מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לחפוף פסילה מחמת שיטת הניקוד לפסילת בית משפט

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

עוד אשלים, כי טענות העותרת כנגד הניקוד שניתן להצעות על ידי ועדת האיכות לא רק מסתכמות בניסיון להיתחקות אחר תהליך הניקוד, היתחקות אשר משמעותה בקשה כי בית המשפט יחליף את שיקול דעת הגורמים המנקדים בשקול דעתו, אלא למעשה מרמזת ואף מעבר לכך, כי ועדת הניקוד, שקלה שיקולים זרים במתן הניקוד ברכיב האיכות, זאת על מנת להוביל לתוצאה לפיה, תיבחר המשיבה כמציעה הזוכה, על אף שהצעתה הכספית הייתה גבוהה יותר.
אילו פרשנותה של העותרת, לפיה התנאים שבסעיף 4.8 מחייבים מודולים קיימים בשונה ממוצעים, היה מן דין כי גם הצעתה תפסל, לאור החפיפה שבין סעיף 4.8.4 לסעיף 46 שבנספח א'11 (לציין, כי העותרת בדיון שהתקיים, אישרה את דבר החפיפה בין סעיף 4.8.4 לסעיף 46 לנספח א'11.
לציין, כי בעניינינו, אף ראה היועץ המשפטי להביא לאישור בדיעבד, בפני ועדת המכרזים את שיטת הניקוד שיישם היועץ המקצועי לעניין תנאי הסף שבסעיף 7.2, וכפי שזו פורטה על ידו, עת התבקש לנמק את שיטת עבודתו (אי מתן נקוד במקרה של מרכיב לא קיים, חצי נקודה במקרה של מרכיב קיים חלקית, ונקודה במקרה של מרכיב קיים).
...
יחד עם זאת, אם לוקחים בחשבון את תקופת הפגרה אשר אינה באה במניין הימים לטענת השיהוי, ומצרפים לכך את האישור המקדים של העירייה, כי חל עיכוב בהמצאת מלוא הממסכים בשל חופשה, כמו גם את אישור היועץ המשפטי של העירייה שנמסר לעותרת (ראה מכתבו מיום 19.9.22 – נספח יא' לעתירה) לפיו, הוחלט להעביר טענות העותרת לתגובת המשיבה ולבחינת היועץ המקצועי וכי העירייה בהמשך תבחן את הצורך להעלות את טענותיה בפני ועדת המכרזים כשעד אז מוקפאות תוצאות המכרז, הרי שמוצדקת מסקנה, כי אין לזקוף לחובת העותרת, את ההמתנה עד להחלטה המאוחרת של ועדת המכרזים, לדחות את טענותיה (החלטה שנתקבלה ב-10/22 והובאה לידיעת העותרת רק ב-2.11.22).
לסיכום אם כן, אני מורה על דחיית העתירה לגופה.
לאור התוצאה ודרך ההתנהלות, אני מחייב את העותרת בהוצאות המשיבות, כולל שכ"ט עו"ד, בסך 20,000 ₪ לכל אחת מהמשיבות (סה"כ 40,000 ₪).

