הליכי פשיטת הרגל ניפתחו לבקשת נושה (בנק דיסקונט לישראל בע"מ).
בתמצית, על-פי המפורט בדו"ח, רובם המכריע של חובות החייבים מקורם בחובות של חברות שהיו בבעלותם/ניהולם, ועסקו בתחום של שיווק תוצרת חקלאית.
בדו"ח שהוגש מטעם המנהל המיוחד צויין בהקשר זה כי מדובר בויתור על זכויות שנעשה בעת שהחייב מצוי היה בחובות באופן שגרע מנכסיו, ומעמיד למנהל המיוחד עילה לנקוט בהליכים מול צד ג'.
אשר לתוספת בגין זכויות אפשריות בדירה בראשל"צ, ניתן להתרשם בדבר מחלוקת עניינית וכנה באשר לקיום זכויות לחייב בדירה, כאשר מחד, אין חולק כי הדירה רשומה במירשם המקרקעין בבעלות בת-זוג בלבד והלוואת המשכנתא נילקחה על-ידה, ומאידך - נסיבות הרכישה (מהורי החייב) וטענת הנאמן בדבר שימוש בחשבון המשותף, כמו-גם העובדה כי הדירה נרכשה במהלך החיים המשותפים, מעלה תהיות ומעמידה לנאמן טענה אפשרית, הטעונה כמובן הוכחה, בדבר ייחוס זכויות חלקיות בדירה לחייב.
...
בנסיבות אלה, ומששוכנעתי בדבר מיצוי יכולת הפירעון של של החייב במסגרת המתווה האמור, יש לקבוע לו תכנית פירעון בהתאם ובכפוף לביצועה – ליתן לו הפטר.
במכלול הנתונים שהוצגו, המלצת הנאמן בדבר גובה צו התשלומים ואורך התקופה, מקובלת עלי.
בהתחשב באמור, ובעלויות נוספות הכרוכות במימוש, ותוך עדיפות להימנעות ממימוש כפוי של בית מגורים שעה שקיימת חלופה הולמת, סבורני כי אופן פידיון הזכויות במסגרת התכנית שהומלצה על-ידי הנאמן, הינו סביר וראוי, ואני רואה לאשרו.
סוף דבר:
מצאתי כי תכניות הפירעון שהומלצו ע"י בעלי התפקיד, והוסכמו על החייבים, הולמות את נתוני החייבים, ומגלמות באופן סביר את יכולת התשלום שלהם בראי נתוניהם האישיים ונכסיהם, ותוך מתן משקל אף לזמן שראוי להותירם בהליך של פשיטת רגל אל מול התועלת הצפויה מכך לנושים.