העדה השנייה, באותה ישיבה, הייתה אמו של הקטין, שאישרה כי עורך הדין ייצג אותה בהליכים בבית הדין השרעי, כנגד בעלה (העד הראשון הנ"ל; ראה הפיסקה הקודמת).
הנאשם ביקש לדחות את הדיון כדי לאפשר הבאת עדים נוספים אך בית הדין דחה את בקשתו ונימק זאת בכך שהנאשם לא זימן את העדים דרך בית הדין כפי שנקבע בהחלטה הקודמת מיום 16/05/13 (עמ' 4 להחלטה מיום 02/06/13).
בית הדין המשמעתי הארצי (אב בית הדין - עו"ד יעל פנקס; חב"ד עו"ד קסיס מרים; חב"ד עו"ד גושן אביתר), שמע את הצדדים (כאשר המערער מייצג את עצמו) בישיבת יום 09/09/13, שבה הסביר ב"כ הקובל (המשיב שם), כי מדובר במקרה שבו אותה עורכת דין שהיתה עדת תביעה החתימה את המתלוננת על מיסמך הסותר את עדותה של המתלוננת בבית משפט.
לדבריו, אילו נעתר היה בית הדין המחוזי לבקשה זו, היה מרשו נימנע מלמסור גרסה, שמכוחה הועבר אליו נטל הראיה, ובהיעדר ראיות קבילות נגדו, מרשו לא היה מורשע (פיסקה 5 לפסק הדין).
...
לענין חוות הדעת הגרפולוגית, טענת הנאשם היא, כי "על המתלוננים להגיש חוות דעת גרפולוגית, על מנת להוכיח את טענותיהם ולא עשו כן אז דין התלונה להידחות על הסף" (סעיף 3 עמ' 1 לסיכומיו; וכן בראש עמ' 2; הנאשם חוזר על כך גם לקראת הסיום בעמ' 4).
בית הדין אף נתן לו הזדמנות להביא עדות מומחה בתחום הגרופלוגיה, אך הוא בחר שלא לעשות כן.
לאור האמור לעיל, טענת העדר הייצוג על ידי עורך דין – נדחית.
לפיכך, טענת הגנה זו של המערער, שכאמור, לא הושמעה במלואה – נדחית.
עם כל הרצון לתת משקל לנסיבות אישיות של נאשם, סבורני כי קביעת עונש של שלוש שנות השעייה (לעומת חמש שנות השעייה בפרשת עאסי הנ"ל), יש בה משום איזון נכון והתחשבות מספקת.