תמצית טענות המבקשת
לטענת המבקשת, שגה בית המשפט קמא משלא קבע, כי יש לראות בהיעדר תגובה מצד המשיב לבקשתה הסכמה לחיובו במזונות הקטינות; בקבעו, כי המקרה דנא אינו בא בגדר המקרים החריגים המנויים בתקנה 12(א)(3) לתקנות בהם המתנה לישיבת המהו"ת הראשונה עלולה לגרום נזק של ממש לצדדים או לילדיהם; בקבעו כי היא לא פעלה לגביית חוב המזונות מכוח פסק דינו של בית הדין הרבני; בקבעו כי בבקשתה היא מיתעלמת מהילכת בע"מ 919/5; בהתעלמו מכך שלכל המוקדם יכולה הייתה היא להגיש בקשה לפסיקת מזונות עבור הקטינות (בחלוף 45 יום ממועד הגשת הבקשה ליישוב סיכסוך כשבמהלכם פגרת הקיץ ופגרת הסוכות שאינן באות במניין הימים, ובכך שנפקות ההחלטות שניתנו על ידו היא מניעת האפשרות מן המבקשת לזון הקטינות בכבוד; בקבעו כי המבקשת לא צירפה אסמכתות לבקשתה ולא פירטה הכנסות המשיב ומלוא הוצאות הקטינות.
מבלי למצות העניין, כמובן, יצוין, כי די בכך שלטענת המבקשת המשיב אינו נושא במזונות הקטינות למעלה משלוש שנים (בלא שנעלם מעיניי כי תקפו של פסק הדין למזונות שניתן ע"י בית הדין הרבני פקע בשלהי חודש אפריל 2020 כטענת המבקשת) בלא שהוצגו על ידה הסבר המניח את הדעת לעניין שהוי זה ושום אסמכתא התומכת בטענת הדחיפות שבבקשה, כדי לשמוט הקרקע תחת הבקשה בהנתן אופי ההליך ודרישותיו כמובא לעיל.
...
בו ביום נקבע ע"י בית המשפט קמא, כי שעה שהבקשה הוגשה בניגוד להוראת תקנה 12(ה) לתקנות להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה, תשע"ו-2016 (להלן: "התקנות"), דינה להידחות.
ביום 04.09.2023 ניתנה החלטה על פיה נדחתה הבקשה, ונקבע בה לאמור: ".. אף שהמשיב לא הגיש תגובתו כנדרש... לא שוכנעתי כי מקרה זה אכן נמנה על אותם מקרים חריגים שבהם המתנה לפגישת המהו"ת הראשונה (הקבועה ליום 27/9/23) תגרום נזק של ממש לצדדים או לילדיהם, כקבוע בתקנה 12(א)(3) לתקנות להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה..".
ההחלטה נשענת על ארבעה נימוקים עיקריים: א. חיוב המזונות שנקבע במסגרת ההליכים שהתקיימו בבית הדין הרבני פקע לפני למעלה משלוש שנים, והמבקשת לא פירטה בבקשתה פשר אי נקיטה מצדה בהליך מתאים בעניין מזונות הקטינות, ככל שהדבר היה נחוץ; ב. הבת .
דיון והכרעה
לאחר שבחנתי טענות הצדדים ועיינתי בתיק המתנהל בבית המשפט קמא, ועל יסוד הוראת תקנה 138(א)(5) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 מצאתי, כי דין הבקשה להידחות, מהנימוקים שיפורטו להלן.
טרם נעילה יצוין עוד, כי חסד עשה בית המשפט קמא עם המבקשת עת לא השית עליה הוצאות בגין הבקשות הרבות שהוגשו על ידה ונדחו כאמור, בפרט נוכח ההוראות הרלוונטיות בתקנות סדר הדין האזרחי והתקנות להסדר התדיינויות בסוגיה זו.
על יסוד כל האמור לעיל, הבקשה על שני ראשיה וממילא גם הבקשה לסעד זמני, נדחות.