בבקשה מבקש התובע להתיר לו הבאת ראיות לסתור את קביעות הוועדות הרפואיות של המוסד לביטוח לאומי, לרבות ועדות עררים (להלן: "ועדת המל"ל") – מימים: 27.12.20 (ועדה רפואית), 21.3.21 ו-9.5.21 (ועדת ערר), 9.12.22 (ועדה רפואית להחמרת מצב) ו- 11.1.23 (ועדת ערר), שקבעו כולן כי לתובע לא נותרה כל נכות כתוצאה מהתאונה מושא התביעה מיום 7.7.20 (להלן: "התאונה").
...
תחת תת-הכותרת 'ממצאים' נרשם, בין היתר: "בלטים אנולרים קלים מאוד בגבהים C4-C7, ללא לחץ על החוט. ללא עדות לבקע דיסק בתעלה או בפורמינות הנוירליות. ללא עדות למסה בתעלה או בפורמינות. החוט בעובי תקין, ללא עדות למיאלופתיה. החוליות בגובה תקין, ללא גלישה וללא עדות לשינויי אות חריגים. ללא עדות לתהליך ברקמות הרכות. לסיכום: ללא עדות לממצא מסביר".
כאמור, לגרסת התובע התאונה היא תאונת עבודה, והתובע פנה למל"ל לקביעת נכותו הרפואית.
דיון והכרעה
לאחר עיון במסמכים הרפואיים, ובמלוא חומר הראיות שצורף, ולאחר שבחנתי את טענות הצדדים, מצאתי כי דין הבקשה הנדונה – להידחות, כמפורט להלן.
אעיר, כי אינני יודע לקבוע שהועדה 'פספסה' מקום בו המסמך של הEMG עמד לפני הועדה, כשההתייחסות: "מבחינה נוירולוגית לא נמצא חסר נוירולוגי אובייקטיבי התואם את ממצאי בדיקת הEMG המקנה אחוזי נכות" (ב'מסקנות' הועדה בהחלטה מיום 11.1.23), בהחלט יכול שהוא מתייחס לממצא שנרשם בבדיקת הEMG: "לסיכום: רדיקלופטיה קלה C5-C6".
עוד אעיר, כי אני דוחה את טענות התובע כי אין מענה בתשובת הנתבעת למינוי מומחים בתחומים מסוימים כמו נוירולוגיה וכאב.
לתובע היה יומו במסלול בו בחר, שבו פעל מול ארבע ועדות מל"ל.
לסיכום, לא מצאתי פגם מהותי בהתנהלות המל"ל. הועדות הרפואיות בעניינו של התובע קבעו, לאחר שעיינו במסמכיו הרפואיים של התובע ולאחר שבדקו אותו, כי אין קשר סיבתי ואין נכות; ולא שוכנעתי ברמה הנדרשת בדין עולה מהמסמכים הרפואיים שיש מקום להטיל ספק ממשי בתקינות של אופן קביעת ממצאי וסבירות מסקנות ועדת המל"ל.
לאור כל האמור, לא שוכנעתי שבנסיבות עניינינו מן הצדק להתיר לתובע להביא ראיות לסתור, ואני דוחה את הבקשה.