מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לחישוב פסילה מיום מתן גזר דין בתיק אחר

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2022 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

הנאשם ביקש לחשב את הפסילה מיום גזר הדין שכן לדבריו רישיונו נילקח ממנו על ידי השוטר בעת ביצוע העבירה ומאז לא הוחזר לו והוא סבר שאם הרשיון נמצא בידי המישטרה אז הוא מרצה את עונש הפסילה שהוטל עליו.
כמו כן במקרה שאבד הרישיון קובעת התקנה חובה להפקיד תצהיר אובדן, ובמקרה שהרישיון מופקד בתיק אחר, חובה להציג אישור הפקדה מהתיק האחר.
לאור האמור, ובהתאם לפס"ד ג'אבר שלעיל, ובשים לב לדברי הנאשם שלא קיבל את רישיונו ממשטרת ישראל (הרשיון אמנם נשלח אליו אך אין אינדיקאציה שהנאשם ידע כי הרשיון נשלח אליו ואין אינדיקאציה שהרישיון הגיע ליעדו) לאור האמור, בנסיבות המפורטות, ובדגש על כך שמאז הרשעה זו לא ביצע עבירות נוספות, אני מורה למזכירות להנפיק אישור הפקדה ממועד מתן גזר הדין, קרי מיום 3.10.17.
...
לאור האמור, ובהתאם לפס"ד ג'אבר שלעיל, ובשים לב לדברי הנאשם שלא קיבל את רישיונו ממשטרת ישראל (הרשיון אמנם נשלח אליו אך אין אינדיקציה שהנאשם ידע כי הרשיון נשלח אליו ואין אינדיקציה שהרישיון הגיע ליעדו) לאור האמור, בנסיבות המפורטות, ובדגש על כך שמאז הרשעה זו לא ביצע עבירות נוספות, אני מורה למזכירות להנפיק אישור הפקדה ממועד מתן גזר הדין, קרי מיום 3.10.17.

בהליך תיק פ"ל אדום (פל"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

הנאשם הגיש בקשה במסגרתה טען כי היה פסול מיום 3/5/11 בתיק אחר, פסילה שהסתיימה ביום 3/12/13 , כך שמבוקש לחשב את הפסילה בתיק זה מיום 3/12/13 ולמשך 24 חודשים.
אין מדובר בתיקון טעות שנפלה בגזר הדין ומדובר בעיניין מינהלי ולכן, כך נקבע: "פרשנותו הישׂוּמית של גזר הדין מעת הינתנוֹ נתונה לרשות הרלבנטית אשר אמוּנה על ביצועו, ואינה מונחת עוד לפִתחו של בית המשפט. ודוק: אי-הפקדת הרישיון במזכירות בית המשפט היא ארוע או מחדל חדש, שמועדוֹ הוא לאחר מתן גזר הדין, וכפועל יוצא ממנו – ולא מיגזר הדין – נוצרה המחלוקת בנושא חישוב מניין ימי הפסילה. משעה שבית המשפט קם מכיסאו, "נתונה פרשנותו של גזר הדין לגורמים האמונים על ביצועו, והם רשאים להתייעץ עם הגורמים המקצועיים הרלוואנטיים" (רע"ב 4017/08 אליהו נ' שרות בתי הסוהר [פורסם בנבו] (9.9.2008) (להלן: עניין אליהו))".
פסק דין מאוחר יותר של בית המשפט העליון, חזר על אותה קביעה לעניין חישוב מניין הפסילה : "בעיניין ג'אבר, התקבלה עמדת המדינה ולפיה בקשה לחישוב מניין ימי פסילת רישיון נהיגה תהא בסמכותה של רשות הרשוי. בתוך כך, נדחו מסלולים אחרים להגשת בקשות כגון דא: הגשת בקשה למותב אשר גזר את הדין והטיל על המבקש את עונש הפסילה; או פתיחת הליך חדש המנותק מן ההליך הפלילי, בין אם בדרך של בקשה למתן סעד הצהרתי בהליך אזרחי, בין אם בדרך של בקשה שתדון בפני בית משפט לתעבורה (ראו בטענות המדינה בפיסקה 8 לפסק הדין)" (ע"פ 7323/19 אחמד אבו שריפה נגד מדינת ישראל, פורסם במאגרים המשפטיים).
...
העובדה כי המבקש היה נוכח בעת מתן גזר הדין וידע על מתן גזר הדין ומאז ועד שנה זו, כ-9 שנים, לא נעשה דבר, מהווה שיהוי מצדו של המבקש, שבסופו של דבר פגע במבקש עצמו, שכיום אינו יכול לברר האם נערך לו שימוע במסגרתו הופקד הרישיון.
אם כך, דין בקשה נוספת זו להידחות עקב חוסר סמכות.

בהליך תיק תת"ע אדום (תתע"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

זאת מאחר וביום 13.11.22, במסגרת בפ"ת 2551-11-22 הקשור לתיק זה, הורתה סגנית הנשיא, כבוד השופטת זוכוביצקי-אורי על פסילת רישון הנהיגה של הנאשם עד להחלטה אחרת והורתה על חישוב הפסילה מיום 26.10.22.
מאחר והבקשה הוגשה בשנית, מנימוקים דומים לבקשה שנדחתה, ללא היתייחסות המאשימה, ומאחר ועומדת שוב, בסתירה להסדר הטיעון כמו גם מהטעם שהפסילה עד לתום ההליכים הסתיימה ביום גזר הדין וכלל לא ארכה חודשיים ימים, הוריתי לב"כ הנאשם לפנות ולקבל היתייחסות התובע אשר הופיע בדיון בו הוצג ההסדר, עו"ד סוואלם טזרה.
ומאחר ומדובר בסוגיה שיש להבהירה מצאתי ליתן החלטתה כדלקמן: דיון והכרעה סעיף 42(ג) לפקודת התעבורה [נוסח חדש] התשכ"א - 1961 קובע : (א) פסילה שהטיל בית משפט מקבל או מהחזיק רשיון נהיגה לפי פקודה זו תחל ביום מתן גזר הדין אם לא הורה בית המשפט הוראה אחרת.
אם רשיונו מופקד בתיק אחר, עליו להפקיד את אישור ההפקדה בתיק האחר.
...
אני דוחה את בקשת הנאשם להורות על חישוב הפסילה מיום הפקדת התצהיר (26.12.22) וזאת בשל מספר טעמים: האחד- חישוב פסילה רטרואקטיבי הינו בסמכות משרד הרישוי לאור הלכת פסיקת בית המשפט העליון בהלכת ג'אבר.
לאור האמור לעיל בקשת הנאשם לחישוב פסילה מיום 25.12.22 נדחית.

בהליך תיק פ"ל אדום (פל"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

לשיטת המאשימה, העובדה שביום 4.1.21 הגיש הנאשם, באותו התיק, בקשה לחישוב פסילה, מיום 15.9.20 - בציינו כי רישיונו נתפס על ידי המישטרה ביום 15.9.20, כעולה מהודעת המישטרה על תפיסת רישיונו, מיום 15.9.20 – ובית המשפט קיבל את בקשתו, והונפק לו אישור הפקדה מיום 15.9.20, אינה עומדת בסתירה לכך שבמועד הארוע היה הנאשם פסול ביודעין.
בגזר הדין, שניתן בתיק שמספרו 6874-04-20, מיום 7.9.20, נפסל הנאשם לתקופה של 3 חודשים, תוך שצוין כי מניין ימי הפסילה יחל עם הפקדת רישיון הנהיגה במזכירות בית המשפט.
אשר לעילות האחרות שהוכרו בפסיקה כמצדיקות חזרה מהודאה - האם נפל פגם ברצונו החופשי של הנאשם בעת מסירת ההודאה? בעניינינו, הנאשם היה מיוצג בדיון שנערך לפני, ביום 11.1.22.
נקבע למתן גזר דין/טיעונים לעונש ליום 13.7.23 בשעה 11:00.
...
עיינתי בטענותיו של הסנגור, אולם אני סבורה שיש לדחותן.
בנסיבות אלה טענת ב"כ המבקש כי נפלה טעות וכי הנאשם לא היה פסול בעת האירוע, נדחית.
לפיכך, בקשת הנאשם לחזרה מהודאה נדחית.

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בפני ערעור על החלטות בית משפט השלום לתעבורה מחוז מרכז (כב' השופטת ר' וקסמן) בפל 2607-05-20 מיום 2.3.23 ומיום 30.3.23, שבהן נדחתה בקשת המערער לחישוב תקופת פסילת רישיון נהיגה בפועל בת 7 חודשים מיום מתן גזר הדין - 3.6.20 (להלן - התיק העקרי).
בית המשפט קמא קבע בהחלטתו כי על פי לשון גזר הדין היה צורך בהפקדה מחדש, ככל שלא הופקד רישיון הנהיגה בתיק הבפ"ת או בתיק העקרי, והמזכירות "לא תוכל...להנפיק אישור הפקדה ואין זה מתפקידה על פי הנוהלים לחפש אישור בתיקים אחרים במזכירות..."; "... כאן, למעשה לא הופקד רישיון הנהיגה ולכן גם לפי שיטת בא כוח הנאשם/המבקש לפי גזר הדין היה צורך בהפקדה מחדש". צוין בנוסף כי "המזכירות נפלה לכלל טעות עת יצאה מנקודת הנחה שרישיון הנהיגה הופקד בבפ"ת...", וכי הטעות תוקנה ביום 4.6.23, וניתנה החלטה בעיניין זה ביום 8.6.20 בה צפה בא כוח המערער "ביום 9.6.20 שעה 19:12. ב"כ הנאשם/המבקש בחר מסיבותיו שלו שאינן נהירות לי לעצום עיניים והתעלם מההחלטה". "למעלה מהנדרש", הוסיף בית משפט קמא כדלקמן: "משניתנה על ידי החלטה מפורשת להפקדה מחודשת של רישיון הנהיגה, החלטה זו מרפאת כל פגם, אם בכלל היה צורך לרפא אצל המזכירות, שכן מיותר לציין, כי טעות אנוש יכולה לקרות והגורם הטועה יכול לתקן את עצמו... כאן החמירה המזכירות עם עצמה וטוב עשתה עת כתבה הודעה שעליה ניתנה החלטה שיפוטית ומכאן הסמכות לביטול אישור ההפקדה.
בית משפט קמא לא דן אומנם בשאלת נפקות סיום תקופת הפסילה בתיק הקודם, אולם אעיר בהערת אגב, כי המצאת אישור הפקדה מתיק אחר, לאחר תום תקופת הפסילה בתיק האחר, מנוגדת להוראת תקנה 556 לפיה חלה במקרה זה חובה להפקיד את רישיון הנהיגה (או חליפיו על פי תקנה 557) הניתן מחדש לאחר תום תקופת הפסילה בתיק הקודם.
...
.לאחר שעיינתי בכל מסמך ומסמך, בתיק העיקרי ובתיק הבפ"ת גיליתי לתדהמתי, כי לא הומצא אישור הפקדה מתיק אחר על ידי הנאשם/המבקש או מי מטעמו, כנדרש על פי התקנות והנוהלים.
נוכח האמור לא ראיתי מקום להתערב בהחלטת בית משפט קמא והערעור נדחה לפיכך.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו