לעניין זה ניתן להפנות בין היתר להחלטת כב' השופטת הוד בעת"מ (נצ') 35525-11-20 סולתם מערכות בע"מ נ' עריית יוקנעם (4.4.2021):
"הינה כי כן, לאחר שעיינתי בסעיפים הרלוואנטיים בכתב התשובה ובפרטים הנוספים אשר מבקשות העותרות על סמך הסעיפים האמורים, כמפורט לעיל, מצאתי, כי אין מדובר בפרטים אשר דרושים לצורך הבהרת והשלמת נימוקי המשיבה וצמצום גדר המחלוקת. מקובלת עליי עמדת המשיבה לפיה מדובר במסע דייג. התרשמתי, כי מטרת העותרות היא ניסיון להחליש את טענות המשיבה וכי הן מבקשות לנסות ולדלות פרטים שיאפשרו להן לערוך מקצה שיפורים. אין מקום להעתר לבקשה שאלו מטרותיה. כאמור, בקשה לגילוי פרטים נוספים איננה מחליפה הליך של גילוי מסמכים. מצאתי, כי אין מדובר בפרטים אשר דרושים לצורך הבהרת טענות המשיבה בכתב התשובה או צימצום המחלוקות ותחת זאת, העתרות לבקשה עשויה לסרבל את הדיון בעתירה שלא לצורך. עוד מצאתי, כי הפרטים הנוספים אינם דרושים לצורך הכרעה בעתירה שלפני..."
בעניינינו, בחינת המידע והמסמכים שהתבקשו בבקשה מלמדת כי אלו אינם נחוצים להבהרה או השלמה של כתב התשובה, אלא פותחים פתח להסתעפות ללא גבול של העתירה.
מובן כי נתונים כלליים אלו אינם רלוואנטיים לבירורה של העתירה, הם מתאימים במהותם לבקשה על פי חוק חופש המידע, חלקם ניתנים להשגה עצמאית וחלקם אף מצוטטים בגוף התשובה.
"
בחינת בקשתו של העותר לחקירת המצהירים מטעם המשיבים, אשר אף היא משתרעת על פני עשרות סעיפים, מלמדת כי אין עסקינן בשאלות הנדרשות לצורך בירור המחלוקות העובדתיות העולות מהעתירה, אלא בניסיון נוסף ל"מסע דייג", תוך התשת המשיבים והעדים מטעמם בשאלות ופרטים שאינם נדרשים לצורך הכרעה בעתירה.
...
בפסיקה נקבע לא פעם, כי אין מקום להיעתר לבקשה לקבלת פרטים נוספים מקום בו היא נועדה להפריך או להחליש את טענות המשיב או מקום בו היא נועדה לסרבל את ההליך.
לעניין זה ניתן להפנות בין היתר להחלטת כב' השופטת הוד בעת"מ (נצ') 35525-11-20 סולתם מערכות בע"מ נ' עיריית יוקנעם (4.4.2021):
"הנה כי כן, לאחר שעיינתי בסעיפים הרלוונטיים בכתב התשובה ובפרטים הנוספים אשר מבקשות העותרות על סמך הסעיפים האמורים, כמפורט לעיל, מצאתי, כי אין מדובר בפרטים אשר דרושים לצורך הבהרת והשלמת נימוקי המשיבה וצמצום גדר המחלוקת. מקובלת עליי עמדת המשיבה לפיה מדובר במסע דייג. התרשמתי, כי מטרת העותרות היא ניסיון להחליש את טענות המשיבה וכי הן מבקשות לנסות ולדלות פרטים שיאפשרו להן לערוך מקצה שיפורים. אין מקום להיעתר לבקשה שאלו מטרותיה. כאמור, בקשה לגילוי פרטים נוספים איננה מחליפה הליך של גילוי מסמכים. מצאתי, כי אין מדובר בפרטים אשר דרושים לצורך הבהרת טענות המשיבה בכתב התשובה או צמצום המחלוקות ותחת זאת, היעתרות לבקשה עשויה לסרבל את הדיון בעתירה שלא לצורך. עוד מצאתי, כי הפרטים הנוספים אינם דרושים לצורך הכרעה בעתירה שלפני..."
בענייננו, בחינת המידע והמסמכים שהתבקשו בבקשה מלמדת כי אלו אינם נחוצים להבהרה או השלמה של כתב התשובה, אלא פותחים פתח להסתעפות ללא גבול של העתירה.
בנסיבות אלה, וכאשר ברקע הדברים יש להזכיר כי העתירה עצמה משתרעת על פני 102 עמודים ומונה מעל 700 סעיפים!!, נחה דעתי כי הבקשה שבפני הינה "מסע דייג" המכוון לנבירה באין סוף נתונים ועובדות, אשר אין בהם בכדי לצמצם את המחלוקת אלא לעשותה לבלתי ניתנת להתרה.
לעניין זה נקבע בעע"מ 3309/11 קוטלרסקי נ' המועצה המקומית תל מונד (6.1.2013):
"בית המשפט לעניינים מינהליים הוא איפוא אחיו הצעיר של בג"ץ, והמחוקק ביקש כי ילך בדרכו של בג"ץ ככל שניתן ובשינויים המחוייבים. סעיף 13(2) לחוק מסמיך את שר המשפטים להתקין תקנות בכל הנוגע לביצוע החוק כאשר "סדרי הדין בעתירה מינהלית יהיו במתכונת דומה לסדרי הדין הנהוגים בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק, בשינויים שיקבע שר המשפטים, באופן שיבטיחו סעד מהיר ויעיל תוך אפשרות לקיום בירור עובדתי ככל שהדבר דרוש". תקנות בתי משפט לענינים מינהליים (סדרי דין), התשס"א-2001 (להלן: התקנות) מתוות מסלול מהיר ויעיל של דיון בעתירות מינהליות, ללא בקשות ביניים מכבידות, על סמך תצהירים וללא שמיעת עדויות, כאשר חקירה של מצהיר היא החריג מקום בו מצא בית המשפט "כי הדבר דרוש לשם הכרעה בעתירה" (תקנה 15(א)).
סיכומו של עניין, מצאתי כי דינן של שתי הבקשות להידחות.