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

דברים דומים נרשמו גם כאשר הנאשם הופנה לשירות המבחן במסגרת הליך מקביל בבית המשפט לתעבורה בגין עבירות שעניינן נהיגה בזמן פסילה וללא ביטוח ואחרות מתאריך 6.10.2021.
רע"פ 7088/20 יואש זוהר נ' מדינת ישראל (21.10.2020) – נדחתה בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בגדריו היתקבל ערעור המשיבה על קולת העונש שגזר בית המשפט השלום.
כידוע, סעיף 58 לחוק העונשין קובע כי ככלל, תקופת המאסר המותנה ותקופת המאסר שהוטלה בשל עבירה נוספת ירוצו "בזו אחר זו", קרי – באופן מיצטבר, זולת אם מצא בית המשפט טעמים להפעלת המאסר המותנה, כולו או חלקו, בחופף למאסר שנגזר (ראו ע"פ 7907/2014 ואזנה נ' מדינת ישראל, (22.2.2015), ע"פ 2336/2016 מזראיב נ' מדינת ישראל פסקה 32 (14.12.2017).
הענישה היא לעולם אינדיבידואלית "ואין עסקינן בשיטת נקוד, או באריתמטיקה, ענישה היא מלאכת מחשבת ולא מלאכת מחשב" (ע"פ 5768/10 פלוני נ' מדינת ישראל (8.6.2015)).
...
כידוע, סעיף 58 לחוק העונשין קובע כי ככלל, תקופת המאסר המותנה ותקופת המאסר שהוטלה בשל עבירה נוספת ירוצו "בזו אחר זו", קרי – באופן מצטבר, זולת אם מצא בית המשפט טעמים להפעלת המאסר המותנה, כולו או חלקו, בחופף למאסר שנגזר (ראו ע"פ 7907/2014 ואזנה נ' מדינת ישראל, (22.2.2015), ע"פ 2336/2016 מזראיב נ' מדינת ישראל פסקה 32 (14.12.2017).
תוצאה לנוכח האמור אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 38 חודשי מאסר בפועל.
אני מורה על הפעלת מאסר מותנה בן 5 חודשים שניתן בת.פ 2640-09-15 מיום 1.12.2015 וחודש בת.פ 14891-04-17 בגזר דין מיום 12.12.2018 וזאת בחופף לעונש המאסר שהושת בסעיף א' לעיל.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית-המשפט קמא קבע, כי בדומה לעבירות "מסכנות חיים", ניתן להחיל את הכלל גם בעניינינו – שכן, הפרשנות התכליתית והערכים המוגנים העומדים ביסוד העבירה מובילים למסקנה שהפעילות העבריינית בה מבקש החוק להגבלת שימוש להלחם כוללת גם היבטים מסכני חיים.
בית-המשפט קמא קבע, כי הוכח שהמערער היה מודע ליעד הנסיעה הסופי ולכל פרטי הפרטים של "המבצע", הוכח תיכנון קפדני ומדוייק – והכל באופן שאיפשר לבית-המשפט קמא לקבוע מעבר לספק סביר שהמערער 1 תיאם את הגרירה כולה, לרבות התאום עם הרכב הפלסטינאי, ועל כן הרשיע אותו בבצוע עבירות של העברת רכב על-ידי רכב לתיקון בשטחים, נהיגה בקלות ראש, הפרעה לשוטר, ונהיגה בזמן פסילה וללא ביטוח (ראו בהמשך תמצית קביעותיו של בית-המשפט קמא אשר לעבירה של נהיגה בפסילה לגבי כל האישומים הרלבאנטיים).
בסופו של יום, חרף הנתונים לחומרה המצדיקים העמדת עונשם של המערערים בשליש העליון של המתחמים שנקבעו, אך לאור העובדה שהעונשים המוטלים על המערערים הם תקדימיים, החליט בית-המשפט קמא כי יש למקם את עונשם בחלק העליון של השליש המרכזי של המתחמים שנקבעו, תוך חפיפה חלקית של המאסר על תנאי התלוי כנגד המערער 2 בשל אורכו.
בנקודה זו יש לציין, כי אמנם, חוק הגבלת השמוש נולד מתוך הצורך להרחיב את מעגל אכיפת החוק בתופעות הנילוות לגניבת רכבים – אך נראה, כי הסעיפים נושא דיון זה הוספו בעיקר מתוך ראייה של שמירה על ביטחון הציבור.
עיון כולל בממצאים שנקבעו על-ידי בית-המשפט קמא מעלה, כי המערערים (ובמיוחד המערער 1) פעלו בשיטת ביצוע דומה (ועל כן, בית-המשפט קמא אף קבע, שניתן להשתמש בכללים של "עדות שיטה" ו"מעשים דומים", אם כי נוכח התשתית הראייתית שהוכחה, אין בכך צורך ממשי).
...
לסיכום, מצאתי שיש להפחית 6 חודשי מאסר מעונש המאסר בפועל שהושת על המערער 1, כשאין הצדקה לשנות את אופן הפעלת המאסרים על תנאי או רכיב אחר מרכיבי הענישה; אשר למערער 2 – לאחר שלא מצאתי כל שגגה במתחם שנקבע בעניינו, היות שבית-המשפט קמא ממילא הפעיל את המאסר על תנאי בחופף ובמצטבר – הרי שאין מקום להתערבות ערכאת ערעור בעניינו גם בשלב גזר-הדין.
לאור כל האמור לעיל, אציע לחבריי לדחות את הערעור על הכרעת-הדין על כל חלקיו לגבי שני המערערים; ערעור שהגיש המערער 2 על גזר-הדין – דינו להידחות; ערעור שהגיש המערער 1 על גזר-הדין יתקבל באופן חלקי, כך שייגזר עליו עונש מאסר בפועל לתקופה של 26 חודשים בגין העבירות נושא תיק זה, ולאחר הפעלת שני המאסרים על תנאי במצטבר (7 חודשים ו – 5 חודשים משני תיקים שונים), כפי שהורה בית-המשפט קמא, ישא הוא עונש מאסר בפועל כולל של 38 חודשים.
עידו דרויאן-גמליאל, שופט סוף דבר: הוחלט כאמור בפסק-דינה של השופטת מרשק-מרום.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

במועד התאונה רישיונו של המנוח לא היה בתוקף שכן לא חודש מיום 15.2.16 והוא נפסל מלהחזיק רישיון נהיגה הן בשל שיטת הניקוד בשל התליית רישיונו והן בגין פסילה שהוטלה על ידי בית המשפט לתעבורה ביום 4.12.17.
באשר ליחס בין תביעת העזבון לתביעת התלויים נקבע כי הואיל וישנה זהות בין העזבון לתלויים שכן האלמנה והילדים הם גם בבחינת תלויים במנוח והם גם היורשים והואיל והקף ניזקי העזבון גדול מהקף ניזקי התלויים, תדון תביעת העזבון תוך פיצוי לתלויים ברכיבים שאינם כוללים חפיפה.
בהמשך לכך, בחן בית המשפט את הראיות הנוגעות למשלוח ההודעות על התליית הרישיון ועל פסילת הרישיון ובכלל זאת שמע את עדותה של עו"ד סיל, באת-כוחו של המנוח בהליך בבית המשפט לתעבורה, באשר לנסיבות הדיון בבקשת הפסילה.
...
בהתחשב במכלול הנתונים ותוך מתן משקל לנסיבות עליהן עמדנו לעיל, אנו סבורים כי תחת ההכנסה שנקבעה כאמור לצרכי חישוב גובה הפיצוי ראוי להעמיד את בסיס השכר הכולל, לאחר ניכוי מס ובתוספת פנסיה בשיעור 12.5%, על סך של 9,000 ₪.
סיכום סיכומו של דבר, הערעור בשאלת החבות נדחה.
המשיבים ישלמו למערערת הוצאות המשפט בערעור בסך של 15,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

אם כן, התובע היה פסול מלנהוג באוגוסט 2012 בשל הגבלה שהוטלה על רישיונו בהוצאה לפועל, ובפברואר 2013 בשל שיטת הניקוד (עמ' 28 לפרוטוקול, שורות 25-24).
אין מדובר בענישה חופפת, אלא מיצטברת, כלומר לתובע צפויה שנת פסילה שלמה (שם, שם וכן עמ' 31 לפרוטוקול, שורה 20).
בצד זאת, הוסיף בית המשפט כי אין מניעה עקרונית להשתמש בחזקה האמורה כאשר הודעת הפסילה נשלחה בדואר רשום וכאשר יש מידע על משלוח ההודעה הספציפית, גם מקום בו אין חזקה סטאטוטורית מפורשת.
בנקודת זמן כלשהיא טרם ההסרה, התובע היה חייב לדעת אודות ההגבלה, אלא שהוא לא ניסה להוכיח מועד הידיעה וצמידותו למועד התאונה, בחר שלא להעיד את עורך הדין אשר טיפל בהליכים אלו ואף לא הגיש מסמכים מתיקי ההוצאה לפועל (בקשתו להסיר ההגבלה) שהיה בכוחם לשכנע מפורשות אודות מועד ידיעתו על הפסלות.
...
לא זו בלבד שהתובע לא ניסה לסתור את חזקת המסירה, וממילא לא הצליח לסותרה, אלא שלא מצאתי את עדותו של התובע מהימנה, כך ששוכנעתי במאזן ההסתברויות כי התובע ידע אף ידע על ההגבלות שהוטלו עליו.
העובדה שהמידע בנוגע לדברי הדואר לא נשמר במאגר חברת הדואר אינה משרתת את התובע, שכן מעבר לכך ששוכנעתי כאמור לעיל שהוא ידע בפועל על כך שאינו יכול לנהוג אך נהג בפועל, ממילא לכל היותר דברי הדואר לא נלקחו, בכוונת מכוון.
התביעה נדחית לפיכך.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו