מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למחיקת כתב תשובה או התרת הגשת כתב טענות

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

המשיבות הגישו ביום 13.12.2021 הודעה על חדילה מגבייה ובקשה למחיקת בקשת האישור.
בהחלטה באותו יום הוריתי כי ככל שיבקשו המשיבות לחדול – יודיעו בתוך המועד הקבוע בחוק, וככל שיחליטו שלא לחדול – יגישו כתב תשובה מטעמן.
עוד הוסכם כי בית המשפט יחליט בבקשת האישור לאחר קבלת כתבי הטענות (ללא צורך בהליך הוכחות).
תמצית בקשת האישור המתוקנת המסגרת הנורמאטיבית סמכות ועדה מקומית לגבות היטל השבחה קבועה בסעיף 196א בחוק התיכנון והבניה, תשכ"ה-1965 (להלן: "חוק התיכנון והבניה"): "ועדה מקומית תיגבה היטל השבחה בשיעור, בתנאים ובדרכים שנקבעו בתוספת השלישית ועל פיה". סעיף 1 בתוספת השלישית בחוק התיכנון והבניה (להלן: "התוספת השלישית") מגדיר "השבחה" - "עליית שוויים של מקרקעין עקב אישור תכנית, מתן הקלה או התרת שימוש חורג". חובת נישום לשלם היטל השבחה קבועה בסעיף 2(א) בתוספת השלישית – "חלה השבחה במקרקעין, בין מחמת הרחבתן של זכויות הניצול בהם ובין בדרך אחרת, ישלם בעלם היטל השבחה לפי האמור בתוספת זו (להלן - היטל)". סעיף 3 בתוספת השלישית קובע כי "שיעור ההיטל הוא מחצית ההשבחה". סעיף 9 בתוספת השלישית קובע חישוב הצמדה ספציפי על תשלום היטל השבחה שבין מועד אישור התוכנית המשביחה ועד למועד מימוש הזכויות: "עלה מדד המחירים לצרכן או מדד תשומות הבניה שפירסמה הלישכה המרכזית לסטטיסטיקה בסמוך לפני המועד לתשלום ההיטל או כל חלק ממנו, לעומת מדד כאמור שפורסם בסמוך לפני תחילת התכנית, או אישור ההקלה או השמוש החורג, שבעקבותיהם חל ההיטל, יוגדל הסכום שהחייב בהיטל חייב בו, לפי שיעור העליה הנמוך ביותר של שני המדדים האמורים." ממועד מימוש הזכויות (שהוא המועד לתשלום ההיטל) חלות הוראות חוק הרשויות המקומית (ריבית והפרשי הצמדה על תשלומי חובה), תש"ם-1980 (להלן: "חוק ההצמדה") סעיף 15 בתוספת השלישית קובע כך: "על תשלום ההיטל יחול חוק הרשויות המקומיות (ריבית והפרשי הצמדה על תשלומי חובה), תש"ם-1980 (להלן – חוק ההצמדה), ויראו לענין זה ועדה מקומית כאילו היתה רשות מקומית כמשמעותה בחוק ההצמדה ואת ההיטל כאילו היה כלול בתוספת לחוק האמור". סעיף 17 בתוספת השלישית, קובע הוראות לעניין החזר היטל: "הוחלט בהליכים לפי תוספת זו על הפחתת החיוב בהיטל או על ביטולו, יוחזרו הסכומים ששולמו מעבר למגיע, בתוספת תשלומי פיגורים כמשמעותם בחוק ההצמדה, וסעיף 6 לחוק ההצמדה לא יחול." סעיף 1 בחוק ההצמדה מגדיר "תשלומי פיגורים" כ – "ריבית צמודה בשיעור של 0.5% לחודש, או בשיעור אחר כפי שקבעו שר הפנים ושר האוצר, ממועד החיוב בתשלום החובה עד יום שילומו, בהוספה או בהפחתה של הפרישי הצמדה." (ההדגשות במקור – מ' נ').
...
מכל הטעמים שפרטתי לעיל אני סבורה כי פרשנות המשיבות, לפיה לא חלים תשלומי פיגורים לפני ההחלטה בהליכים כאמור בסעיף 17, מתיישבת יותר עם תכלית החקיקה.
על כן מסקנתי היא שאין אפשרות סבירה כי השאלה - האם קמה לקבוצה עילה בגין אי השבת תשלומי פיגורים כהגדרתם בחוק ההצמדה, החל מיום תשלום ההיטל - תוכרע לטובת הקבוצה.
סוף דבר בקשת האישור – נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהחלטה מיום 14.1.21 נקבע: "הצדדים יגישו תשובה לבקשות הפתוחות עד יום 14.2.2021.
לטענת המבקשים, באי התרת הגשת חוות הדעת הנוספות ותיקון כתב התביעה על בסיסן בהתאם, עלול להגרם נזק מהותי ובלתי הפיך למבקשים.
תקנה 46 (א) לתקנות החדשות קובעת: "בית המשפט רשאי בכל עת להורות כי יתוקן כל עניין בכתב טענות או כי יצורף בעל דין או יימחק שמו של בעל דין מכתב התביעה, לשם קיומו של הליך שפוטי ראוי והוגן, תוך היתחשבות, בין השאר, בהתנהלותו של מבקש התיקון, השלב הדיוני שבו מוגשת הבקשה, והמטרה שהתיקון המבוקש צפוי להשיג". זאת בזיקה לעקרונות היסוד שגובשו בתקנות 1 - 5 לתקנות החדשות, הלוקחות בחשבון גם את האנטרס הצבורי בחלוקה ראויה והוגנת של הזמן השפוטי.
...
לאחר עיון בבקשת רשות ערעור, הגעתי למסקנה ולפיה דינה להידחות אף ללא צורך בתגובה וזאת מהנימוקים כדלקמן: א) השגה על החלטת ביניים של הערכאה הדיונית מקומה, ככלל, בערעור על פסק הדין.
ביהמ"ש נטה להיעתר לבקשות אלו בנדיבות, על מנת שההכרעה השיפוטית תעשה בשאלות שהן באמת שנויות במחלוקת בין בעלי הדין.
ממילא, מדובר בעניין שקשור בניהול ההליך וערכאת הערעור אינה נוטה להתערב בעניינים מסוג זה. לסיכום: לאור האמור לעיל, דין בקשת רשות הערעור להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

יודגש: כתב-התביעה המתוקן שהוגש לתיק זהה לנוסח כתב-התביעה המתוקן שצורף לבקשה שכיוונה להתרת התיקון.
משהותר התיקון על-ידי בית-המשפט, על-פי הבקשה ובהעדר תשובה או היתנגדות מטעם הנתבעים, המחלוקת שטעונה הכרעה היא זו המצטיירת מכתבי-הטענות המתוקנים – והכול כדת וכדין.
כבר צוין לעיל: הנתבעים לא השיבו לבקשה לתיקון כתב-התביעה, למרות שניתנו להם שתי הזדמנויות לעשות כן. באי-הגשת תשובה לבקשה גילו הנתבעים דעתם שהם אינם מתנגדים לתיקון המבוקש ומכל מקום – הם החמיצו את המועד לעורר כל טענה בעיניין זה. הנתבעים הגישו כתב-הגנה מתוקן במענה לכתב-התביעה המתוקן והתייחסו בו ברחל-בתך- הקטנה לסעיף 11, תוך הכחשתו [ר' סעיף 33 לכתב-ההגנה המתוקן].
סנקציות אלה כוללות מחיקת כתבי טענות, חסימת תביעות, דחיית בקשות ותובענות, פסילת ראיות, חיוב בתשלום הוצאות, ועוד כהנה וכהנה.
...
סיכומם של דברים הבקשה נדחית אפוא.
על-פי הדין החל כעת – כביטויו בתקנה 53 בתקנות סדר הדין האזרחי מ-2018 (לה יש תחולה מיידית לפי תקנה 180 בתקנות הללו), "בתום הדיון בכל בקשה יפסוק בית המשפט את הוצאות הבקשה ועל מי הן חלות, בלא קשר לתוצאות ההליך העיקרי, זולת אם מצא שקיימים טעמים מיוחדים שלא לחייב בהוצאות כאמור". אין מנוס מלקבוע כי מדובר בבקשת סרק שלא היה כל מקום להגישה.
הנתבעים ישלמו לתובעת את הוצאות הבקשה בסך 6,500 ₪ (כולל מע"מ), ללא קשר לתוצאות ההליך ותוך שלושים יום מהמועד בו תומצא להם ההחלטה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בסופו של יום, אם מנסים לזקק את מהותה של הבקשה – הבקשה מתייחסת לכך שהנתבעת הסתירה ביודעין 3 מסמכים במסגרת הליך גילוי המסמכים, וכי גילוים של המסמכים כעת מצדיק מחיקת כתב ההגנה או לחלופין התרת צרופם של אותם מסמכים כראיה.
אשר לסעד של מחיקת כתב ההגנה - הלכה היא כי בית המשפט יפעיל את הסנקציה של מחיקת כתב טענות בשל דופי שנפל בהתנהלות בעל דין במקרים קצוניים בלבד, זאת נוכח ההשלכות החמורות של צעד זה על הצד המפר.
לצד זאת, לא כל תשובה שאינה נתמכת בתצהיר מצדיקה העתרות לבקשה שעליה נועדה אותה תשובה להשיב, ואני סבורה כי העתרות לבקשה למחיקת כתב הגנה בנסיבות הקונקרטיות תהיה קיצונית ובלתי מידתית, באשר לא הוכח בפניי כי מי משלושת המסמכים מושא הבקשה נימצאו בפני הנתבעת והוסתרו במזיד ובמכוון.
בשולי הדברים אך אעיר, כי אורכה של הבקשה (והתגובה לתשובה), החזרות הרבות והנישנות על טענות עובדתיות ומשפטיות שנטענו בכתב התביעה ובתצהירים, צרופם המיותר של נספחים שכבר הוגשו, וטיעון ארוך ומפותל מן הסוג שנטען אינם עושים חסד עם התובעים או עם טענותיהם.
...
בכתב ההגנה טענה הנתבעת כי מדובר בסכסוך אזרחי שהיא אינה חלק ממנו, כי פעלה כרשות סבירה כאשר קיבלה החלטות תוך הפעלת שיקול דעת סביר, מיומן ומקצועי הנשען על שיקולים שבדין ובפסיקה, כי לא הפרה חובות חקוקה או ביצעה כל התרשלות שהיא ומשכך דין התביעה כנגדה להידחות.
ראשית, מקובלת עליי טענת ב"כ הנתבעת כי אין בהגשת הבקשה בצירוף תצהיר תומך כדי "להכשיר" הוספת תכנים עובדתיים לתביעה בניגוד להחלטות השיפוטיות המפורשות שניתנו בעבר (מיום 16.7.18 ומיום 2.12.19).
לצד זאת, לא כל תשובה שאינה נתמכת בתצהיר מצדיקה היעתרות לבקשה שעליה נועדה אותה תשובה להשיב, ואני סבורה כי היעתרות לבקשה למחיקת כתב הגנה בנסיבות הקונקרטיות תהיה קיצונית ובלתי מידתית, באשר לא הוכח בפניי כי מי משלושת המסמכים מושא הבקשה נמצאו בפני הנתבעת והוסתרו במזיד ובמכוון.
סוף דבר הבקשה למחיקת כתב הגנה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

1) עיינתי בבקשה לתיקון כתב התביעה, בתגובות שהוגשו ובתשובה לתגובות.
בסיפה של ההחלטה, ניתנה לתובעת ההזדמנות להודיע אם היא מבקשת למחוק את תביעתה על מנת להגיש תביעה חדשה כאשר ההליך החדש ימשיך מן השלב אליו הגיע הליך זה. חלף זאת, הגישה התובעת בקשתה דנן לתיקון כתב התביעה[footnoteRef:1].
ואולם, "בבואו לבחון בקשה לתיקון כתב טענות, ישקול בית המשפט אם התיקון יאפשר לו להכריע "בשאלות שהן באמת השאלות השנויות במחלוקת בין בעלי הדין". בנוסף על בית המשפט לבחון את השלב שבו הוגשה הבקשה; האם הבקשה נגועה בשיהוי או הוגשה בחוסר תום-לב; וכן האם יש בתיקון כדי לקפח זכותו של הצד שכנגד.
10) הינה כי כן, בדומה לחלק מהשיקולים דלעיל לעניין התרת הבאת ראיות באיחור, גם כאן, לצורך תיקון כתב התביעה, נשקלים בין היתר: עתוי הבקשה, תרומת התיקון לבירור המחלוקות שבין הצדדים והתנהגות המבקש.
...
] 7) לעניין פריט ב': הבקשה נדחית.
לאחר כל אלה, אין בידי לקבל את הבקשה.
סיכום 15) בכפוף להגשת נספח 2 לכתב הבקשה (סעיף 6 לעיל) - הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו