בעיניין: ערובה להוצאות
ביום 3/9/15 הגישה התובעת כנגד הנתבעת תביעה על סך 1,099,930 ₪ בגין נזקים שלטענת התובעת נגרמו לה על ידי הנתבעת לאחר שלא עמדה בהתחייבויותיה בהתאם להסכם מיום 5/9/12 לפיתוח תוכנה למערכת מולטי חדשה למדידת משקלים על בסיס מעבד ומסך חדשים (להלן: "ההסכם").
התובעת טוענת כי הנתבעת השלימה את כתיבת האפיון ובצעה באופן חלקי את כתיבת הלוגיקה להפעלת המוצר, פיתוח האפליקציה ופיתוח השלב המסביר כיצד המשתמש מפעיל את המוצר.
נטען כי היתנהלותו של מאיר בהמשך עבודת הפיתוח היתה מנותקת מחלק האפיון הקיים, עובדה שגרמה להשקעת שעות עבודה נוספות מטעם התובעת כדי להדריך את מאיר ולהתאים את עבודתו לדרישות הפיתוח.
ביום 1/12/15 הגישה הנתבעת את הבקשה שבפניי לחייב את התובעת להפקיד ערובה בסך של 75,000 ₪ לפחות להבטחת הוצאות הנתבעת בתיק זה. נטען כי בסעיף 353א לחוק החברות כפי שפורש בפסיקת בתי המשפט, נקבעה החזקה לפיה התובעת שהיא חברה לא תוכל לשלם את הוצאות הנתבעת אם התביעה תדחה ולכן יש לחייבה במתן ערובה להבטחת הוצאות הנתבעת אלא אם קיימים טעמים המצדיקים שלא לעשות כן. נטען כי על התובעת להוכיח שמצבה הכלכלי איתן וביכולתה לשלם את הוצאות המשפט.
ההנחה שחיוב התובעת להפקיד ערובה במקרה דנן, בו לא הוכיחה שיש ביכולתה לשלם את הוצאות הנתבעת, עומדת לימינה של הנתבעת ומצדיקה חיוב בהפקדת ערובה, שכן סכויי ההליך אינם גבוהים מאוד במידה המצדיקה להטיות את הכף לכיוון השני.
...
באשר למצבה הכלכלי של התובעת, אני קובע כי התובעת לא עמדה בנטל המוטל עליה להראות כי תוכל לשלם את הוצאות ההליך אם תביעתה תידחה כך שאין צורך בחיובה בהפקדת ערובה.
אשר על כן, אני מקבל את הבקשה ומחייב את התובעת להפקיד בקופת בית המשפט לא יאוחר מיום 23/3/16 ערובה להבטחת הוצאות הנתבעת בסך של 75 אלף ₪.
לאור תוצאת ההחלטה, אני מחייב את התובעת לשלם לנתבעת הוצאות משפט בסך של 1,000 ₪.