מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לטענת ביניים להכרעה בסכסוך שכירות בין שוכרות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

בבקשה ובתשובה לתגובה, המבקשת טענה כך: הגשת התביעה היא בבחינת שימוש לרעה בהליכי משפט, וניסיון להתעשר שלא כדין על חשבון המבקשת, אשר השקיעה במושכר יותר מ- 22,000,000 ₪, בין היתר לצורך שינוי ייעודו והפעלתו כאולם אירועים בעל היתר.
ההליך אינו דורש הכרעה מהירה, ומאזן הנוחות נוטה בבירור לטובת המבקשת, אשר פינויה מהמושכר עלול לפגוע במטה לחמם של רבים.
מדובר בסכסוך עסקי בין שני גופים מסחריים, ויש לאפשר את בירור המחלוקות העובדתיות באופן רגיל, במיוחד לאור העובדה כי מגיפת הקורונה עדיין בעיצומה ומונעת מהמבקשת לעשות שימוש במושכר.
יש לציין כי בדיון שהתקיים לפניי ביום 20/10/20 נכתבה לפרוטוקול הצעת בית המשפט, כי בתקופת המשבר, עד לחזרתם של אולמות האירועים לפעילות, המבקשת תשלם למשיבה מחצית מדמי השכירות כמימון ביניים ומבלי שהדבר ייחשב כויתור על זכויות.
...
לפיכך אני מקבל את הבקשה ומורה על העברת התובענה למסלול של דיון רגיל.
יש לציין כי בדיון שהתקיים לפניי ביום 20/10/20 נכתבה לפרוטוקול הצעת בית המשפט, כי בתקופת המשבר, עד לחזרתם של אולמות האירועים לפעילות, המבקשת תשלם למשיבה מחצית מדמי השכירות כמימון ביניים ומבלי שהדבר ייחשב כוויתור על זכויות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

התובעת טענה כי אין בהחלטת הביניים אליה הפניתה הנתבעת כדי להוות מעשה בי-דין ואין בה לגרוע מהעילות הנטענות.
דיון בתמצית יצוין כי המדובר בתביעה כספית וכן לצוו מניעה, שהגישה התובעת כנגד הנתבעת והנובעת מיחסי שכירות בין הצדדים במסגרתם שכרה התובעת מהנתבעת, נכס בו קיימה את מפעלה.
במסגרת הסכם פשרה מיום 18.7.19 (שהוסכם במסגרת בקשה לסעד זמני),התחייבה התובעת לבצע את התאמות החשמל הנדרשות במושכר חלופי שהועמד לה לתקופת השפוץ ולפנות את המושכר לא יאוחר מיום 30.7.19 וכי אם המושכר לא יפונה במועד (או שהמושכר החלופי לא יפונה בתום ביצוע עבודות השפוץ במושכר) תהיה רשאית הנתבעת לפעול בהתאם לסעד העצמי המוקנה לה. בתביעה נטען כי למרות שהתובעת פינתה את המושכר ועברה למושכר החלופי, כפי שהוסכם, ניתקה הנתבעת את החשמל במושכר ובמושכר החלופי מבלי להודיע על כך תחילה וכתוצאה מכך נגרמו לתובעת נזקים.
לאור האמור, שוכנעתי כי בנסיבות אלו ובשלב מקדמי זה של ההליך, בו טרם החל אפילו שלב קדם המשפט, הרי גם אילמלא הייתה ניתנת הסכמת הנתבעת במסגרת הליך העירעור להגשת כתב תביעה מתוקן, היה מקום להעתר לבקשה לצרוף הנתבעים כאשר מעורבותם הנטענת הנה ביחס לאותן נסיבות ולגרימת אותם נזקים וברור כי הכרעה שלימה בסכסוך שקיים בין הצדדים מחייבת גם מעורבותם בהליך ובירור הטענות כלפיהם.
...
בעניין זה אפנה לכך שאילו הייתה מוגשת בקשה למחיקת התביעה על הסף כנגד נתבעים אלו היא הייתה נדחית שכן סעד של מחיקת תביעה על הסף הוא סעד דרסטי ואין להיעתר לו, אלא אם ברור לבית המשפט מלכתחילה ומעל לכל ספק, וזאת, רק מעיון בכתבי הטענות, שאין לתביעה שום סיכוי להצליח גם אם יוכחו כל רכיביה.
כאשר למצב העובדתי והמשפטי כפי שהוא משתקף מכתבי הטענות שהוגשו על ידי בעלי-הדין, יש פנים לכאן ולכאן וישנו סיכוי כלשהו, אפילו הנמוך ביותר, שהתביעה תתקבל, ולו באופן חלקי, אין להיעתר לבקשה לסילוק תביעה על הסף.
לאור כל האמור, הבקשה להגשת כתב התביעה המתוקן, מתקבלת.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

לפניי טען ביניים שהגישה שוכרת במסגרתו היא מבקשת הכרעה למי מהטוענים עליה לשלם דמי שכירות עבור תחנת דלק שהיא שוכרת.
צ'ארלי התחייב למכור לצ.מ.ה את זכויות החכירה במיגרש ולגרום לכך שהמינהל יחכיר לה אותו לפי התנאים המקובלים, תוך ביטול הסכם השכירות בין הצדדים ובכלל זה גם חובתה של צ.מ.ה לשלם לו דמי שכירות בגין השמוש במיגרש.
הם מוסיפים כי יש לדחות אותו גם מטעמי יעילות, משום שהחלטה בטען הביניים לא תסיים את הסיכסוך בין הצדדים ותגרור הגשת תביעות נוספות לבירור זכויותיהם.
...
הוא טען בבקשתו כי מדובר במעשה עשוי ועל כן דין התביעה להימחק.
מסקנה זו נובעת מכך שהוא ידע לכאורה כל העת כי תנאים אלה לא מתקיימים וכלל לא פנה לדוד וצ.מ.ה לגביהם.
בהתאם, מבלי לקבוע מסמרות בעניין מהות ההסכמים שנחתמו בין צ'ארלי לצ.מ.ה ודוד והזכויות שהוענקו במסגרתם, ומבלי לשנות ממערך הזכויות של הצדדים, אני מורה על השבת המצב לקדמותו כפי שהוא היה ערב מתן פסק הדין בתביעת הפינוי, כך שחברת צ.מ.ה היא שמחזיקה בתחנת הדלק עד ליום 31.3.2022 בהתאם להסכם השכירות בינה לבין צ'ארלי וההסכמות בינה לבין סונול.
סוף דבר על המבקשת סונול לשלם לטוענת מס' 3 צ.מ.ה. את דמי השכירות המעוכבים אצלה בסך של 27,802 ₪ וכן דמי השכירות שממועד הגשת הבקשה לטען ביניים ועד היום.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עיינתי בתמצית עדותם של העדים המבוקשים, ואינני סבור כי מי מעדותם של עדים אלה רלוואנטית לסכסוך שבפני שכן, מהותו של הסיכסוך ובעקבותיו הכרעה בסכסוך הנה פרשנות סעיף בהסכם השכירות.
בבקשת רשות העירעור נטען, כי ההחלטה פוגעת אנושות בזכותו של התובע להוכיח תביעתו וכך ימנע ממנו להגיע לחקר האמת ולהגיע לתוצאה הנכונה של הסיכסוך.
בזהירות המתבקשת אציין, כי ככל שבית משפט יסבור במהלך שמיעת ההוכחות, כי יש מקום לזימון של עד זה או אחר, ממילא הוא יהיה רשאי ליתן החלטה לזמן עד. מדובר בהחלטת ביניים שבית משפט קמא מוסמך לשנותה בהתאם לשיקול דעתו וההתפתחות בתיק.
...
אף לא אחד מהעדים אינו יכול לשפוך אור על הפרשנות שצריכה להינתן שכאמור, צריכה להקבע לפי לשון החוזה ולפיכך, בלא כל קשר לאיחור בהגשת הבקשה אני דוחה את הבקשה לזימון העדים.
לאחר עיון בבקשת רשות הערעור ונספחיה ובתיק קמא הגעתי למסקנה ולפיה דין בקשת רשות הערעור להידחות, ללא צורך בתשובה וזאת מהנימוקים כדלקמן: א) החלטה בדבר זימון עדים מסורה לשיקול דעתה הרחב של הערכאה הדיונית ורק במקרים חריגים תתערב ערכאת הערעור בשיקול דעת זה. ראה למשל: רע"א 6606/21 עזבון המנוח אמין מנצור ז"ל נ' מדינת ישראל משרד הביטחון (7.10.21) בסעיף 6.
הגם שבית משפט קמא סבר, כי הבקשה הוגשה באיחור, הוא נדרש לבקשה לגופה ונימק, מדוע יש לדחות את הבקשה לזימון עדים לגופה.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, נדחית בקשת רשות הערעור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

ההליך דנן עניינו בתביעה כספית ע"ס כ- 149,000 ₪, שהגישה "דלק" חברת הדלק הישראלית בע"מ נגד הנתבעים, שהנם הבעלים של תחנת תידלוק בדבוריה (להלן: "המבקשים"), ובמסגרתה עתרה התובעץת לחיוב הנתבעים בתשלום הסך זהאמור אשר שולם על ידה למועצה אזורית עמק יזרעאל עבור מסי ארנונה בהן נאלצה לשאת התובעת במקום הנתבעים, זאת לאחר שהסכם השכירות וההפעלה של התחנה שבו התקשרו האחרונים הסתיים.
בעיניין איילי הנ"ל נפסק כי "כפי שציינתי בעיניין רילטקס, בקשות לזימון עד מציפות לא אחת את המתח שבין חשיפת צדק לבין יעילות דיונית. בבחינת בקשה לזימון עד, בית המשפט נידרש לאזן את תרומתו הצפויה של העד המבוקש לבירור האמת, לבין אינטרסים של יעילות דיונית- אינטרסים שהערכאה הדיונית אמונה עליהם [...]. באופן כללי, ניתן לומר כי ככל שעדותו של העד היא משמעותית וחשובה יותר לבירור האמת, כך יצטמצם משקלם של שקולי היעילות; ולהיפך. יש לתת את הדעת בהקשר זה לאופי הסיכסוך ולהיקפו, למחלוקות העובדתיות ולתרומה האפשרית של כל אחד מהעדים לבירור המחלוקת העובדתית והתחקות אחר האמת. זאת תוך שבית המשפט מביא בחשבון גם את משאבי הזמן המוגבלים שלו, ואת הצורך שלו לקיים דיונים בהליכים רבים". כן נקבע כי "מהאמור לעיל נובע גם כי בית המשפט רשאי שלא להעתר לבקשה לזמן עד לעדות אף אם עדותו קבילה ורלוונטית [...]. זאת- אם לאור סוג הסיכסוך והמחלוקת העובדתית הדורשת הכרעה, התרומה השולית של העדות לבירור האמת איננה משמעותית; ואם מדובר בזימון עד שכרוך בסרבול משמעותי של ההליך". עוד נפסק כי "אם מדובר במחלוקת עובדתית שולית או בעד שעדותו מבוקשת ביחס לנושא פריפריאלי שאינו במוקד המחלוקת בין הצדדים, בית המשפט רשאי לעשות שימוש בשקול דעתו ולא להתיר את זמונו של אותו עד". בחזרה לענייננו – בבואי לבחון את שאלת הרלוואנטיות של העדות, די להפנות לטיעוני הצדדים בדיון שהתקיים ביום 14.4.22.
רלוואנטיות זו נחלשת בנסיבות המקרה דנן, שעה שמדובר בתשלומי ארנונה בגין שכירות לתקופה שלאחר סיום ההסכם עם התובעת, כאשר ההיתקשרות עם צדדים שלישיים לא נעשתה בחלל ריק, אלא בהליך משפטי של טען ביניים שהוביל להסדר אשר אושר בפסק דין, ומשכך הטענה של 'קנוניה' בהתקשרות עם צדדים שלישיים שלתובעת חלק בה, מקומה הוא בתקיפת הליך טען הביניים.
...
בעניין איילי הנ"ל נפסק כי "כפי שציינתי בעניין רילטקס, בקשות לזימון עד מציפות לא אחת את המתח שבין חשיפת צדק לבין יעילות דיונית. בבחינת בקשה לזימון עד, בית המשפט נדרש לאזן את תרומתו הצפויה של העד המבוקש לבירור האמת, לבין אינטרסים של יעילות דיונית- אינטרסים שהערכאה הדיונית אמונה עליהם [...]. באופן כללי, ניתן לומר כי ככל שעדותו של העד היא משמעותית וחשובה יותר לבירור האמת, כך יצטמצם משקלם של שיקולי היעילות; ולהיפך. יש לתת את הדעת בהקשר זה לאופי הסכסוך ולהיקפו, למחלוקות העובדתיות ולתרומה האפשרית של כל אחד מהעדים לבירור המחלוקת העובדתית והתחקות אחר האמת. זאת תוך שבית המשפט מביא בחשבון גם את משאבי הזמן המוגבלים שלו, ואת הצורך שלו לקיים דיונים בהליכים רבים". כן נקבע כי "מהאמור לעיל נובע גם כי בית המשפט רשאי שלא להיעתר לבקשה לזמן עד לעדות אף אם עדותו קבילה ורלוונטית [...]. זאת- אם לאור סוג הסכסוך והמחלוקת העובדתית הדורשת הכרעה, התרומה השולית של העדות לבירור האמת איננה משמעותית; ואם מדובר בזימון עד שכרוך בסרבול משמעותי של ההליך". עוד נפסק כי "אם מדובר במחלוקת עובדתית שולית או בעד שעדותו מבוקשת ביחס לנושא פריפריאלי שאינו במוקד המחלוקת בין הצדדים, בית המשפט רשאי לעשות שימוש בשיקול דעתו ולא להתיר את זימונו של אותו עד". בחזרה לענייננו – בבואי לבחון את שאלת הרלוונטיות של העדות, די להפנות לטיעוני הצדדים בדיון שהתקיים ביום 14.4.22.
ומשלא התקבלה הסכמה לסיום ההליך ללא שמיעת ראיות, התיק נקבע להוכחות כבר על פי החלטתי מתאריך 1.9.23, תוך שהוריתי להם לזמן עדיהם.
לאור כל המקובץ לעיל, הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו