עם זאת הוא סבור כי עיכוב ההליכים ב-6 חודשים "יסיים את מלאכת רכישת הזכויות ויביא לפיתרון סופי לבעיה ללא צורך בנקיטת הליכים משפטיים מיותרים". עוד נטען כי לפי בקשת והנחיית רמ"י הוא הפקיד תכנית מתאר בועדה המחוזית בחיפה מספר פעמים ובכל פעם היא נדחתה כיוון שלא עמדה בתנאי סף. אך, הוא אמור "להפקיד תכנית מתאר נוספת בימים הקרובים והסכויים שהיא תיתקבל הנם גבוהים דבר שיביא פיתרון סופי ללא כל תנאים שיירשמו".
עוד יצוין כי במסגרת בקשה זו, נטען : "עסקינן במבנה עסקי המורכב מ-3 קומות במצב שלד".
כך למשל ביום 5.1.20 הגיש המבקש בקשה נוספת לעיכוב הליכי פינוי והריסת הנכס הקבוע ליום 21.1.20 למשך 6 חודשים.
ביום 10.7.07 הורה כב' השופט פיש על מחיקת התביעה, בציינו כי בהחלטה בדיון מיום 22.3.07, ניתנה למבקש שהות אחרונה לתקן את תביעתו, ולצרף את כל הצדדים הנחוצים לתובענה.
היתנהלות אשר עשויה, לכשעצמה, להביא לסילוק ההליך על הסף (וראו גם: 8553/19 אלכסנדר אורן בע"מ נ' כהן (17.11.20)).
מדובר בהליך שני לפירוק שתוף כאשר ההליך הקודם נמחק, כאמור בחודש 7/07, עקב אי צירוף כל בעלי הזכויות בחלקה ויורשיהם כמו גם כל המחזיקים בחלקה, באשר לשיטת ב"כ רמ"י בהליך הקודם, אין זהות בין השניים.
ברם, גם בשלב זה, המבקש לא צרף את כל בעלי הזכויות ויורשיהם, אלא הוא טוען בכתב התביעה כי הנתבעים 3 ו-4 הם עזבונם של אנשים שהלכו לבית עולמם (על פי הנסח מלשכת רישום המקרקעין עוד לפני חודש 6/75 – מועד תיקון בעלות לאחר ההסדר) ורישומם במירשם המקרקעין נטול מספר תעודת זהות, דבר , שכדבריו, יקשה על איתור צוי הירושה שלהם ויורשיהם על פי דין.
כך או כך, בפרט בנסיבות, אין מקום להגשת התביעה בדרך זו. אחת משתיים: אם המבקש עשה כן, בלא שנקט בהליכים לאיתור כל בעלי הזכויות בחלקה מהלך 13 שנה, חרף האמור על ידי כב' הש. פיש –הרי שהדבר לא עולה בקנה אחד עם חובתו לנקוט בתום לב בהליכים משפטיים; ואילו אם המבקש נקט בהליכים לאיתור כל בעלי הזכויות בחלקה השנים, אך הדבר לא צלח בידו – הרי שסכוי התביעה להתברר לגופה במתכונת זו, בתקופה הקרובה או בכלל, ובהיעדר כל הצדדים הנדרשים לא גבוהים.
...
אם המבקש הבין כי רמ"י מעלימה עין, הרי שהבין גם כי אם לא ישלים את העסקה, לא יהיה בסיס לאותה "העלמת עין".
- גם טענת המבקש כי רמ"י אפשרה לשותפים האחרים לבנות, דינה להידחות.
אין בידי לקבל את הטענה.
כאמור בעניין רוקר (רע"א 6339/97 רוקר נ. סלומון פ"ד נ"ה (1) 199 (1998) - לעיל ולהלן "ענין רוקר", הגם לעניין בתים משותפים, אך כאמור בפסק דין הפינוי, נכון בענייננו) - תפיסה לצמיתות של שטח אינה מהווה "דבר של מה בכך", אלא פגיעה ממשית שבית המשפט איננו יכול להתעלם ממנה, ויש להיזהר מאוד במקרה מסוג דא לשקול נזק מול תועלת:
"...בבואנו לבחון את השימוש שעושה פלוני בזכויות הקניין שלו או את ההגנה שלו עליהן במבחנים של תום לב, יש להזהר מאד כאשר באים לשקול נזק מול תועלת. מאזן כזה אינו עולה בקנה אחד עם מהותה של זכות הקניין, שבעליה רשאי, בדרך כלל, לעשות או שלא לעשות בה כאוות נפשו, בלי שהתועלת הכלכלית המופקת מהשימוש תעמוד לבקורת. מאזן כזה גם עלול להביא לתוצאות מרחיקות לכת ובלתי רצויות: אם ימצא בית המשפט שנזקו של הפוגע בזכות גדול מהתועלת שיפיק בעל הזכות מהסרתה של הפגיעה, יהיה רשאי לאשר את הפגיעה וכך לשלול מן הבעלים את זכותו. משמעות הדבר היא הפקעה של זכות הקניין מכוח שיקולים הזרים למהותה. אין זה מתקבל על הדעת.
סוף דבר
הבקשה נדחית.