מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למחיקת כתב הגנה וחיוב בהוצאות לדוגמא

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

מונחת לפני בקשה למחיקת כתב ההגנה של המשיבה בטענה כי לא קיימה את הוראות בית הדין, ולהלן העובדות הרלוואנטיות לענייננו: ביום 3.4.2019, הוגשה תובענה זו ובמרכזה סעד לבקשת פיצוי בגין פיטורים שלא כדין וסעדים נוספים להם זכאית המבקשת בגין תקופת עבודתה אצל המשיבה, כטענתה.
ביום 10.6.2020, הועברה הבקשה האחרונה לתגובת המשיבה, כשבהחלטה נרשם כי עיכוב במועדים, עלול לגרום לחיוב בהוצאות.
שכן, לצורך הדוגמא, מעסיק חייב לרשום שעות עבודה של עובד – וככל שלא תגיש המשיבה את דוחות הנוכחות אותם התבקשה להגיש, הדבר עשוי להיות לרעתה.
...
] בית הדין הארצי הדגיש כי - "אם נתבקשה ארכה לקיום הצו, לא ימחק בית הדין את כתבי הטענות. המגמה בבתי הדין היא לאפשר למתדיינים את יומם בבית הדין באופן שהתביעות תתבררנה לגופן." [footnoteRef:3] [3: ע"ע (ארצי) 10265-1012 סטפנסקי – תלמוד תורה מורשה (9.2.2014)] לאור ההלכות הנוהגות ובשים לב לנסיבות הסובבות את הבקשה החוזרת ונשנית למחיקת כתב ההגנה – אי גילוי ועיון במסמכים מצד המשיבה ומול זאת, סיום ייצוג של ב"כ המשיבה, מצבה הבריאותי וקשיים בהם נתקל העסק בו העסיקה את המבקשת בשל הקורונה, ובשים לב למועד הדיון הקבוע ליום 23.11.2020, אנו סבורים כי אין מקום למחוק את כתב ההגנה של המשיבה.
בנסיבות אלו, אני מורה למשיבה להמציא לתיק בית הדין ולתובעת באמצעות בא כוחה רשימה של כל המסמכים הרלוונטיים הנמצאים ברשותה בנוגע למחלוקות בין הצדדים והראיות עליהם היא נסמכת בהגנתה, זאת עד ליום 10.9.2020.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

לכן לאור הזלזול בדיון שנקבע, מבוקש לפסוק הוצאות לדוגמא" (עמ' 4 שורות 1-14 לפרוטוקול).
שנית ובהתייחס למבוקש בסיפא של סעיף 9 לתגובתו - מאחר ואם יבוטל פסק הדין ניתן יהיה לעשות מאמץ ולקבוע כי ישיבת ההוכחות בו תתקיים בסוף חודש יולי 2020 ו/או בתחילת חודש אוגוסט 2020 , דבר שלא ניתן יהיה לעשות אם יתאפשר לתובע לתקן את תביעתו, שאז יהיה צורך ליתן לנתבעת 30 יום להגשת כתב הגנה מתוקן וכן יהיה צורך לקצוב מועדים חדשים לשם השלמת הליך גמ"ס ולשם הגשת תצהירים נוספים -כאשר כל אלו מעבר לעובדה שיאריכו מאוד את חייו של תיק זה, יגררו, באופן טבעי, את חיובו של התובע בהוצאות ולכן מוצע לו לשקול תחת הבקשה לתיקון תביעתו, פשוט להגיש תביעה נוספת בגין הסעדים המגיעים לו לטענתו בשל פיטוריו.
בנוסף הרינו מורים גם על מחיקת סעיפים 5 עד 10 לתצהירו של מר סלים חג'אג'רה וכן סעיפים 12 עד 15 לתצהיר זה. ב"כ המועצה ציין בהחלטה להחלטה בדבר מחיקת סעיפים כי:"בעצם ביה"ד מחק לי את ההגנה. שומע שביה"ד נתן החלטה. היה אפשר לתקן את זה בדרך אחרת כי עו"ד אחר כתב את כתב הגנה. וכן ביקש:"מבקש שאם רו"ח מעיד ראשון, שהתובע לא יהיה באולם". ואז הודיע ב"כ התובע:"הוא בעל דין אבל כדי למנוע טענות נתחיל לשמוע קודם את התובע ורוה"ח ימתין מחוץ לאולם" וכך קרה.
...
" בתאריך 14/6/20, לאחר שהתובע מיהר ופעל בהתאם להחלטת בית הדין מיום 7/6/20 ולאחר שהנתבעת התייחסה לתגובתו, נתן בית הדין את החלטתו הבאה: בנסיבות הענין ומשהודיע התובע כי הוא מסכים לביטול פסק הדין שניתן לזכותו ביום 25/5/20 (להלן:"פסק הדין") בכפוף לפסיקת להוצאות לטובתו ולאחר שבחנתי גם את טענות הנתבעת בענין זה, כפי שאלו מצאו ביטוי בבקשתה לביטול פסק הדין ולאחר ששקלתי את בקשתה לדחות את סוגיית ההוצאות לסיום ההליך, וכן לאחר שנתתי דעתי לבקשת התובע ובהינתן כי בתיק קיימת אינדיקציה לכך שהנתבעת ידעה על ישיבת ההוכחות שהתקיימה ביום 25/5/20 ובכל זאת לא טרחה להתייצב לישיבה זו ואף לא ביקשה את דחייתה - עובדה שבוודאי גרמה לבזבוז זמן ומשאבים לתובע, לבא כוחו ולמעשה גם לעד התובע שטרח והתייצב לישיבה זו, החלטתי להורות על ביטול פסק הדין וכן החלטתי שיש מקום לחייב את הנתבעת, כבר כעת בהוצאות התובע ולכן הריני מחייבת אותה לשלם לו את הסכומים הבאים: סכום של 1,200 ₪ בגין הוצאות משפט.
אשר לקרן השתלמות -על פי האוגדן, הפרשות המעביד לטובת קרן השתלמות היא בשיעור של 7.5% מהשכר, כאשר השכר לצורך ההפרשות לקרן הינו "השכר המשולב וכל רכיבי השכר המחושבים במשכורת הקובעת לצורך גימלאות" (סעיף 7 לאוגדן) משכך, וכתוצאה ישירה מקביעותינו לעיל לעניין דרגת השכר לה זכאי התובע ולעניין תוספות השכר השונות המשמשות בסיס להפרשות לקרן השתלמות, אשר בגינן מצאנו כי הנתבעת שילמה כספים בחוסר, הרינו קובעים כי עליה לשלם לו סכום של 4,533.9 ₪ כהשלמה להפרשות שביצעה עבורו לקרן השתלמות.
ובכל זאת ולמרות שנדמה כי הנתבעת ויתרה על הטענה, החלטנו להתייחס אליה ולו מטעמי זהירות תוך שנבהיר כבר עתה כי דין הטענה להידחות שכן הנתבעת לא הוכחה את טענתה כאמור, לא צירפה כל הוכחה ולמצער תחשיב.
מדובר טענה שהיא חרב פיפיות עבור הנתבעת, המבקשת שלא לשלם לתובע את מלוא שכרו בטענה כי הוא הועסק על ידה בניגוד להוראות האוגדן אלא שברור שמקום בו אין חולק כי הנתבעת נהנתה מעמלו של התובע בהיקף משרה של 33% אין היא יכולה להיבנות בדיעבד מטענה זו. סוף דבר- משקיבלנו את התביעה בחלקה, הרינו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים: סכום של 47,858.7 ₪ בגין הפרשי שכר בשל אי קידומו בדרגה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בקשת התובעים למחיקת כתבי הגנה של הנתבעים 1, 4-3 ולחילופין להשיב ולגלות (בקשה מס' 14) לטענת התובעים, יש למחוק את כתבי ההגנה של הנתבעים 1, 4-3, מכוח הסמכות המוקנית לבית המשפט בהתאם לתקנה 60(א) לתקנות החדשות, מאחר והם הפרו את תקנה 57 לאותן תקנות ואת חובת הגילוי החלה עליהם, באופן העולה כדי ניסיון לשיבוש הליכי משפט ומדובר במעשים "בעוצמה העולה לכדי אותם מקרים מיוחדים המצדיקים" מחיקת כתבי ההגנה.
תקנה 60(א) לתקנות החדשות, קובעת כדלקמן: "הליכי גילוי ועיון נאותים מהוים תנאי בסיסי לקיומו של הליך שפוטי ראוי והוגן; סבר בית המשפט שבעל דין לא קיים כראוי את חובתו לפי פרק זה, רשאי הוא לחייבו באופן מיידי בהוצאות ובמקרים מיוחדים אף למחוק את כתב טענותיו." [ההדגשות בהחלטה זו אינן במקור – י.ש.].
כידוע, ככלל, גילוי מסמכים נוהג בין בעלי הדין עצמם, ובמסגרת סיכסוך בין צד א' לצד ב', אין מקום למתן צו לגילוי מסמכים כנגד צד שלישי, אלא במקרים חריגים (ראו, לדוגמה, רע"א 3816/15 ב.ש. ברוש הקמת פרוייקטים בע"מ נ' ת.ק.ש. אלפיים (1997) בע"מ (פורסם בנבו, 23.8.2015) בפיסקה 6 והאסמכתאות שם).
...
בנסיבות העניין ולאור הפסיקה שצוינה לעיל, אני סבור שלא מדובר במקרה החריג המצדיק מחיקת כתב הטענות.
הבקשה למחיקת כתב הגנתה של עו"ד חכמון נדחית.
סוף דבר כמפורט בהרחבה לעיל מתקבלות אפוא הבקשות בחלקן.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעים ביקשו לחייב את הנתבעת בהוצאות לדוגמא.
מאחר שהבקשה למחיקת כתב הגנה נדחתה והבקשה לצרוף המסמכים כראיה התקבלה חלקית – אינני מוצאת לנכון לחייב בהוצאות וכל צד יישא בהוצאותיו.
...
בכתב ההגנה טענה הנתבעת כי מדובר בסכסוך אזרחי שהיא אינה חלק ממנו, כי פעלה כרשות סבירה כאשר קיבלה החלטות תוך הפעלת שיקול דעת סביר, מיומן ומקצועי הנשען על שיקולים שבדין ובפסיקה, כי לא הפרה חובות חקוקה או ביצעה כל התרשלות שהיא ומשכך דין התביעה כנגדה להידחות.
ראשית, מקובלת עליי טענת ב"כ הנתבעת כי אין בהגשת הבקשה בצירוף תצהיר תומך כדי "להכשיר" הוספת תכנים עובדתיים לתביעה בניגוד להחלטות השיפוטיות המפורשות שניתנו בעבר (מיום 16.7.18 ומיום 2.12.19).
לצד זאת, לא כל תשובה שאינה נתמכת בתצהיר מצדיקה היעתרות לבקשה שעליה נועדה אותה תשובה להשיב, ואני סבורה כי היעתרות לבקשה למחיקת כתב הגנה בנסיבות הקונקרטיות תהיה קיצונית ובלתי מידתית, באשר לא הוכח בפניי כי מי משלושת המסמכים מושא הבקשה נמצאו בפני הנתבעת והוסתרו במזיד ובמכוון.
סוף דבר הבקשה למחיקת כתב הגנה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת המבקש בעניינינו מתקיימות נסיבות המצדיקות הוראה על מחיקת כתב ההגנה ולחלופין בלבד חיוב המשיבה בתשלום הוצאות לדוגמא.
...
מכל מקום, שעה שעורכת הדין הודתה בטעות, זימונה לחקירה נראה לי צעד מרחיק לכת שאינו מוצדק בנסיבות העניין.
נוכח החלטתי אינני מוצאת להרחיב לעניין בקשת המשיבה למחיקת בקשות המבקש על הסף מטעמים הנוגעים לפרוצדורה.
אשר על כן, הבקשות נדחות למעט לעניין הטלת הוצאות על המשיבה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו