מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לחסיון מסמכים בבנקאות בנושא איסור הלבנת הון

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד טען המבקש בכתב תביעתו, כי ניזקו נגרם כתוצאה ממעשיו ומחדליו החמורים של המשיב, שבאו לידי ביטוי הן בשיתוף פעולה של המשיב עם רוזנצוויג וקדם, או מי מטעמם, הן באי מילוי אחר חובותיו הבסיסיות של המשיב (לרבות חקיקה בנושא איסור הלבנת הון), והן בהפרת חובת הזהירות בה הוא חב כלפי המבקש.
כמו כן, בהתאם לפסיקה, טפסים המשמשים בנקים לצורך מניעת איסור הלבנת הון הנם חיסויים וסודיים.
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, מקובלת עלי טענת המשיב, לפיה מדובר בדרישה נרחבת יתר על המידה וניתן היה להסתפק בדרישה לקבלת מסמכים הנוגעים לפעולות ניטור שבוצעו בחשבון מושא התביעה, רק לאחר העברת הכספים על ידי המבקש לחשבון זה. עם זאת, לעת הזו, אין בידי לקבוע כי אין המדובר במסמכים הרלוואנטיים לתובענה, זאת נוכח טענותיו של המבקש, כפי שבאות לידי ביטוי בכתב התביעה, לפיהן המשיב הפר החובות המוטלות עליו בפקוח על החשבון, בין היתר מכוח החוק לאיסור הלבנת הון, התקנות והצווים שהותקנו מכוחו.
...
עניינה של התובענה דנן, הינו בטענות המבקש, לפיהן המשיב העמיד לרשות גורמים מפוקפקים לשיטתו (להלן: "רוזנצוויג וקדם") פלטפורמה לביצוע תרמית הידועה בכינוי "פירמידה", אשר המבקש נפל קורבן לה, במסגרתה הובטח לו כי כספו ינוהל ויושקע לשם השגת תשואות, ואולם בסופו של דבר כספי השקעתו, בסך 4,500,000 ₪, נגזלו.
נוסח התצהיר מקובלת עלי טענת המבקש, לפיה יש להורות למשיב להמציא תצהיר גילוי מסמכים ערוך כדין, בהתאם לנוסח הקבוע בתקנה 112 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (להלן: "התקנות"), ובטופס 11 לתקנות.
זאת ועוד, לא שוכנעתי כי מסמכים אלו רלוונטיים לבירור התובענה, כאשר הטענה העיקרית הנטענת על ידי המבקש במסגרת התובענה דנן נוגעת לרשלנות הנטענת של המשיב בפיקוח על החשבון מושא התביעה.
מענה לשאלון לאחר שבחנתי את טענות הצדדים מצאתי להורות למשיב להשלים מענה לשאלות הבאות, לפי מיטב הבנתו: 11, 17 (בהתאם להבהרה המופיעה סעיף 11.6 לבקשה דנן), 22, ו-23.
סוף דבר הבקשה מתקבלת באופן חלקי, כמפורט לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשה להטיל חסיון של שורת מסמכים אשר המרכזי בהם הוא קובץ נהלי הבנק הנתבע, בנושא איסור הלבנת הון ,הכולל אף מיסמך מדיניות הבנק לעניין איסור הלבנת הון ומימון טירור.
...
הבקשה לפני ; במסגרת הליכי גילוי מסמכים, הצהיר הבנק על קיומם של מספר מסמכים אשר באשר אליהם טען כי אין לאפשר עיון בהם וזאת, הן מפאת טענות הנסבות על סודיות והן בגין חסיונם.
באשר לתכתובת אשר הבנק ביקש לחסותה- לאחר שבחנתי המכתבים אשר התבקש חסיונם, הנני מוצאת לקבל הטענה.
כיוון שכך, הנני קובעת כי מסמכים אלו יוותרו חסויים.
סוף דבר; לאור האמור והמפורט, הבקשה מתקבלת באופן חלקי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בקשר לבקשה המשלימה-מיתנגד הבנק לגילוי המסמכים ומכחיש כי הפר נהלים הקשורים באיסור הלבנת הון וסבור כי אין הם רלוואנטים לתביעה; היות והחלטות הדירקטוריון חסויות; כי קבלת מיסמכי הבקורת הפנימית הנו ניסיון פסול ל"דייג אחר ראיות" בסתירה להילכת העליון בעיניין בע"א 6546/94 בנק איחוד לישראל נ' אזולאי (להלן: "הילכת אזולאי"); כי הדרישה לקבלת דיווחים לגורמי חוץ הנה כללית וגורפת ואין בהם כל רלוואנטיות שעה בה לא טוענים המבקשים טענות באשר לגורמים חצוניים כלשהם.
אכן צודק הבנק כי תחום איסור הלבנת ההון לא הועלה במסגרת התביעה ולכאורה אין כל רלוואנטיות לנושא זה, ראו גם ההחלטות בעיניין הנהלים והחלטות דירקטוריון הנוגעות להלבנת הון.
...
בנק אינו מתנגד לענות על שאלות בסעיפים 17-18- על כן הדיון מתייתר באשר לסוגיה זו. סוף דבר מכל האמור לעיל, הבקשה מתקבלת בחלקה כמפורט בסעיפים 17-20 להחלטתי זו. המבקשים ישאו בעלות הפקת המסמכים על פי תעריף מקובל.
ככל וסבורים הצדדים כי לא ניתן לקיים את הדיון במועדו, יגבשו הצדדים הסכמות לגבי מועד הגשת תצהירים וקיום ישיבת קדם משפט נדחית ויפרטו מועדים חלופיים מוסכמים.
המזכירות תשגר את החלטתי לצדדים ובאי כוחם.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

דיון ביום 11.11.2014 היתקיים דיון בבקשה, וכך נטען על ידי בא כח הבנק: "לשאלת בית המשפט מדוע לא לתת את המסמך, משיבה שבצד השני נמצא ב"כ איגוד שירותי מטבע ומייסד איגוד שירותי מטבע, איננו מנהלים את המילחמה של האגוד או של התובע שעשו אותה בדיוני הועדות כשדנו בכתב איסור הלבנת הון, ולא הצליחו שם, לכן מנסים לעשות באולם הזה. בענין המדיניות, אנו מדברים על מסמכים, גילנו את המסמכים במסגרת הגילוי הכללי כמצוות הדין, מתייחסים ברצינות, יחד עם זאת, המסמכים שנמסרים לגילוי – זו תורת ההתמודדות עם המאבק בהלבנת הון, בית המשפט יכול להבין מדוע איני יכולה לתת לנותני שירותי מטבע ולא לשום גורם אחר את התורה כולה בנושא המאבק של הבנק ואיך הוא נערך ומה הנהלים והמדיניות ומיהם קבוצות הסיכון ואיך הוא בודק פעילות של קבוצות הסיכון. אי אפשר שזה יצא מהבנק. איני צריכה למצוא מסגרת חוץ מאשר השכל הישר מדוע הניירות האלה לא יצאו מהבנק. השורה שמשקפת את השינוי או את התוספת של מדיניות הסיכון, שבגללה אנו פה, היא מה שנאמר לכל שירותי מטבע במכתב אחיד שניתן לכולם, שאת נוסחו גילנו". בהמשך הדיון הסכימה ב"כ הבנק, לבקש את אישור הבנק להציג את המסמכים הנדרשים לעיון בית המשפט כדי לקבוע אם המסמכים הנדרשים או חלקים בהם דרושים לבירור התביעה או להציג למבקשים חלק מסוים ומזערי מן המסמך הנוגע לענינם תוך השחרת שאר המסמך.
לטענת הבנק, יש להכיר בחסיון המסמכים הנדרשים "כחלק מהלכות המשפט המקובל נוסח ישראל..." משום שחיסיון זה "הכרחי, על מנת להגן על תכלית חוק איסור הלבנת הון ועל האנטרס הצבורי במאבק למניעת הלבנת הון ולמנוע סיכולם המוחלט על ידי גילוים". מוסיף הבנק וטוען כי במסגרת האיזון בין האנטרס הצבורי במאבק למניעת הלבנת הון לבין אינטרס הגילוי יש להעדיף את האנטרס הצבורי במאבק למניעת הלבנת הון.
...
על רקע האמור לעיל, אבחן את טענות הצדדים ביחס לבקשת העיון במסמכים הנדרשים.
על כן, לטענת הבנק: "ברור אם כן, כי חשיפת מדיניות איסור הלבנת הון של הבנק ועקרונות הפעילות עם נותני שירותי מטבע, ובכלל זה חשיפת מלוא הפרטים, הכללים, הנהלים וההנחיות הקשורים ביישום מדיניותו של הבנק וניהול סיכוניו בתחום איסור הלבנת הון, עומדת בסתירה לתכלית חוק איסור הלבנת הון ועלולה להביא להכשלת מטרותיו, שכן היא תחשוף את האמצעים בהם נוקט הבנק ליישום החובות המוטלות עליו כתאגיד בנקאי, העומד "בחזית המאבק למניעת הלבנת הון...(סעיף 1 להוראה 411). וממשיך הבנק: "לפיכך, פירוש לשונם של סעיפי הסודיות בחוק איסור הלבנת הון, גם על רקע תכלית החוק, מובילה אף היא למסקנה כי הוראות הסודיות האמורות חלות על המסמכים נשוא הבקשה". אכן, מהאמור בחוק איסור הלבנת הון ובצו, נראה כי לבנקים תפקיד מרכזי במאבק נגד מלביני הון, ועל כך, דומה שאין חולק.
סוף דבר אני מורה לבנק להמציא למבקשים, בתוך 20 ימים, העתק מצולם של המסמך המכונה "מדיניות עסקית של הבנק בתחום מניעת הלבנת הון" ושל המסמך המכונה "עקרונות הפעילות עם נש"ם". בהתחשב בדרך התנהלות המבקשים בהליך זה, איני עושה צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כמו כן מסמכים אלה הם סודיים וחסויים שכן הם מהוים יישום של חובות הבנק מכוח החקיקה הנוגעת לאיסור הלבנת הון ומימון טירור, לרבות חוק איסור הלבנת הון והצווים אשר הוצאו מכוחו והוראת ניהול בנקאי תקין 411 "ניהול סכוני איסור הלבנת הון ואיסור מימון טירור". המסמכים כוללים גם סודות מסחריים של הבנק.
אשר לתכתובות, החלקים שהושחרו מתייחסים ללקוחות אחרים; ודרישת התובע ביחס לבנקים הקורספונדנטים התייחסה רק לנושא לסנקציות.
הבנק העמיד את המסמכים הרלוואנטיים בעיניין הנהלים לעיון בית המשפט במעמד צד אחד ללא השחרות, וזאת לשם הכרעה בבקשה.
...
לאחר עיון אני קובע שיש לדחות את הבקשה ברובה.
נוכח היקף ההשחרות אני סבור שהבקשה הייתה לגיטימית ולא אחייב בהוצאות בגינה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו