מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למימון תרופה לחולה אונקולוגי

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2011 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

המשיב נימק את בקשתו למימון תרופת האבסטין, על אף שאינה בסל הבריאות, בנימוקים הבאים: זהו הסיכוי היחיד להצלת חייו; מאז נטילת התרופה חל שיפור במצבו; וכן גילו הצעיר ומיעוט החולים בקבוצת הגיל והמין שלו.
מדובר במהלך היתקדמות מחלה צפוי במחלות אונקולוגיות שונות בכלל וב-gbm בפרט.
...
גישה זו אינה מקובלת עלינו.
סוף דבר-נוכח כל האמור לעיל, נדחה ערעורה של מכבי שירותי בריאות.
למרבה הצער נפטר המשיב, מר יורם דהאן ז"ל, בעוד ההליך תלוי ועומד ולכן לא יימצא לו מזור בהכרעתנו בהליך זה. עם זאת, ולאור כל האמור לעיל, על הקופה לבחון את נהליה הפנימיים המתייחסים לוועדת החריגים ולוודא כי הם תואמים את ההלכות המחייבות שנקבעו על ידי בית דין זה וכן את חוזר משרד הבריאות בקשר לכך.

בהליך חוק ביטוח בריאות ממלכתי (חב"ר) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המלצת רופאי המבקשת, כעולה מאישור פרופ' מיכאל שפירא, מומחה בכיר בהמטולוגיה אונקולוגית בבית החולים אסותא הנה "הוחל בטיפול בתרופה יעודית למוטציה זו – IVOSIDENIB ותוך הטיפול שיפור המטולוגי ניכר. כעת הופסק הטיפול בשל העידר התרופה עם החמרה. הטיפול בתרופה זו קריטי למחלתה ואין פיתרון זמין אחר. הטיפול בה דחוף ואין להשהותו" (נספח א' לבקשה).
בנסיבות אלו מצאנו להורות על מתן צו אירעי במסגרתו תממן המשיבה למבקשת טפול בתרופה במשך 30 ימים וזאת בכפוף להמצאת התחייבות עצמית של המבקשת כאמור בתקנה 96(א) לתקנות חתומה ומאומתת כדין שתוגש לתיק ביה"ד. הצדדים יעדכנו את ביה"ד בדבר תוצאות ההליך בפני וועדת החריגים שתתכנס ביום 15.11.23 ואמורה לידון במימון התרופה כתרופה מונותרפית וזאת עד ליום 19.11.23 בשעה 16:00.
...
במקרה דנן אין להחזיר את הדיון לוועדה וגם אין לאפשר למשיבה להביא בהליך זה את הנתונים המספריים הדרושים לצורך הטיעון התקציבי.
יש לדחות את הבקשה מאחר ולא צורפה התחייבות אישית כנדרש לפי תקנה 96(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 (להלן – התקנות).
בהקשר זה נקבע ברע"א 2806/18 דב יששכר יקטר ואח' נ' צבי אורטנר ואח' [פורסם בנבו] (ניתן ביום 6.6.18), כי: "כידוע, בבוא בית המשפט להכריע בבקשה לסעד זמני, עליו לאזן בין שני שיקולים עיקריים: סיכויי ההליך מזה ומאזן הנוחות שבין הצדדים מזה. בין שני השיקולים הללו מתקיימת 'מקבילית כוחות', ולפיה חוזקו של השיקול האחד יכול לפצות על חולשתו של האחר (ראו למשל רע"א 7547/16 לשכת עורכי הדין בישראל נ' זכותי מומחים לזכויות רפואיות בע"מ, [פורסם בנבו] פסקה 13 וההפניות שם (3.11.2016)). יחד עם זאת, פעמים רבות ינתן משפט הבכורה לשיקול בדבר מאזן הנוחות (רע"א 9045/15 בן עמי נ' מדינת ישראל – משטרת ישראל, [פורסם בנבו] פסקה 9 וההפניות שם (7.1.2016))". נציין, כי מאחר ומדובר בהליך זמני, כל קביעותינו בנדון הינן לכאורה בלבד ועל סמך הראיות שהוצגו בפנינו בשלב מקדמי זה. נקדים אחריות לראשית ונציין, כי במקרה מיוחד וספציפי זה מצאנו להורות על מתן סעד ארעי כמפורט להלן.
בנסיבות אלו מצאנו להורות על מתן צו ארעי במסגרתו תממן המשיבה למבקשת טיפול בתרופה במשך 30 ימים וזאת בכפוף להמצאת התחייבות עצמית של המבקשת כאמור בתקנה 96(א) לתקנות חתומה ומאומתת כדין שתוגש לתיק ביה"ד. הצדדים יעדכנו את ביה"ד בדבר תוצאות ההליך בפני וועדת החריגים שתתכנס ביום 15.11.23 ואמורה לדון במימון התרופה כתרופה מונותרפית וזאת עד ליום 19.11.23 בשעה 16:00.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2015 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

לגישתה, סל שירותי הבריאות כולל שני קוי טפול בלבד בהרצפטין, כאשר המשיבה השלימה את שניהם ולכן אינה זכאית עוד למימון הטיפול בתרופה זו. לפי פרשנותה, כל היתקדמות של המחלה תחת טפול בהרצפטין - ללא קשר לשאלה אם במועד ההתקדמות ניטל ההרצפטין לבדו, בשילוב עם תרופה הורמונלית או בשילוב עם תרופה כימותראפית - מביאה לסיום קו טפול בהרצפטין.
לטענתה, יש ללמוד על הפרקטיקה הרפואית האמורה גם ממאמרים רפואיים שהוצגו על ידה ומסקנותיהם אושרו בחקירותיהן של שתי הרופאות שהעידו מטעם המשיבה (ד"ר אלה עברון וד"ר הדסה גולדברג); מכתבה מזמן אמת של הרופאה המטפלת, ד"ר גולדברג, מיום 7.2.12, בו צוין כי לאור היתקדמות המחלה יש ליתן למשיבה הרצפטין "beyond progression", היינו כקו טפול שני; תצהירה של ד"ר נאוה זיגלמן, ראש תחום אונקולוגיה בקופה, שהמשיבות נימנעו מחקירתה, בו הובהר כי גם היתקדמות של המחלה בזמן שניתן הרצפטין בלבד נחשבת מבחינה רפואית כהתקדמות; וגם פרוטוקול ועדת הסל, עליו התבסס בית הדין האיזורי לאחר שאיתרו באופן עצמאי ומבלי שאיפשר לצדדים להתייחס אליו.
בהתאם להסדר האכיפה שנקבע, ככל שקופת החולים אינה מיישמת תוך זמן מוגדר (21 יום) את החלטת הנציב ומעניקה למבוטח את השרות מושא המחלוקת - רשאי המבוטח לפנות למנכ"ל משרד הבריאות, או מי שהוסמך על ידו לצורך כך, בבקשה לאכוף את החלטת הנציבות, ויהיה זכאי לקבל החזר בגין שירות הבריאות שרכש באופן פרטי - כאשר סכום זה ייגרע מתוך מקורות המימון המועברים לקופת החולים.
...
הנשיא יגאל פליטמן מסקנת חברתי השופטת דוידוב-מוטולה בדעתה המקיפה מקובלת עלי.
לאור זאת, דין ערעור הקופה להידחות, תוך חיובה בהוצאות כאמור בדעתה של חברתי השופטת דוידוב-מוטולה.
סוף דבר על דעת כל חברי המותב, הערעור נדחה.

בהליך חוק ביטוח בריאות ממלכתי (חב"ר) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

משהטיפולים המקובלים לא הועילו, הומלצו למנוח - על ידי הרופאים המטפלים: ד"ר קונדל אונקולוגית מבית חולים רבין וד"ר בן דוד המנתח שעובד גם בבית חולים רבין וגם במכבי – טיפולים נוספים הכוללים את תרופת ה- Avastin (להלן – התרופה).
לפיכך, הוגשה הבקשה למימון במסגרת השב"ן. מאחר ותרופות אלה לא היו רשומות בישראל או באחת המדיניות המערביות המוכרות להתוויה המבוקשת (טפול ב- GBM חוזר), הטיפול בהן לא כוסה על ידי השב"ן והבקשה האמורה נדחתה[footnoteRef:3].
...
בעקבות הטענות בתצהיר התובעת 1 טענה מכבי להרחבת חזית ולא שטחה את ראיותיה בענין זה. התביעה לא נקטה בצעדים המתבקשים ובסופו של יום התוצאה היא שאין לפנינו ראיות במחלוקת זה. בית הדין נהג גמישות מירבית בניהול ההליך, אף יותר מן המקובל בהליכים בבית הדין[footnoteRef:9], אולם גם לגמישות זו יש מגבלה מעשית – והמגבלה היא דחיית טענה שחורגת ממסגרת הראיות המונחות לפני בית הדין.
גם לא מצאנו כי האמצעי אינו הולם את המטרה.
גם באשר להוראות המעבר לא מצאנו כי הן לא חוקתיות.
סוף דבר לאור המקובץ אין מנוס מדחיית התביעה.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2003 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

ביום 31.10.2000 כתבה ד"ר קרמינסקי, רופאה מומחית מהמכון האונקולוגי בבית החולים וולפסון, אל הרופא המטפל במכבי בקשה שמכבי תממן את המשך הטיפול בתרופה, שכן בחודשים הראשונים של הטיפול חל שיפור ניכר במצבה של הגב' ברם.
...
לאור כל האמור לעיל ולו תשמע דעתי, דינו של הערעור להתקבל .
בהתייחס לדבריה של נציגת הציבור הגב' אורלי ביטי, המובאים להלן - נחה דעתי מדברי הנשיא, לפיהם אין באמור בפסק דין זה כדי למנוע מהגב' ברם לפנות בעניינה לועדת החריגים ולבית הדין של הקופה.
השופט יגאל פליטמן דעתו של חברי הנשיא מקובלת עלי בנסיבות המקרה.
התוצאה: הערעור מתקבל כאמור בפסק דינו של הנשיא.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו