בקשת המבקשים למינוי בורר, שופט בדימוס, שיברר את הסכסוכים שבינם לבין המשיבים.
המבקשים טוענים כי קיימים "בעניינינו שני הסכמי בוררות תקפים וייחודיים...[אשר] מחייבים מינוי בורר והכרעה בבוררות גם אם פסק הבורר הופמן יבוטל". אף שלשיטתם, כך עולה משלל הטענות, ההסכמים עצמם בטלים, הרי ניתן להפריד בין הוראותיהם המהותיות לבין הוראות יישוב הסכסוכים, משהודיעו רק "...על ביטול חלקי של זיכרון הדברים בהתאם לזכות הנתונה להם בהוראת סעיף 19 לחוק החוזים (חלק כללי)", ונוכח נושאי ההסכם והבוררות המבוקשת ("הסכם מסחרי לחלוקת הכנסות עתידיות בין שתי חברות") – בית משפט זה מוסמך לידון בעתירתם.
בעניינינו, המבקשים סומכים, כאמור, בקשתם גם על המסמך הראשון וגם על המסמך השני, אלא שתנית הבוררות במסמך הראשון מצומצמת והיא נסבה רק על "תירגום ההסכם", כפי ההיגד הברור והחד משמעי לפיו "סיכסוך חדש הנוגע לתרגום זיכרון הדברים להסכם מפורט בכל הנוגע למפתח החלוקה בין סער לערן הדר של 4 מיליון ₪ שהבעלים החדשים של שותפות הדר וולף הודיע שבכוונתו להעביר". הסיכסוך שיבורר בבוררות נוגע רק לתרגום זיכרון הדברים להסכם מפורט, ורק זה.
תנית הבוררות שבמסמך השני אמנם רחבה יותר והיא נסבה על "...כל עניין הנוגע לבצוע ו/או לפרוש הסכם זה", אבל עדיין מוגבלת ל "הסכם זה", זה מיום 30.01.2017, ולא אחר, ואינה מקיפה את מלוא הנושאים אותם מעוניינים המבקשים להביא בפני הבורר המבוקש, לרבות אותו "סיכסוך חדש ומהותי באשר להיקפה ומהימנותה של רשימת הפרויקטים המופיעה בזיכרון הדברים".
מדובר בסכסוך חדש הנטוע בתקופת העבר ואשר נסב על מצגים הקודמים להתקשרות במסמך הראשון, ואשר אינו נופל בגדרי התניה שבמסמך הראשון, גם לא בגדרי התניה שבמסמך השני – אשר מניחה היתקשרות תקפה אותה מבקשים הצדדים לקיים וליישם, ושאף בפרשנות רחבה אין ניתן לייחס להיגד תחולה על ארועי עבר.
...
משדין הבקשה להידחות לגופה, כאמור לעיל, לא ראיתי צורך להידרש למחלוקותיהם הדיוניות של הצדדים, כגון בשאלת הסמכות העניינית, ודאי לא לסוגיות המתבררות בבית הדין לעבודה.
התוצאה
הבקשה למינוי בורר – נדחית.
המבקשים ישלמו למשיבים הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 20,000 ₪.