דיון והכרעה
בהתאם לתקנה 45 לתקנות, רשאי בית הדין בכל עת, לבקשת בעל דין או אף בלא בקשה כזאת, לדחות תובענה על הסף, מחמת מעשה בית דין, חוסר סמכות או "כל נימוק אחר שעל פיו סבור בית הדין שניתן לדחות מלכתחילה את התובענה בנוגע לאותו נתבע". הרציונל העומד בבסיס כלל לפיו בית הדין רשאי לדחות תביעה מחמת מעשה בית דין מבוסס על עיקרון סופיות הדיון, מניעת התמשכות ההליכים המשפטיים וכן מניעת הכרעות סותרות בהליכים וערכאות שונות.
זאת ועוד, אין ליחס חשיבות לכך שהתביעה כנגד המבקשת נמחקה ולא נדחתה, שכן לאור קביעת בית הדין הארצי לעבודה בעיניין טרה הנדסה גם אילולי נתבעה מלכתחילה, היה מקום לקבוע, כי פסק הדין בהליך הראשון מקים מעשה בית דין כלפיה (והשווה בעיניין זה ע"ע 7267-10-19 עריית בת ים נ' בר-ש.י. ניהול ואחזקות מבנים בע"מ (ניתן ביום 4.3.21) וכן פסק דינה של חברתי כב' השופטת מ' קליימן סע"ש 41115-08-21 טאהא מוחמד נ' אגמים משאבי אנוש בע"מ (ניתן ביום 5.12.21)).
...
לטענתה, דין התביעה להידחות הואיל וקיים מעשה בית דין שכן התובעת הגישה תביעה זהה ביום 14.5.2020 כנגדה, כנגד הנתבעת 1 וכן כנגד חברת "ניהול קניון הזהב 1991 בע"מ" (להלן -קניון הזהב) בעניין זכויות סוציאליות בגין אותה עבודה ואותה תקופה בת 13 חודשים, באותו מקום עבודה (סע"ש 32360-05-20, להלן- ההליך הראשון).
אקדים אחרית לראשית ואומר כי לאחר שעיינתי בטענות הצדדים על נספחיהם שוכנעתי, כי דין הבקשה להתקבל שכן פסק הדין מיום 19.10.2020, אשר נתן תוקף להסכם הפשרה בין הצדדים בהליך הראשון מהווה מעשה בית דין.
סוף דבר
לאור האמור לעיל, מצאתי לקבל את הבקשה ולסלק את התביעה על הסף מחמת מעשה בית דין, בדמות הסכם הפשרה שקיבל תוקף של פסק דין בהליך הראשון.
אף כי לא שוכנענו בטענת התובעת, כי הניחה שהמבקשת יודעת על תוצאות ההליך הקודם וכי אי-ציון ההליך הקודם לא נועד להסתיר עובדת קיומו מאיש, לא מצאתי לדון בשאלת חוסר תום הלב של התובעת לאור התוצאה אליה הגעתי.