מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לזימון לחקירה של נושאי משרה לשעבר בחברה

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

על פי הודעת הפרקליטות, במהלך החקירה "בוצעו פעולות חקירה נרחבות, לרבות חקירת שורת בעלי תפקידים בשיכון ובינוי ובחברות בנות... פרשת שיכון ובינוי היא פרשת השוחד הזר החמור ביותר שנחקרה עד היום בישראל, בין היתר, בהיבט של הקפי העבירה ומספר החשודים המעורבים" וכן "במסגרת החקירה נתפס רכוש רב מהחשודים לשם הבטחת חילוט עתידי, כאשר כיום עומד על הקף כולל של כ-400 מיליון ₪". ביום 16.2.2021 פירסמה שיכון ובינוי דיווח מידי לבורסה שכותרתו "הודעת הפרקליטות בדבר שקילת העמדה לדין והזמנה לשימוע" (להלן: "הדיווח המידי"; נספח 9 לעתירה).
על פי הדיווח המידי – הפרקליטות, על דעת היועמ"ש, שוקלת להעמיד לדין את החברה וחברות נוספות בקבוצתה וכן נושאי משרה לשעבר בחברה, בכפוף לשימוע, בגין עבירות של מתן שוחד לעובד ציבור זר; רישום כוזב במסמכי תאגיד; איסור הלבנת הון ועבירות דיווח.
(ד) הוחלט "שלא לפסול את שיכון ובינוי... ולא להתנות את המשך השתתפותה בתנאים", לאחר שנשקלו השיקולים הבאים: השליטה והנהלת החברה התחלפו מאז קרות האירועים וכיום אין נושא משרה בשיכון ובינוי שנחשד כמעורב בפרשה; שיכון ובינוי אימצה כללי אתיקה ותוכניות אכיפה בתחום השחיתות וטוהר המידות; העבירות לא בוצעו במכרזים או התקשרויות שיזמה נת"ע או גוף צבורי אחר בישראל, אלא במדינות זרות; מאז החקירה הגלויה עברו 3 שנים; כעולה מהדוח המידי שפירסמה שיכון ובינוי, לשנים 2008-2009 סכומי השוחד הנטענים ספציפיים, וביחס ליתר השנים ההקף הנטען מתבסס על הערכות המבוססות בין היתר על מחזור פעילות החברה או על הקף הוצאות במזומן ללא אסמכתות.
עוד נטען כי כב' השופט אבנון שדן בבקשת צו התפיסה הזמנית קבע כי חומר החקירה מבסס חשד סביר בעוצמה גבוהה, וכי הוא לא שוכנע כי די במצבה הפינאנסי הנוכחי של שיכון ובינוי להבטיח יכולת פרעון של חילוט עתידי, ומכאן ברור כי מדובר בעבירות שיש בהן לגרום לשינוי מהותי לרעה בעסקיה של שיכון ובינוי.
נטען כי מניתוח הניתוח הדוחות הכספיים של שיכון ובינוי עולה שהיא אינה עומדת בתנאי הסף הפינאנסיים ומכאן דין הצעתה להפסל, וזאת לאחר ניכוי הפרויקטים המוכתמים הנגועים בשחיתות והתקבולים שהתקבלו כתוצאה ממדיניות שוחד עקבית ושיטתית, קרי כל הפרויקטים שביצעה שיכון ובינוי בחו"ל בשנים האחרונות, למעט בארה"ב. נטען שעל ועדת המכרזים חובה לבחון את איתנותה הפינאנסית של אורבניקס תוך נתוק הרווחים מעבירות השוחד – הן ברמה המוסרית נורמאטיבית והן ברמה המעשית, אך הועדה כלל לא התייחסה לכך ולא הפעילה שיקול דעת בעיניין זה. אשר לחשש משינוי לרעה במצבה הפינאנסי של שיכון ובינוי, נטען כי הן בדוחות הכספיים של שיכון ובינוי, הן בחקירות בעלי התפקידים בשיכון ובינוי בהליך בפני כב' השופט אבנון והן בהחלטת כב' השופט אבנון - עולה כי שיכון ובינוי הודיעה בגלוי כי קיומה של חקירה פלילית וממצאים בה, עשויים להשפיע עליה לרעה באופן מהותי, וכי מצבה הפינאנסי האיתן של שיכון ובינוי לעת הזו עלול להשתנות במיוחד ככל שהחברה תורשע במיוחס לה. העותרת הפניתה לכך כי כב' השופט אבנון מצא כי קיימות עילות לתפיסת רכוש שיכון ובינוי בשווי עבירות השוחד והלבנת ההון ויש להמשיך בתפיסה על אף שבשלב תפיסת הנכסים לחברה איתנות פינאנסית, וכן הפניתה העותרת לכך כי חוק העונשין קובע כי גובה הקנס בגין עבירה של מתן שוחד לעובד ציבור זר ע"י תאגיד היא פי עשרה מהקנס הקבוע בסעיף 61(א)(4) או פי ארבעה משווי טובת ההנאה שהשיג או התכוון להשיג, לפי הגבוה.
...
בית המשפט העליון קבע כי "מקובלת עליי טענת המשיבות בהקשר זה, כי בקשת המערערת לשנות את הדוחות הכספיים רטרואקטיבית – וזוהי משמעות טענת המערערת הלכה למעשה – היא ספקולטיבית ונטולת בסיס חוקי ומעשי. אין זה מתפקידה של הוועדה להכריע בדבר עברה הפיננסי של שיכון ובינוי על סמך ספקולציה בדבר העונש שייגזר עליה ככל שתורשע, ואין שום תימוכין לסברה כי התחשבות בחשדות הייתה מובילה למסקנה כי שיכון ובינוי לא הייתה עומדת בתנאי הסף הפיננסיים" (שם, פס' 38).
בית המשפט העליון קבע "שמלוא השיקולים נשקלו על ידי הוועדה והמסקנה אליה הגיעה סבירה בנסיבות העניין ואינה מגלה עילה להתערבות" (שם, פס' 37).
סוף דבר העתירה נדחית.

בהליך חדלות פירעון תאגיד (חדל"ת) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפניי בקשה מטעמו של עו"ד אופיר נאור, הנאמן ליישום הליכי חידלות הפרעון של חברת אי די בי פתוח בע"מ (בפרוק) (להלן: "הנאמן" ו"החברה"), שעניינה מתן צו לזימון לחקירה נגד נושאי המשרה לשעבר בחברה, מר אהרון קאופמן, מר יאיר נוימן, הגב' לאריסה כהן ומר חיים טובך (להלן: "המשיבים").
אכן, מדובר בסמכות רחבה הטומנת בחובה כוח רב, משכך נקבע בפסיקה לא אחת כי על בית-המשפט לעמוד על משמר זכויותיהם של הנחקרים הפוטנציאלים, שמא יהיו נתונים לחקירה בלתי סבירה ונחוצה או ללחץ מיותר ולהכבדה בלתי ראויה (ראו: ע"א 1211/96 עו"ד כהן, מפרק אדאקום טכנולוגיות בע"מ (בכינוס נכסים ובפירוק) נ' נשיונל קונסלטנטס (נטקונסלט) בע"מ, פ"ד נב(1) 481 (1998), בעמ' 494; רע"א 8997/07 יצחק צלר נ' עופר גבריאלי, עו"ד - מפרק חברת שט-גד שירותי טרקטורים בע"מ (בפרוק) (22.12.2008), פסקה 11 (להלן: "עניין צלר"); רע"א 9370/17 אברהם לוי נ' גיא גיסין בתפקידו כבעל התפקיד להסדר הנושים של החברה (30.1.2018), פסקה 23 (להלן: "עניין לוי").
...
במצב דברים זה ומאחר וזימונם של המשיבים לחקירה נדרשת לנאמן לצורך ביצוע תפקידו הכללי לבירור ענייני החברה, הרי שיש להיעתר לבקשה ולהורות למשיבים להתייצב לחקירה בפניו.
סוף דבר אשר על כן, דין הבקשה להתקבל.
אני מורה למשיבים להתייצב לחקירה במשרדי הנאמן וזאת עד ליום 15.7.2021 ובתיאום עמו מראש.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

עם פתיחת הליכי החקירה נגדו כאמור לעיל, פנה המבקש למשיבה ובקש ממנה לממן עבורו את עלויות ייצוגו הן בהליכי החקירה והן בהליכים שהתנהלו נגדו בבית המשפט המחוזי ובבית המשפט העליון, וזאת מכוח פוליסת נושאי המשרה שבוטח על פיה.
במסגרת הבקשה לזימון עדים עתר המבקש לזימון הגב' דורית סלינגר, הממונה על שוק ההון ביטוח וחיסכון, עו"ד עמיצור כחלון – ממונה לשעבר על סוכנות הביטוח בחברה למשק וכלכלה, עו"ד יונתן אופיר – מנהל סוכנות הביטוח בחברה למשק וכלכלה, אילנית אטל חן מהמחלקה האלמנטרית בסוכנות הביטוח בחברה למשק וכלכלה ועו"ד עדי דראל.
...
בבקשה למתן רשות להתגונן טען המבקש, בין היתר, כי אין לתת כל תוקף משפטי לכתבי השיפוי, שכן הוסבר לו הן על ידי עו"ד עמיצור מטעם החברה למשק וכלכלה האחראי על הביטוח והן על ידי עו"ד אפשטיין שמונה על ידי המשיבה לייצגו בהליך הפלילי, כי על אף כתב השיפוי, אין בכוונת המשיבה ואין היא נוהגת לדרוש החזר כספי במקרה שהמבוטח מורשע בעבירה שביסודותיה מחשבה פלילית.
דיון והכרעה דין הבקשה להידחות, ללא צורך בקבלת תגובת המשיבה.
הבקשה לגילוי מסמכים טענות המבקש לעניין הנוהל והמקובל לטענתו של אי הגשת תביעות על ידי המשיבה נגד מבוטחיה להשבת כספים בגין תשלום שכ"ט עו"ד עבור ייצוגם גם במקרים שהם מורשעים בעבירה שאחד מיסודותיה מחשבה פלילית, הועלתה על ידי המבקש כבר במסגרת בקשת הרשות להתגונן.
סוף דבר בקשת רשות הערעור על שני ראשיה נדחית.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד פר"ק 15632-01-14 בנק לאומי לישראל בעמ נ' אלסקה מזון בע"מ ואח' לפני כבוד השופטת עירית וינברג-נוטוביץ 7 בחודש אפריל 2021 מספר בקשות: 22, 54, 118 בעיניין: אלסקה מזון בע"מ, ח.פ 512645235 (להלן "החברה") המבקש: עו"ד ניצחון גואטה (מנהל מיוחד) המשיבים: 1.ע.ר. צים שווק ישיר בע"מ 2.יינות ביתן בע"מ ע"י ב"כ עו"ד חגי ישראלוביץ 3. כונס הנכסים הרישמי ע"י ב"כ עו"ד ערן לוי פסק דין
בתמיכה לטענות המשיבה 2 צורף תצהיר מטעם מר עדי צים, אלא שעד זה לא התייצב לחקירה נגדית ועל כן תצהירו לא ישמש כראיה (ב"כ המשיבות אף הסכים למשוך את התצהיר מהתיק (עמ' 46 לפרוטוקול שו' 21).
המשיבות שוגות בטענתן כי היה על המנהל המיוחד לזמן לעדות נושאי משרה לשעבר בחברה (מר מוטי גבאי ומר מוטי אברג'יל), שכן עיון בתיק מעלה כי עדים אלו אינם משתפים פעולה עם המנהל המיוחד.
...
לפיכך, לא הוצגו ראיות לתמיכה בטענות המשיבה 2 במסגרת בקשה 54 ודין הבקשה להתקבל במלואה.
התוצאה לאור האמור לעיל, אני מורה על חיוב המשיבות בסכומים הנקובים בבקשות, בקיזוז הסכומים התואמים את הסכם הסחר ומוסכמים על ידי המנהל המיוחד (כמפורט בסעיפים 6ב ו- 11יב לסיכומי המנהל המיוחד), בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת הבקשות ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך תכנון ובנייה - ועדות מקומיות (תו"ב) שהוגש בשנת 2022 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

המקרקעין המדוברים – גוש 8023 חלקה 54 (לשעבר 32) באבן יהודה (להלן: המקרקעין).
הנאשמת 1 – חברה בע"מ המשתמשת בפועל במקרקעין; הנאשם 2 – בעל המניות בנאשמת 1 ונושא משרה; הנאשם 3 – נושא משרה בנאשמת 1 ואביו של הנאשם 2 (להלן בהתאמה: החברה, אור, עמי, ובצוותא: הנאשמים).
בקשה זו נדחתה בהחלטה מיום 27.2.20, כבוד השופטת ג' אוסי שרעבי, לאחר שבית המשפט קבע כי עמי זומן כדין לחקירה, ויש לראות בו כמי שויתר על זכותו למסור גרסה בטרם הוגש כתב האישום.
...
טענת ההגנה לאכיפה בררנית הועלתה מבלי שהוצגה תשתית עובדתית מינימלית, והיא נדחית בזה.
מסקנה: המאשימה הוכיחה את אשמתם של הנאשמים במיוחס להם מעבר לספק סביר, ומשכך הם מורשעים בעבירות שיוחסו להם בכתב האישום.
בצד זאת אינני מקבל את בקשת המאשימה לתקן את כתב האישום לחומרה בדרך של הוספת הוראת חיקוק, לאחר שכלל לא ניסתה לנמק את בקשתה, וממילא לא הצביעה על צידוק להורות כן בשלב כה מתקדם של ההליך.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו