוכנעתי כי קיימת הצדקה למינוי כונס נכסים לצורך השלמת הפרויקט, וכך אני מורה.