מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לחסיון זמני על דוח חקירה פרטית עד לאחר חקירה נגדית

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפני בקשת הנתבעים להטלת חסיון זמני על דוח חקירה פרטית אשר נערכה לתובע וחשיפתו לאחר חקירתו הנגדית.
בעיניין רע"א 4249/98 סויסה נ' הכשרת הישוב, פ"ד נה (1) 515, הוכרה האפשרות לדחיית מועד הגשת מסמכים או ראיות בעלי פוטנציאל הזמתי, על מנת שלא לחשוף את הצד השני לאותן ראיות טרם חקירה נגדית של עדיו.
...
לאור האמור, אני סבורה כי מדובר בהצגת ראיות במסגרת ניהול רגיל של המשפט ויש בהצגת דוח החקירה בשלב זה, כדי לאפשר לצדדים הכנה ראויה לקראת הדיון.
לא שוכנעתי כי גילוי דוח החקירה יאפשר לתובע לתאם גרסאות או ליצור ראיות שקריות.
כמו כן גם לא מצאתי להורות על דחית העיון במסמך מכח הוראות תקנה 46 לתקנות בית הדין לעבודה.לפיכך, ומשאין בגילוי דוח החקירה להוביל לשיבוש ראיות ויש בו כדי לסייע לגילוי האמת - הבקשה נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בכתב התביעה נטען כי התאונה אירעה למבקשת במסגרת פרטית, בעת שביציאתה מהחניון של קניון רמת- אביב, היא האטה לפני מחסום החניון וכאשר פתחה את דלת רכבה על מנת להכניס את כרטיס החניה למכונה, הרכב החל להדרדר בפתאומיות מאחר והיא לא הרימה את מעצור היד, דלת הרכב שנחבטה בעמדת התשלום ניסגרה על צדו השמאלי של גופה בעוצמה רבה והמבקשת נפגעה קשות.
נוכח פגיעותיה של המבקשת בתחום האורתופדי, מינה בית משפט קמא את ד"ר לוטן לצורך הערכת נכותה של המבקשת בתחום זה. המומחה קבע את נכויותיה הזמניות של המבקשת וקבע כי לא נותרה נכות צמיתה בתחום זה. לאחר קבלת חוות הדעת, ניתנה ביום 18.2.20 החלטת בית משפט קמא המורה על הגשת תחשיבי נזק.
ביום 3.6.20 הוגשה הודעת הבהרה ובקשה נוספת מטעם המבקשת, במסגרתה נתבקשה תגובה והחלטה בסוגיות שלא נבחנו ובכללן בבקשה לקבל העתק מדו"ח החקירה מטעם המשיבה שהוצג בפני בית משפט קמא בעת הדיון, שעה שהמבקשת כבר העידה והציגה גירסתה באשר לנסיבות התאונה והנזק, כך שאין עוד סיבה, שלא לחשפו; בבקשה לקיים קדם משפט בו ייחקר החוקר על הדו"ח טרם הגשת ראיות המבקשת ובבקשה לקבל הוראות לגבי הצורך להגיש תצהיר מטעם המבקשת, שעה שכבר העידה ונחקרה.
ביום 4.6.20 ניתנה החלטה לפיה ביחס לשתי הבקשות הראשונות ממתינים לתגובת המשיבה וכי ביחס לבקשה השלישית נקבע כי : "התיק קבוע להוכחות ולתובעת גרסה הן לעניין הארוע והן לעניין הנזק. בעדות שניתנה בדיון, ההתייחסות לנושא הנזק הייתה מועטה. לו התובעת סבורה שדי באמור לעניין כל הסוגיות בתיק זה, תודיע לבית המשפט בתוך 14 יום, כי אין ברצונה להוסיף על האמור בדיון. ואז האמור ייחשב כעדות ראשית והתובעת תהיה פטורה מלהגיש תצהיר עדות ראשית. במקרה זה, הנתבעת תיחקור את התובעת במהלך ההוכחות, בחקירה נגדית. במקרה אחר, יוגש תצהיר עדות ראשית כאמור בהחלטה.". ביום 10.6.20, הוגשה תגובת המשיבה, בה היתנגדה לחשיפת דו"ח החקירה טרם פרשת התביעה, כיוון שהחשיפה עלולה לפגוע ולסכל את הגנתה ובכלל זה, לאפשר למבקשת ועדיה להתכונן מראש לחקירתם הנגדית ולתאם גרסאות לממצאים העולים מדו"ח החקירה.
החלטת בית המשפט קמא: בית משפט קמא כאמור דחה את בקשתה של המבקשת לעיין בדו"ח החקירה וזאת ממספר נימוקים: המשיבה לא טענה כי הדו"ח חסוי, אלא הפניתה להילכת סויסה ודרשה את גילוי הדו"ח רק לאחר תום עדות המבקשת.
...
מכאן שאין בידי לקבוע שמעצם חקירתה של המבקשת נפגעו זכויותיה.
משהגעתי למסקנה זו כי הלכת סוויסה חלה בעניינינו, הרי שבהתאם לעניין ברנשטיין, אליו ביקשה המשיבה להפנות, אין מקום ליתן רשות ערעור על החלטה זו של בית משפט קמא וזאת מכוח סעיף 1(10) לצו בתי המשפט: "החלטות שניתנו בהתאם לאמור בהלכת סוויסה מצויות בליבת שיקול הדעת של הערכאה הדיונית. אף אם יש בהן כדי לפגוע פגיעה מסוימת בזכויות מי מן הצדדים, מדובר בהחלטה דיונית הדורשת היכרות מעמיקה עם מכלול העניינים שבתיק, כך שמעיקרא – כפי שצוין בעניין סוויסה עצמו – תמעט ערכאת הערעור מלהתערב בה. כהמשך לכך, חוסם צו בתי המשפט מתן רשות ערעור על החלטה זו בעיצומו של המשפט. ככל שההחלטה מתמצית בדחיית גילוי המסמך או העיון בו, לא תינתן רשות ערעור על סמך הוראת סעיף 1(10) לצו; ככל שההחלטה משפיעה גם על סדר המסגרת של הבאת הראיות, לא תינתן הרשות על סמך הוראת סעיף 1(6) לצו." חרף האמור לעיל, ראיתי להוסיף כי נכון הוא לבית משפט, בבואו לדון בשאלה אם לדחות גילויים של תוצרי חקירה לשלב מאוחר יותר, כי יעיין במסמכים אלו עם הגשת הראיות ואזי יוכל להפעיל את שיקול דעתו כפי ההלכה בעניין סוויסה: "במקרה מתאים רשאי בית-המשפט לעשות שימוש בסמכותו לפי תקנה 119, לעיין בעצמו במסמך ולעמוד על הפער הקיים בין העובדות, כפי שפורטו בכתב-התביעה לבין תיאור העובדות כפי שהוא מופיע בראיה שבמחלוקת;
סוף דבר דין בקשת רשות הערעור להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת התובעת להורות לנתבעת לחשוף העתק מקלטת חקירה בה הוקלטה התובעת על ידי חוקר פרטי מטעם הנתבעת עוד טרם להגשת התביעה.
מני אז הילכת סויסה דחיית גילוי של דו"חות חקירה הכוללים גרסה של התובע עצמו לשלב הראיות מהוה פראקטיקה מקובלת בערכאות הדיוניות, כאשר הצורך בכך מתעורר בדרך כלל מקום בו התובע הוא הניזוק וחברת הביטוח הנתבעת מבקשת להטיח בו במהלך חקירתו הנגדית, את מימצאי החקירה שביצעה.
גם תקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018, מתייחסות לסמכות בית המשפט וקובעות שבית המשפט רשאי לדחות את מועד העיון במסמכים מסוימים עד לאחר סיום פרשת התביעה אם שוכנע שעיון במועדו עלול להביא את התובע לשיבוש ראיותיו ולפגוע בגילוי האמת (סעיף 58 (ב)).
הפגיעה, ככל שיש כזו, בתובעת, בכך שלא נחשף לפניה חומר רלוואנטי במועד זה, היא זמנית ויש לה אפשרות להיתמודד עם החומר בהמשך המשפט, כך שלפני בית המשפט תובא לבסוף התמונה המלאה.
כך לדוגמא, סעיף 6 ג' לנספח ב' לחוזר בירור ויישוב תביעות וטפול בפניות הציבור קובע, שגוף מוסדי המבסס את החלטתו בבירור תביעה על דוח חקירה, יפרט בפני התובע את עקרי הממצאים מדוח חקירה שמעידים על כך שלא קרה מקרה הביטוח.
הנתבעת אכן פרטה שבחומר שבידה כלולה גרסת התובעת ממנה עולה לשיטתה שלא הייתה "תאונת דרכים". למסקנה דומה מגיעים מקריאת סעיף 3 ב לנספח על פיו נימוקי דחיית תביעה יכללו פירוט בדבר העובדות שנלקחו בחשבון, וככל שההחלטה לדחות את התביעה התבססה על מסמכים כלשהם יש להפנות אליהם ולאפשר לתובעת לקבלם לפי דרישה, ואולם הסעיף ממשיך וקובע שגוף מוסדי יהיה רשאי שלא למסור מסמכים שהם חיסויים על פי דין, ובילבד שיידע את התובע על כך שיש בידיו מסמכים שהוא נימנע מלצרפם בשל חיסיון ויצרף להודעה הסבר מדוע הוא סבור שהמסמכים חיסויים.
סעיף ד, עליו מסתמכת התובעת קובע כדלקמן: "גוף מוסדי לא יסתמך על דוח חקירה סמויה שכללה שיחה עם התובע, המבוטח או עם גורם רלבאנטי ותועדה על ידי החוקר באמצעות הקלטה או וידאו, אם לא צורפו קבצי השמע או קבצי הוידאו (הכוללים קבצי שמע) שמתעדים את מהלך החקירה ואת עקרי הממצאים העולים ממנה" – אין משמעות הדברים שיש למסור לתובע את הקבצים כפי שמבקשת התובעת לקבוע, אלא שתנאי להסתמכות על דוח החקירה הוא עצם קיומם וזמינותם של הקבצים.
...
כפי שפרטתי לעיל, לאחר עיון בחומר באתי לידי מסקנה שיש לדחות את חשיפתו לעת הזו, שעה שמטרת ההליך הינה חשיפת האמת ויש לקבל גרסה מפורטת ואותנטית של התובעת מבלי שיתאפשר לה לפחות בשלב זה להיחשף לגרסה מפורטת שנתנה במקום אחר, כך במיוחד שעה שהתובעת בחרה לפרט גרסה תמציתית ולא מחייבת בכתב התביעה.
הבקשה נדחית.
51293715129371 5467831354678313המזכירות תשלח החלטתי לצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לטענת התובע, חוקר פרטי מטעמו ביצע חקירה וערך דו"ח שהומצא לתובע בתאריך 31/5/18, ומתוצאות החקירה עולה כי גרסת הנתבעת אינה אמת.
התובע טוען, כי בנסיבות העסקה הרלוואנטית לתביעה, בה הועברו לנתבעת סכומי כסף רבים במזומן, שהנתבעת היתכחשה לקבלתם, חשיפת תוצאות החקירה בשלב מוקדם ולא בתום פרשת ההגנה תיפגע בבירור האמת, ולכן סבר התובע כי יש להטיל חיסיון זמני על דו"ח החקירה עד לתום הבאת ראיות הנתבעת.
באשר לעיתוי הגשת הבקשה, ציין התובע כי מאחר וחלק מההחלטות באשר לגילוי מסמכים ספציפיים, ניתנו לאחר הגשת תצהירי העדות הראשית מטעמו, ומאחר ודו"ח החקירה שהזמין היתקבל רק בתאריך 31/5/18, הוגשה הבקשה במועד שהוגשה.
עד הנתבעת טרם נחקר על-ידי התובע, ולא ברור כלל האם תשובותיו תצדקנה הבאת עדות הזמה, אם לאו, ככל שמטרת עדות ההזמה הנה ערעור מהימנות עד הנתבעת, ואף לא ברור כלל האם קיימת איזו שהיא טענה חדשה ומפתיעה מטעם הנתבעת, שאינה עולה מכתב ההגנה ומגרסת הנתבעת עד כה. אין באמור לעיל כדי לשלול מהתובע לחקור את עד הנתבעת בחקירה נגדית בנוגע לעניינים העולים מהדו"ח. אוסיף ואציין, כי ככל שהתובע מבקש להגיש ראיה נוספת על הראיות שהוגשו מטעמו, בטרם יחל שלב הבאת הראיות מטעם הנתבעת, עליו להגיש בקשה מנומקת מתאימה במצורף לראיה הנוספת אותה הוא מבקש להגיש, וזאת עד לתאריך 25/6/18 בשעה 14:00 (בהיתחשב בכך שהתיק קבוע לשמיעת עדויות הנתבעת ולסיום ההוכחות לתאריך 2/7/18).
...
התובע בתשובה לתגובה טען, כי לאחר הגשת תצהירי העדות הראשית מטעם מיופה הכוח של הנתבעת, מר יורי אלייניקוב, תצהירים שהוגשו ב-26/4/18, ומאחר ובתצהיר העדות הראשית לא התייחס מיופה הכוח לשאלה האם הוא קיבל מהתובע סכומי כסף במזומן עבור עסקת המכר, תוך התייחסות ספציפית לסכומים שפורטו בבקשת התובע מ-7/3/18, הבין התובע כי אין מנוס מהזמנת חקירה, שכן לטענתו מר אלייניקוב לא סיפר את האמת באשר לקבלת סכומי כסף במזומן.
לאור האמור לעיל, בקשת התובע לצירוף עדות הזמה, כפי שהוגשה ובשלב בו הוגשה, בטרם החל שלב הבאת ראיות הנתבעת - נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לדברים אלה השיבו הנתבעים, כי דו"ח החקירה מופיע בגילוי מסמכים מטעמם וצוין, כי הוא חסוי בשלב זה. לדבריהם כנהוג, יש לאפשר עיון מלא בדו"ח החקירה לאחר חקירת התובע או לפחות לאחר הגשת תצהירי התובע וזאת על מנת למנוע בנית גרסאות מתואמות המתאימות לחומר החקירה ולהודעות.
מני אז הילכת סויסה דחיית גילוי של דו"חות חקירה לשלב הראיות מהוה פראקטיקה מקובלת בערכאות הדיוניות, כאשר הצורך בכך מתעורר בדרך כלל מקום בו התובע הוא הניזוק וחברת הביטוח הנתבעת מבקשת להטיח בו במהלך חקירתו הנגדית, את מימצאי החקירה שביצעה.
אכן משהסתמכו הנתבעים על הדו"ח אין הם יכולים לטעון לחסיונו ואולם עדיין בידם לטעון לדחיית מועד חשיפת חלקים בדו"ח החקירה, כפי שעשו, חלקים שיש משמעות להותרתם חיסויים עד להגשת ראיות התביעה.
מדובר בטענה שובת לב, לכאורה ניתן לטעון, כי בהקש מן הכללים החלים בדין הפלילי, שם חסיון החומר כפוף לתעודת חסיון ומותנה בכך שיפורט בתעודת החסיון טיב החומר החסוי במידת האפשר, הרי שראוי להורות כי תנאי לעיכוב חשיפת דו"ח חקירה של חוקר פרטי בדין האזרחי הוא מתן פרטים אודות הקף החומר ומהותו.
הפגיעה, ככל שיש כזו, בתובע, בכך שלא נחשף לפניו חומר רלוואנטי, היא זמנית ויש לו אפשרות להיתמודד עם החומר בהמשך המשפט, כך שלפני בית המשפט תובא לבסוף התמונה המלאה.
...
על אף האמור, לאחר ששקלתי את הדברים, לטעמי, יישום ההגיון העומד בבסיס הלכת סוויסה, מביא לידי מסקנה, כי דינה של בקשה כזו להידחות.
סוף דבר, הנתבעים יעבירו לתובע את תיעוד גרסת הנתבע 1, על ידי החוקר הפרטי כמו גם את קובץ האודיו של שיחתו, בתוך 21 יום.
המזכירות תשלח החלטתי לצדדים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו