בבר"ע 30147-09-13 עריית לוד – בן בשט, (ניתן ביום 11.11.2013), היתייחס בית הדין הארצי לשאלת תחולתה של החסינות על פי סעיף 7א' לפקודת הנזיקין, בתחום סמכותו של בית הדין לעבודה, וכך נקבע:
"ככלל, בית הדין לעבודה אינו מוסמך לידון בתביעות שעילתן בפקודת הנזיקין, פרט לעילות הנזיקיות שבסעיפים 29, 31, 62 או 63 לפקודה, כמפורט בסעיף 24(א)(1ב) לחוק בית הדין לעבודה, תשכ"ט-1969. ככל שבאה עילת תביעה נזיקית, כגון בגין הפרת חובה חקוקה, בגדר סמכותו של בית הדין כאמור והתביעה מופנית גם נגד עובד הציבור, יש מקום לבחון את שאלת חסינותו על-פי סעיף 7 לפקודה. כל זאת, ככל שהבקשה ונסיבות הענין עונות על דרישות הדין, ובכפוף לכך שכתב התביעה מלכתחילה מגלה עילת תביעה נזיקית נגד עובד הציבור מושא בקשת החסינות. לגבי עילות תביעה שאינן נזיקיות, המקימות חבות אישית, בין מכוח הוראת דין מפורשת ובין מכוח פסיקה, במקרים אלו אין תחולה ישירה לסעיף 7 לפקודת הנזיקין לענין חסינות עובד ציבור".
באשר להקף הבקורת השיפוטית בבקשות חסינות כבעניינינו, ובשאלה על מי מוטל נטל ההוכחה, קבע בית המשפט העליון ברע"א 775/11 פלקסר נ' משטרת ישראל (11.8.14 – להלן: "פרשת פלקסר"), כי אכן קיים הבדל מסוים בין האופן שבו תוכרז חסינות של "עובד מדינה" לעומת זה של "עובד ציבור", אולם אין הבדל משמעותי ביחס לשאלת שמיעת הראיות כאשר המדובר בהודעת חסינות, וביחס לכך, נקבעו הדברים הבאים:
"... קיימים הבדלים מסוימים במנגנון ובסדרי הדין שנקבעו לצורך הכרה בחסינותם של עובדי המדינה לעומת אלה שנקבעו לגבי עובדי רשות ציבורית. "רשות ציבורית" הוגדרה בס' 7 לפקודה כ"רשות מקומית, וכל תאגיד שהוקם בחוק המנוי בתוספת", וההבדל המרכזי בעניינינו בין עובדי רשות ציבורית לעובדי המדינה הוא בכך שההכרה בחסינותו של עובד רשות ציבורית מצריכה החלטה של בית המשפט במסגרת בקשה שאותה רשאים להגיש הרשות הציבורית או העובד (סעיף 7ג(א)-7ג(ב) לפקודה).
...
אין בידי לקבל טענה זו. המועצה התייחסה באופן ענייני וממצה לטענות הנתבע ובפרט לשתי תכתובות הדואר האמורות.
אין בידי לקבל טענה זו, וזאת בין היתר, מן הטעם שהתובעת הגישה תצהיר התומך בתשובתה מיום 27.2.18.
סיכום:
לאור כל האמור לעיל, הבקשה נדחית.