מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לחיוב בערובה להבטחת הוצאות נתבעים בתביעת השקעה כוזבת

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתיק קמא מתבררת תביעתו של המבקש בגין פירסום לשון הרע וזאת בגין הגשת "תלונת סרק כוזבת ושקרית במישטרה" (מתוך סעיף 5 לכתב התביעה).
המשיב – הנתבע הגיש בקשה לחיוב בערובה להבטחת הוצאותיו בהתאם לתקנה 519 לתקנות סדר הדין האזרחי התשמ"ד – 1984 (להלן גם: "התקנות הישנות").
בבקשתו הזכיר הליך אחר המתנהל בין הצדדים: ת.א. 17154-08-19 כליפה נ' די.אנד.טי. אנילביץ 33 בע"מ ופסגות השמיים השקעות ובנייה בע"מ (שמר אלון בראלי הוא המנהל שלהן) המתבררת בבית משפט השלום בתל אביב, שם הוסכם בהסדר דיוני כי תומצא ערבות צד ג' בסך של עד 60,000 ₪ של מר אשר זגורי להבטחת הוצאות הנתבעות שם וכי מר זגורי יתבקש להצהיר, כי אין לו חובות ויצהיר על נכסי מקרקעין וכלי רכב שבבעלותו.
ב) תקנה 519 לתקנות הישנות אפשרה חיוב תובע פרטי בהפקדת ערובה להבטחת הוצאות נתבעים ונועדה לאזן בין שני אינטרסים חשובים.
...
תוך הבאת החלטת בית משפט מחוזי באר שבע בפש"ר 4049-08-17 מיום 6/7/19 ולפיה בוטל הליך הפש"ר של כליפה לאור הסתרת נתונים ומשהגיע למסקנה כי כליפה אינו ראוי להגנת ההליך.
דין בקשת רשות הערעור להידחות אף ללא צורך בתשובת המשיב וזאת מהנימוקים כדלקמן: א) ככלל, החלטה בעניין הפקדת ערובה להוצאות היא החלטה דיונית – ניהולית אשר מסורה לשיקול דעתה הרחב של הערכאה הדיונית וערכאת הערעור אינה נוהגת להתערב בה אלא במקרים חריגים בהם ההחלטה ניתנה בניגוד לדין או שהיא גורמת לעיוות דין (רע"א 6857/19 שחם נ' רו"ח יואב כפיר סעיף 9 להחלטת כב' הש' ע' גרוסקופף (3.11.19).
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, נדחית בקשת רשות הערעור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בבקשה הנתמכת בתצהיר מבקשת הנתבעת לחייב את התובע להפקיד ערובה בסך 70,000 ₪ להבטחת תשלום הוצאותיה אם תדחה התביעה, כתנאי להמשך ההליך וטוענת שסכויי התביעה בסך של 2,781,250 ₪ שהתובע הגיש נגדה אפסיים וקיים חשש ממשי שלא ניתן יהיה לגבות את ההוצאות שיפסקו לזכות הנתבע כאשר התביעה תדחה.
לעניין סכויי התביעה טוענת הנתבעת כי בהליך הפינוי התברר כי התובע העלה טענות כוזבות; בהליך שהתנהל בשנת 1998 לפינוי התובע ומשפחתו מהמקרקעין טען התובע שהוא מתגורר בקרוון; ככל שהתובע התגורר במבנה מושא התביעה היה זה לאחר תביעת שהתנהלה לפינוי התובע ובני משפחתו בשנת 2006 במסגרתה קיבלו פיצוי בסך 300 אלף דולר כנגד פינויים; בתביעה שהתובע הגיש נגד ביטוח לאומי טען התובע בשנת 2011 בתצהיר כי המבנה דנן שייך לעירייה שיכולה בכל רגע לפנותו - הצהרה העומדת בסתירה לבסיס התביעה בתיק זה, ולפיה סבר עד להגשת תביעת הפינוי שהוא הבעלים ורשאי להמשיך ולגור ללא הגבלת זמן.
התובע טוען שקיבלת הבקשה תסכל את זכות הגישה שלו לערכאות, משאין בידיו אפילו עשירית מסכום הערובה המבוקש, כי לא מדובר בתביעת סרק ואין מחלוקת לגבי הנזק שניגרם לתובע המפונה מדירתו בה השקיע כספים רבים וללא פיצוי ושיש לתת את הדעת למהות הצדדים- הנתבעת גוף גדול מול התובע נכה חסר כול המיוצג על ידי הסיוע המשפט וללא אמצעים לשלם את סכום הערובה.
...
יישום מבחני הפסיקה במקרה זה, לאחר בחינת טענות הצדדים, מוביל למסקנה כי על התובע להפקיד ערובה להבטחת הוצאות הנתבעת, אם כי בשיעור נמוך מסכום הערובה המבוקש; על מצבו כלכלי הירוד של התובע, אין חולק.
זאת, כאשר תביעת הנתבעת לפינויו התובע התקבלה ובפסק הדין שניתן בתביעת הפינוי נדחו הטענות על יסודן מבקש התובע לחייב את הנתבעת בפיצויים.
את טענת התובע לשיהוי בהגשת הבקשה, אין בידי לקבל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בתביעה נטען לחבות של הנתבע כלפי התובעים מכוח עוולות נזיקיות (רשלנות, גזל ותרמית), עשיית עושר ולא במשפט, ועילות חוזיות (סעיף 12 לחוק החוזים, טעות/הטעה ותאור כוזב) בתביעה נטען כי המשקיעים הנוספים - מר ציטיאט, מר למפל וגב' נקש - המחו את זכויותיהם על פי כתב התביעה לתובע 3, ועל כן השקעותיהם מתווספות להשקעה של התובע 3 לצורך התביעה.
כן ביקש הנתבע לחייב את התובעים בהפקדת ערובה להבטחת הוצאותיו.
לטענת התובעים, הוכח בפני בית המשפט כי הנתבע שלט באופן בלעדי בכספי המשקיעים, בכספי החברה ובהעברות הכספים; הוא מסר מידע כוזב על השמוש בכספי ההשקעה ונמנע מלצרף את ההסכמים עם אידנטיטי ועם פאבל; הנתבע פעל בנגוד עניינים מהותי תוך עירבוב הכספים בין החברות השונות והשתמש בכספים לצרכיו השונים לרבות פיתוח תכנת TM ומימון הוצאות פרטיות; הנתבע נימנע מלתת הסברים להיכן כל הכסף נעלם; הנתבע נימנע מלתת פירוט אודות עלויות הפיתוח ולא הציג מיסמך כלשהוא, למרות שהכל בשליטתו המלאה.
...
בסיכום הדברים, התובעים לא עמדו בנטל ההוכחה הנדרש לקיומה של תרמית או לקיומם של מצגי שווא שקריים, ועל כן דין התביעה להידחות.
סוף דבר – התביעה נדחית.
התובעים ישלמו לנתבע הוצאות משפט בסך כולל של 80,000 ₪ ושכר טרחת עורך דין בסך כולל של 220,000 ש"ח. חיוב זה חל על התובעים יחד ולחוד.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפניי מונחות שתי בקשות : בקשה לחיוב התובע בהפקדת ערובה להבטחת הוצאות הנתבעים והשנייה בקשה לדחיית התביעה על הסף.
זו לשונה של עוולת התרמית, הקבועה בסעיף 56 לפקודת הנזיקין: "תרמית היא הצג כוזב של עובדה בידיעה שהיא כוזבת או באין אמונה באמיתותה או מתוך קלות ראש, כשלא אכפת למציג אם אמת היא או כזב, ובכוונה שהמוטעה על ידי ההיצג יפעל על פיו; אולם אין להגיש תובענה על היצג כאמור, אלא אם היה מכוון להטעות את התובע, אף הטעיה אותו, והתובע פעל על פיו וסבל על ידי כך נזק ממון". הטלת אחריות בגין תרמית, שונה היא מהטלת אחריות בגין רשלנות.
התובע אמנם פירט את כתובתו באוסטרליה בתגובה לבקשה להפקדת ערובה ואף טען שהוא רופא מצליח באוסטרליה, אך מאידך בכתב התביעה טען הוא שחסכונותיו ירדו לטמיון עקב ההשקעה שביצע, לטענתו , בעקבות התרמית לה היו אחראים הנתבעים.
...
כב' השופט שמגר קבע, בין השאר: " אולם כתב הוויתור, כנוסחו וכתוכנו, יצר סוף פסוק והפך את כל הוויכוחים בדבר דרכי חישוב הסכומים, שקדמו לכתב הוויתור, לבלתי רלוואנטיים. טענת המערערת על בטלותו של הוויתור אינה מקובלת עלי. הטענה, כאילו לא נערך הסכם ויתור תקף, מאחר שצורפה אליו "הודעת מחאה", איננה מבוססת.
בע"א 1569/93 מאיה נ' פנפורד (ישראל) בע"מ, פד מח(5),705 (1994) בעמ' 719, קבע כב' השופט חשין מהם המבחנים לקיומה של כפייה כלכלית-עסקית, אשר תקים את הזכות לביטולו של החוזה: "בהיותנו כולנו נתונים בלחצים ובכפיות כלכליות מכל עבר, מסקנה נדרשת מאליה היא כי לא כל לחץ ולא כל כפייה מן התחום הכלכלי יניבו זכויות לביטולו של חוזה. ענייננו הוא אך בכפייה או בלחץ שיש בהם פסול מוסרי-חברתי-כלכלי, ואשר חיי עסקים ומסחר תקינים והוגנים לא יוכלו לשאתם". עוד נקבע שם, כי על מנת שהלחץ יוכר ככפייה לא די בבחינת איכות הלחץ אלא גם עוצמתו ובחינת החלופות אשר עמדו באותה עת בפני הצד התם: "המבחן המקובל לקביעת עוצמתו של הלחץ יימצא בתשובה לשאלה אם הייתה לצד התם חלופה מעשית וסבירה שלא להיכנע לאותו לחץ" (שם, בעמ' 721).
סוף דבר: לאור האמור לעיל אני דוחה את הבקשה לדחייה על הסף ומקבלת את הבקשה להפקדת ערובה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת התובעת הפרויקט היה אמור להיות יוקרתי וייחודי אך בשל מצגים כוזבים, רשלנות, מחדלים והפרות חוזה של הנתבעים ביחד ולחוד, נגרם לפרויקט נזק רב לרבות ירידת ערך למלאי הדירות שבבעלות התובעת.
בסעיף 353א לחוק החברות נקבע כי בית המשפט רשאי לחייב את החברה התובעת להפקיד ערובה להבטחת הוצאות הנתבעים אלא אם השתכנע שהחברה הוכיחה יכולת תשלום הוצאות או אם סבר כי נסיבות העניין אינן מצדיקות את חיוב החברה בערובה; כלומר, במסגרת בקשה לחייב תובעת, שהיא חברה בע"מ, להפקיד ערובה להבטחת הוצאות נתבעים, הכלל הוא, כך על פי החזקה שבדין, כי בית משפט יעתר לבקשה כזו אלא אם הנסיבות מצביעות אחרת; הנטל לסתור את החזקה מוטל על החברה התובעת.
בקביעת גובה הערובה נתת דעתי לסכום התביעה (15,980,000 ₪) לכך שמדובר במספר נתבעים המיוצגים על ידי ב"כ שונים, כי ידרש לנתבעים להשקיע שעות עבודה לא מעטות ולהיעזר במומחים ולכך ידרשו הנתבעים להוצאות לא מבוטלות שיש להבטיח למקרה שהתביעה תדחה.
...
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו