ע"י ב"כ עו"ד אליס אברמוביץ'
Calrose Rice LTD
Global Rice LTD
Redis Market SRL
מדינת ישראל - אגף המכס ומע"מ - נמחקה
ע"י ב"כ עו"ד אלון שפר, פמת"א (אזרחי)
עו"ד אריה רייף
החלטה
לפני בקשה להורות שמסירת כתב התביעה לעו"ד אריה רייף היא מסירה כדין לנתבעת-2, בבחינת מי שמייצג את הנתבעת-2 ולחלופין כנציג הנתבעת-2 במדינת ישראל.
במסגרת הבקשה דנן, עתרה התובעת, בין היתר, לקבוע שאין הצדקה בהתאם להוראות האמנה לדרישה זו וכי יש לקבוע שהנתבעות 2 ו-3 נוהגות בחוסר תום לב בהקשר זה, בהנתן שמדובר בחברות המנהלות עסקים בעולם בשפה האנגלית ומשכך להכיר בהמצאה שבוצעה.
בעניינינו אין מחלוקת שעו"ד רייף הגיש בשמה של הנתבעת-2, בקשה לרישום סימן מסחרי לרשם סימני המסחר, כאשר הסימן המסחרי המבוקש נוגע לאותם המוצרים לגביהם הוגשה תביעה זו. טענת עו"ד רייף הנה, שלא הוסמך לייצג את הנתבעת-2 ושמשרדו אינו משמש כתובת למסירת כתבי בית דין לנתבעת-2 בהליך בו לא הוסמך לייצגה אלא אך ורק בנוגע למסמכים השייכים להליך המתנהל לפני רשם סימני המסחר ואולם טענה זו אינה מתיישבת עם פסיקת בית המשפט.
...
דינן של טענות אלה להידחות.
בהקשר זה התייחס בית המשפט זה מכבר לבעל דין המבקש להתחמק מן הדין, וקבע דברים שיפים במשנה תוקף לאחר כניסת התקנות לתוקף ושעה שיפוי הכוח כלל לא הוגבל:
"בשולי הדברים יוער, כי מן הראוי כי הכלל בדבר אפשרות הגבלת ייפוי הכוח מקבלת כתבי בי דין יפורש בצמצום. כלל זה מהווה פתח לניצול לרעה ולהתחמקות מן הדין, מקום בו למשל מחד, אין כתובת אליה ניתן להמציא את כתבי בי הדין, ומאידך, ברור כי עורך הדין נמצא בקשר רצוף עם הלקוח. במקרה האחרון מתקיימת תכלית תקנה 477 ואין לאפשר לנתבע לנצל טענות פרוצדורליות על מנת להתחמק מבירור ענייני של התביעה. החשש לניצול לרעה בא לידי ביטוי במקרה שלפנינו, בו התנהל הליך בבקשה לסעד זמני, עורך הדין ייצג את המשיבה 2, הוגש תצהיר, התנהל דיון ובה בעת שעורך הדין הגיש בקשה לבית המשפט בתיק העיקרי, נטענת טענה לאי המצאה כדין".
(שם, ע' 9-10).
סוף דבר
בנסיבות שפורטו דינה של הבקשה להתקבל בחלקה בכך שנקבע שעו"ד רייף מהווה נציגה של הנתבעת-2 לצורך קבלת כתב התביעה והעברתו לנתבעת-2.